Housenka napodobující hada

08. května

Housenka napodobující hada ( hemeroplanes triptolemus ) je můra z čeledi Sphingidae. Do podoby hada dochází v případě ohrožení a údajně se dokonce pokusí zaútočit na případné hrozby, i když tento úder je neškodný.

9.6 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 8 242x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 15 Kategorie: příroda

Značky: zvířata , had , ohrožení , housenka , můra

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Jak to ta housenka kruva vi, ze si ma poskladat geny tak aby napodobovala hada? A jak vi jak had vypada a ze je nebezpecny? To mi hlava nebere.
videla to na facebooku
ja tiez ked idem z hospody o 4 rano domov tak pred dvermi sa zacnu maskovat jak predator abych nezbudil staru. je to normalna evolucia😉
Evolucia? Takze najednou se geny preskladaly tak, aby vypadala jako had? A kdyz to slo krok za krokem, jak housenka vedela jak ma po milion let preskladat geny k obrazu hada?
Tvl on má docela on point otázku a ty si myslíš, že jsi chytrej jak mezek, když odpovíš "normalna evolucia".
Na tuhle otázku hledám už dloho odpověď. A co mi hlava ještě víc nebere jak se takhle vyvine rostlina...
náhodná mutace.. ta, co zmutovala do podoby špačka nestihla předat geny dál, protože ji vyhulil nějaký dojížďák
to mas asi jako s delfinem: pred ca 50-60miliony let se nejaka krysoidni kreatura (tak dle akt. evolucni teorie vypadali prvni savci) rozhodla, ze s tim kozichem vleze do slane morske vody a zacne honit ryby a vyhybat se zralokum.
Pak doslo ke ztratove mutaci desitek genu k vyvoji zadnich koncetin, zaroven se zniceho objevily stovky genu, ktere vytvari ploutev, sonickou cocku (organ v hlave, ktery meni zvuk hlasivek v cileny paprsek sonaru), k posunu nozder na vrchol hlavy, vytvoreni stabilizacni hrbetni ploutve a specialni kuzi a hydrodynamicke telo s multiplikaci obratlu, takze se ta krysa bez zadnich neutopila.
Podobne je na tom teorie, ze pokud nechas dostacne dlouho radit tornado na smetisti kovosrotu, vytvori nekdy Boeing 757 ... P.S. Buh nemusi nutne ten, o kterem ctes v literarnim dile zvanem bible, a makro a mikro evoluce jsou rozdilne pojmy
Tak to jsi nám tu popsal evoluci, kterou nám popisovali v 7. třídě. Ale chtěl bych vědět, jak se přesně může stát, že evoluce udělá z housenky hada, aby vypadala nebezpečně, protože ví, že jsou nebezpečný?
Už jenom to, že housenka a had musí žít ve stejném období aby to fungovalo je na palici. Pokud by had vymřel, miliony evoluce by byly v piči.
mily Watsone, prave ze jsem pochyboval, jak velka souhra okolnosti by to musela byt, aby to "slepy hodinar" v dane kvalite zvladl. A treba konstrukce/fce hmyzozrave rostliny "mucholapky" ci synchronizaci spektra vlnove delek odrazenych kvety a vnimane opylovaci posyktuji prostor pro jednotici gödelovsky ramec zvane "nevimpresnejaky" Buh ....

Zobrazit celou diskuzi