Havárie vrtulníku v Kedarnathu: Mi-17 se zřítil při leteckém převozu jiného vrtulníku

02. září

V indickém státě Uttarákhand došlo k neobvyklé letecké nehodě, která se odehrála v oblasti Kedarnath, známé svými poutními místy a obtížným horským terénem. Vrtulník Mi-17, který patří Indickému letectvu, se zřítil při pokusu o letecký převoz jiného vrtulníku, který byl připojen pod jeho trupem.

 

Incident se stal během úterý, kdy Mi-17 prováděl náročný úkol transportu menšího vrtulníku z těžko přístupného terénu. Videozáznamy z místa ukazují, jak se vrtulník začal nekontrolovatelně otáčet, až nakonec došlo k jeho pádu. Pád vrtulníku naštěstí nezpůsobil ztráty na životech, nicméně stroj byl vážně poškozen a operace musela být okamžitě přerušena.

 

Podle dostupných informací došlo k technické závadě, která způsobila, že pilot ztratil kontrolu nad strojem. Vyšetřování události bylo ihned zahájeno, přičemž úřady se snaží zjistit přesnou příčinu nehody. Zároveň byla nasazena záchranná operace, která má zajistit bezpečnost posádky a ošetření případných zranění.

 

Kedarnath, kde k incidentu došlo, je oblíbenou destinací pro poutníky a turisty, ale obtížný terén a nepředvídatelné počasí činí letecké operace v této oblasti velmi rizikovými. Indické letectvo však i nadále pokračuje v letecké podpoře, která je klíčová pro zajištění bezpečnosti a logistiky v tomto odlehlém regionu.

8.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 3 631x Hodnocení: 8.5/10 Komentářů: 10 Kategorie: nehody

Značky: zřícení , indie , pád , vrtulník , letecká nehoda ,

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
bože, to je dement... neviezol sa náhodou v tom spadnutom vrtuľníku a neudrel sa pri páde na hlavičku?
vrtulník byl vážně poškozen? myslím, že byl normálně na sračku 🤔
Nechápu co nechápete. Podle popisku je jasné, že ten spodní vrtulník vezl ten horní a pak spadnul. Ten co se vezl pak plachtil a nespadnul i když ten spodní padl a ten vrchní letěl. Nebo to bylo obráceně. Prostě je to jasné a hotovo 😃
ten pocit,když je pod videem 6 komentů, a všechny se týkají toho, že admin je totální mogol ! 😝😨
Ešteže je k tomu ten presný popis lebo ja už nevidím veľmi dobre. 👍
Ty popisky jsou jak od dementa
Popis jak u kokotov zase. Však spadol prevážaný vrtulník, nie ten, čo prevážal.
kdo tady taky chodí jen kvůli těmto psycho popiskům? nehledě na to, že to co napsal, se ve videu vůbec nestalo...
Že neumíš psát víme, ale když už si to necháš napsat, tak si to alespoň přečti a zapoj svůj slepičí mozeček na kontrolu.
Popis je k jinému videu, ne?