Hurikán Harvey

29. srpna

Hurikán Harvey je tropická cyklóna a třetí hurikán atlantické hurikánové sezóny roku 2017. V Texasu jde o nejsilnější hurikán od roku 1961, kdy jej zasáhl hurikán Carla. Hurikán Harvey způsobil nejrozsáhlejší povodně v zaznamenané historii státu Texas. Nejhůře postižená byla metropolitní oblast města Houston s 6,5 miliony obyvatel. Bouře se zformovala 17. srpna na východ od Malých Antil. 19. srpna začala tropická cyklóna Harvey slábnout poté co zasáhla mexický poloostrov Yucatán. Tropická cyklóna Harvey začala nad teplými vodami Mexického zálivu znovu zesilovat 23. srpna a později večer 24. srpna se proměnila v hurikán, který dalším dnem zesílil až na hurikán 2. kategorie. Stav nebezpečí byl vyhlášen v pobřežních oblastech Texasu a státě Louisiana. Před dopadem na pevninu severně přístavu Corpus Christi byl hurikán 25. srpna překlasifikován do kategorie tři respektive čtyři. Hurikán zasáhl pobřeží u města Rockport, kde způsobil rozsáhle škody. 26. srpna Harvey zeslábl na tropickou bouři, která způsobila bezprecedentní přívalové povodně v metropolitní oblasti města Houstonu vzdálené 300 kilometrů od přístavu Rockport..

8.9 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 14 973x Hodnocení: 8.9/10 Komentářů: 37 Kategorie: příroda

Značky: usa , galerie , texas , povodeň , lidé , město , galerie , hurikán

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
dodnes nechapu proc mi stavime cihlovy statsny baraky ktery neco vydrzi a mame tu max letni vanek 😄 a ty knedle americky tam maj ledajakej bordel jako tornada a hurikany a stavej baraky z krabic od mlika....
  • kien
  • 29.08.2017 19:28
1. důvod - pokud tě zasypou krabice od mlíka, jsi jen zasypanej krabicemi od mlíka a tedy na tom odost líp, než když budeš zasypanej našemi domy, které na takové rychlosti větru taky nejsou stavěný. 2. důvod - barák z krabic od mlíka stojí v USA možná polovinu toho co zděnej. U nás lidi stavěj baráky na věky, přitom neví, zda je bude někdo po 50ti letech vůbec chtít (budou hlavně morálně zastaralé). 3 důvod - američani se dost často stěhují...takže maj to promyšlený
Zapomněls na důvod číslo 4.
Tak tomu prvnímu důvodu nevěřím. Když budeš v přízemí cihlového domu, tak bys musel mít kurevskou smůlu, aby na tebe spadl. Střechu to urvat může, ale o celém patře fakt pochybuju... Ve dřevěným tě to odfoukne i s tím barákem...
No, je vidět, že o tom hodně víš. Stavař, ekonom a antropolog v jednom. Máš naprostou pravdu, proto teď ukazujou hlavně snímky midtownu a okolí univerzity. Tam všechny domy popadaly, přesně jak tvrdíš. Můžeš mi jen vysvětlit, co to znamená, když je barák morálně zastaralý? Asi to pořádně zahejbe cenou.
morálně zastaralý barák je ten, co si zdědil po babičce 😄
I s pozemkem a kterej do míče zrekonstruuješ do dnešního standardu. Srovnal aktuální situací kdy mimo prdele v horách stojí minimálně mega jen pozemek, a doby, kdy sis i svépomocí postavil stavbu za mega, už sou taky pomalu pryč. Navíc cena pozemků roste i v těch horách, protože tam zdrhá každej, kdo má prachy a chce mít okolo sebe hodně svýho a klid od debilních sousedů.
Houstone, máte problém...
Nic moc. To jen amíci si zase myslel, že maj něco speciálního..
Souhlasim, jejich země se chová jak rozmazlená puberťačka co si myslí, že má jako jediná na světě těžkej život...
A zatmeni slunce. 😃
Trochu zafouká, spadne pár kapek vody a lidi se z toho můžou posrat
levné dřevodomky + hurikán = píčo kde mám barák a rodinu ?
Čmoudík na desítce už táhne McDonalds plech do nejbližší sběrny 😄
ale sběrnu odnesla voda !
Tvl nechci se smát cizímu neštěstí,ale borec na vozíčku na 2.obrazku na tom v tom okamžiku byl líp,jak ten zdravej 🙂
Ztracený bednění bez betonu? Můžou si za to sami když si staví tak lágricový baráky.
K čemu ti je cihlovej, kdyz dopadne taky tak, vytopenej a rozmlacenej od poletujicich aut. Dřevo má své výhody, cena a rychlost nové stavby.
Predpokladam, ze odolnost vuci hurikanu mezi ty vyhody dreva nepatri. Proto by si mozna v takovych oblastech baraky z papundeklu stavet nemuseli.
ty si pořád nepochopil, že barák ze zdiva dopadne stejně jak ten ze dřeva. proto staví z papundeklu, protože to vyjde x krát levněji.
Ne! Baráky ze dřeva stavěj i jinde v USA (i tam, kde hurikany nehrozej). A neni z nějakýho úžasně prozřetelnýho důvodu. Je to proto, že běžnej Amík na takovej barák prostě nemá prachy.
Což je kurva uplne irelevantni, protoze ty baraky dopadnou stejne jen s rozdilem ze drevenej pak strhnes a nahradis rychleji a levneji. U nas ma tradici cihla, protoze se tim predchazelo pozarum a kolem bylo cihel a sutru plno, proste je to o prachach a o tom, ze nic vyhodnejsiho nevymysli.
A co betonové prefabrikáty? Jinak cihlovej dům nedopadne stejně ani náhodou, pokud není lepený slinami.
Jde tady o konecny vysledek. Rikat ze maj nahovno baraky proti tornadu je proste kravina. Kdyz te jen lizne tak je lepsi mit drazsi cihlovej, kdyz to projde skrz, tak je lepsi mit drevo, pak je levnejsi a rychlejsi. V konecnym vysledku ti cihla nezaruci vubec nic.