Hurikán Lane

23. srpna

 Včerejší záběry hurikánu Lane nad Tichým oceánem pořízené z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Během středy sice zeslábl na čtvrtou z pěti kategorií Saffirovy–Simpsonovy stupnice hurikánů, i tak však půjde zřejmě o nejsilnější tropickou cyklónu, která Havaj zasáhne za posledních více než dvacet let.

 

Obyvatelé Havajských ostrovů se na příchod bouře, kterou doprovází větry o rychlosti až 250 kilometrů za hodinu, připravují. Z obchodů mizí zásoby balené vody i potravin. V okresech Maui a Havaj platí varování před hurikány. V okrese Honolulu na ostrově Oahu je vyhlášena pohotovost. 

Na příchod se připravuje i americké námořnictvo. Lodě a ponorky z havajského přístavu Pearl Harbor odpluly do bezpečné vzdálenosti od předpokládané trasy hurikánu Lane.


Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/k-havajskym-ostrovum-se-blizi-hurikan-lane-skoly-i-urady-zustaly-zavrene-20180823.html

8.9 /10

košík

Zhlédnuto: 13 751x Hodnocení: 8.9/10 Komentářů: 17 Kategorie: video

Značky: příroda , země , nasa , vesmír , iss , hurikán

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
čekal sem je já že to bude ve 4K rozlišení ?
JJ býval jsi hurikán a nespával jsi moc jak zpíval Dalibor Janda tak tohle je zrovna on
  • Yura
  • 24.08.2018 17:51
To je sranda, jak kdyz zname jen fyzikalni zakony na zemi. Jak si nedokazeme predstavit jak to funguje mimo. Jak rychle, ze se pohybuje ta ISS kolem zeme? 7500km/h nebo tak nejak? A protoze tam neni atmosfera, tak to vypada, ze se to hybe pomaleji nez horkovzducny balon, kdyz se tam motaji ti astronauti? Neskutecny.. Chtel bych se fakt dozit videa z jine obydlene planety, kde to funguje uplne jinak nez u nas...
Pridej, skoro 28000km/h
Jsem si otočil monitor , abych na to lépe viděl a ono to v půlce je zase z jiného zaběru natočené, tak jsem dal monitor zase do normální polohy.
Vle😆
  • Joan
  • 24.08.2018 00:53
jsem nevěděl že Homer Simpson vymejšlel stupnici větrů !:-)
Homer Simpson vyhrál cenu Grammy, letěl do vesmíru, a co je nejdůltěžitější - sestrojil Homerův spinální válec. Tohle už by tě nemělo ani překvapit.
Som zlý človek, keď sa už teším na videá toho, čo táto nádhera urobí so všetkým naokolo?
anál zeměkoule !
anál zeměkoule je USA kámo
co na to fanoušci teorie ploché Země?
No a jak teda, je plochá nebo ne? 🍏 🌍
To bude optická vada čočky přece né 😄
Je to narychlo dělaná počítačová animace, nevidíš to rozlišení?
tvoje ségra je plochá 😄
Je to udělaný na PC, snažej se to zamaskovat při každý příležitosti... Nevím, že jim takový starý triky žerete...