Italský chovatel slepic

20. března

ITÁLIE: 38letý Massimo Rapella odkoupil dvouhektarový kus alpského lesa a volně v něm chová 2100 slepic. Každé ráno nasbírá v lese okolo 1300 vajec. Čím jsou ale slepice šťastnější, tím méně snáší. To Rapellovi nevadí, protože se nesnaží maximalizovat produkci, ale jde mu jen o co nejlepší vajíčka. 

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 30 146x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 83 Kategorie: příroda

Značky: zvíře , slepice , drubež , itálie , les , evropa , farmář , chovatel , vajíčko

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ten bude určitě milovat i ženy, víc jak on jím nikdo nemůže rozumět
Šalamouni kuřinci říkáte slepičímu hovnu? Nejsem zrovna vesničan, ale takhle se tomu asi říká v Praze. Odborný terminus technikus.
Ale jo, hezky o tom povyprávěl.
Přesně, obvlášť mne dohnala až k slzám ta hluboká myšlenka ve 3. minutě
Tam bych chtěl být kohout 😃
Kupuje hospodář nového kohouta. Prodavač mu říká: "Pozor,je to strašný nenasyta!" Hospodář vypustí kohouta na dvorek a jde spát. Ráno vyjde ven a kouká. Všechny slepice naprosto sedřený a kohout přešlapuje mlsně kolem plotu. Hospodář mu povídá: "Kohoutku, šetři se praskne ti srdíčko a bude s tebou konec!"
Druhý den vstane, vyjde ven a kouká: slepice , kachny i husy jsou úplně k smrti unavený "Kohoutku, šetři se..." Třetí den vyjde ven a vidí, že i veverky mají dost a kohoutek leží u plotu, nožky nahoře, nehýbe se a nad ním už krouží supi. Přistoupí k němu a se slzou v oku povídá:
"Vidíš, kohoutku, nešetřil jsi se a jak to dopadlo!" Kohoutek otevře očičko a povídá: "Jestli mi vyplašíš ty supy, tak ošukám TEBE!!!!!!"
Být kolem romská osada, tak mu zbydou jenom ty kuřince...:-D
A co je to tady všude za ptáky ?
...kachny.
V alpách nemají dravé ptáky, šelmy?
Prodávají se i kuřince. Tak jak se prodává hnůj. Docela povedený podnikatelský záměr. Jasně že musíš dokrmovat, ale na normální žití a na kundy z Prahy to stačí až až !
posledni dobou se mi vajca hnusi, babisovo kfc kure si sice furt dam, a dal bych si i tyhle freedom vajca
Teď jsem dělal něco u pana Babiše v drůbežárně, nechutnej smrad (a to ještě není léto), bordel, hnus, samej vjetnamec, otřesný pracovní podmínky. Ale hlavně, je to Babišovo. To jeho posraný kuře nechci vidět ani za pultem... nikdy si ho nekoupím!!!
Zkus použít žiletku, třeba se pak hnusit nebudou.
Kanpááááán! To by pan Babiš nikdy nedovolil!! S panem Babišem bude líp!!!
a v ostatnich drubezarnach to voni po fialkach ?
To neříkám, je to jen jeden hnus asi z deseti. To bys musel vidět...
2100 slepic, to už musí být něco Kuřinců.
Prodávají se i kuřince. Tak jak se prodává hnůj. Docela povedený podnikatelský záměr. Jasně že musíš dokrmovat, ale na normální žití a na kundy z Prahy to stačí až až !
Tak jsem to nevydrzel a zavolal mu. Akorat jsem ho asi nevymak ve spravny moment, nebylo mu moc do reci. Denni prumer 1300 vajec, ktere nijak nebali, a rovnou v prepravkach veze do Milana. Minimalni odber je 60 vajec, (restaurace a skupiny lidi kteri si varku rozdeli) pac po 10 ks by se z toho posral. O cene za napriklad 100 vajec se moc bavit nechtel. Prumerna cena za baleni 12 vajec na krame v severni Italii (ne bio) je od 1,80€ - 2,20€. Bio vejce, 4ks/1,50€.
sme moc radi, ze te tva touha premohla, on byl jiste take...jiz ted zakladam fejsbuckovou skupinu a budeme se skladat a za massimem si kazdy tyden jezdit...skladame se samozrejme na vzduchovky a praky, srat na vajca kdyz si muzes zastrilet na 2000 nehlidanych tercu, ze kterych pak bude supr nedelni obed, kdyz se tam priplete i nejakej ten negr, nebude to na skodu