Indické morče

13. května

INDIE: 19.března 2020 se ve vesnici v Rádžasthánu narodilo dítě s anencefalií. Dětem s touto poruchou obvykle chybí telencephala, největší část mozku, skládající se hlavně z mozkových hemisfér, včetně neokortexu, který je zodpovědný za poznání. Zbývající část lebky je obvykle pokryta pouze tenkou membránou - kůže, kosti, mozkové pleny, atd. chybí. Tito novorozenci většinou nežijí déle než pár hodin. 

Národní institut neurologických poruch a mozkového infarktu (NINDS) popisuje projevy této poruchy následovně: "Dítě narozené s anencefalií je obvykle slepé, hluché, neví o své okolí a není schopno cítit bolest. I když někteří jedinci s anencefalií se mohou narodit s hlavním mozkovým kmenem, absence funkční mozkové hemisféry trvale vylučuje možnost, že získají povědomí o svém okolí."

Neexistuje žádný lék nebo standardní léčba pro anencefalii a prognóza je smrt. Většina anencefalických plodů (v 55% nepřerušených těhotenství) nepřežije porod. Ti, kteří přežijí, obvykle umírají během několika hodin nebo dní po porodu na srdeční zástavu.

Pouze ve 4 zaznamenaných případech dítě s anencefalií přežilo delší časové úseky. Zatím nejdéle žila Angela Morales z USA, která zemřela v roce 2017 ve věku 3 let a 9 měsíců. Kvůli své prognóze se novorozenci s anencefalií neresuscitují. 

7.3 /10

košík

Zhlédnuto: 28 961x Hodnocení: 7.3/10 Komentářů: 54 Kategorie: galerie

Značky: indie , novorozenec , onemocnění , porucha , dítě , genetika , asie , mimino , syndrom , defekt , mimozemšťan

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
No jo, to je z toho indického zdravého životního prostředí...
Tohle snad ani nesplňuje nějakou zakládní podmínku živé bytosti, když nevnímá naprosto nic. Zajímalo by mě, kde přesně je tahle hranice. Tohle je tak uzlíček transplantovatelnejch orgánů, který pár hodin vydržej svépomocí. Aneb návrh na myšlenkový experiment: Co může "vnímat" osoba, odstřižená od všech smyslových vjemů? Může si takový vědomí uvědomit samo sebe a jak by samo sebe definovalo?
Kurvaa. Četl sem indické moře. A pak koukám co to je za Voldemorta
Jen si z lidí dělá prdel, je vidět jak vyplazuje jazyk
V Indii normální...
moje ranni hovno vypada lip nez tohle
Vzpomněl jsem si na Jima Carreyho, jak lezl nosorožcovi z prdele
Já v hlavě vidím ten skeč. Máma - Pane doktore, bude někdy chodit? Doktor - Ne, ale bude létat. A hned další záběr jak ho hodí přímo do odpadkového koše.
Krásný výsledek cikánský sourozenecký lásky 💩💩
https://www.youtube.com/watch?v=gCu12cB9uOE chlapec je kokot ale vie pobavit 🙂
Jen tak mimochodem - mole people confirmed 😃