Hlava sériového vraha

07. června

PORTUGALSKO: Na lékařské fakultě univerzity v Lisabonu vystavují přes 170 let hlavu sériového vraha Dioga Alvese (1810-1841). Ten byl oběšen v roce 1841 a jeho hlava byla poté zakonzervována do nádoby s formaldehydem. 

Diogo Alves se do Portugalska přestěhoval z rodného Španělska v roce 1836. Tehdy šestadvacetiletý muž si nedokázal najít normální práci, a proto se rozhodl vydat cestou zločinu. Jeho specialitou bylo přepadávání na lisabonském akvaduktu Águas Livres (na obr.2). Alvesovi ale nestačilo své oběti jenom okrádat - ze 64metrového mostu je shazoval dolů tím, že do nich jednoduše strčil. Celkem si na své konto připsal sedmdesát podobných úmrtí.

Vlna domnělých sebevražd děsila veřejnost i policii. Během domovního vloupání byl však Alves o pár let později dopaden a brzy vše vyplavalo na povrch. Oběšen byl 19. února 1841 ve svých 31 letech.

O vrahovu hlavu byl velký zájem mezi praktikanty takzvané frenologie. Tento obor se zabýval vztahem mezi tvarem lebky a psychickými vlastnostmi jejího majitele.

 

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 27 672x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 37 Kategorie: historie

Značky: vrah , galerie , hlava , věda , portugalsko , sériový vrah , univerzita , lisabon

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
na to že neměl práci měl pěkně vyžranou hlavu

Zobrazit celou diskuzi