Izraelské vojandy

17. srpna

Fotografka Rachel Papo se sice v roce 1970 narodila v americkém Columbusu, ale většinu života pobývala v Izraeli. Tam také nastoupila na povinnou vojenskou službu, kterou má Izrael jako jediná na světě zavedenou i pro ženy (jen ty, které jsou po dosažení věku 18 let bezdětné a svobodné). Po letech se vrátila na vojenskou základnu a nafotila tuto sérii snímků.

 

Ženy, zastávající rozličné posty v pozemních, námořních a vzdušných silách, jsou jejich nedílnou součástí od vzniku samotného státu Izrael v roce 1948 a v současnosti tvoří 33 % z celkového počtu příslušníků IDF a 51 % z celkového počtu důstojníků.

8.4 /10

košík

Zhlédnuto: 31 401x Hodnocení: 8.4/10 Komentářů: 69 Kategorie: galerie

Značky: usa , army , izrael , voják , afrika , fotografka , armáda , idf , výcvik , židé

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Byl jsem tam u nich 3 měsíce jako doprovolník v jedný ze základen v Camp Tzrifin. Skvělý lidi.
jak ses k tomu dostal?
https://www.kehilaprag.cz/cs/novinky/sar-el-cizinecky-nebojovy-a-pomocne-technicky-sbor-izraelske-armady
Cus.Podle tvejch komentů jsem pochopil že máš zkušenosti s puškama.Vybírám právě pušku.Nákupko už mám ale nemůžu se rohodnout co..nějakou AK platformu AR...nebo klasiku CZ 58....rozpočet mám 40.Díky za každou radu.
Mám zkušenost jen s automatama od amíků. Za mě můžu doporučit extrémem prověřenou a spolehlivou LE6920 od Coltu.
Díky,mrknu na to.
Jestli vybíráš flintu, tak tohle je snad to nejzkurvenější místo, jaké sis mohl vybrat 😉 Radím ti projít si nejdřív weby jako např. strelectvi.cz, zbranekvaline atd. Za mě jen říkám - pokud si chceš flintu časem upravovat a tunit, tak nekupuj ani AK, ani 58. Jsou to kladiva do války, ale na přesnou hobby střelbu a úpravy k piči. Utopíš v tom mrdu peněz a nakonec zjistíš, že z toho jinej kvér stejně neuděláš.
Rejsku, ty jeden škaredej vopičáku,místo toho abys me nadával do buzíků tak mě radši něco porad.Vsechny ty weby znám ale tam se dozvíš hovno.Jeden píše to a druhej zase ono.Pušku potřebuju na to,abych si jednou mesíčne mohl na střelnici hrát na Ramba.
já si myslim že 58 ani AK 47 nic nezkazíš a Ak se zkláda z ještě méně dílů
mam ještě dotaz co je na tom pravdy že nás maji Izraelité rádi ? Pry jsme jim pomohli dříve myslím letounama. Kamarád v armádě mi to právě říkal že nás maji vcelku rádi.
Ve 48., kdy byl oficialne zalozen stat Izrael, jsme byli jako jedni z mála zemí, který jim byla ochotná prodat zbraně a letadla. To že to bylo předražený, o tom už se moc nebaví. Taky je naši piloti naučili lítat. Možná díky tomu maji izraelci teď nejlepší piloty na světě. Tohle všechno se v 50. letech změnilo, protože Stalin si uvědomil, že z Izraele nebude mít další zemi východního bloku, a tak začal naopak podporovat muslimáky a dodávat zbraně jim.
My jsme samozřejme museli jit s nim. O tom se taky moc nemluvi. Izraelci si nicméně pamatují naší pomoc a nezapomínaj. Československo je tam stále dost populární a když řekneš, odkuď jsi, začnou tě plácat po zádech. Mají tam ulice a náměstí pojmenované po Masarykovi, Baťovi atd.
Ok. Tak třeba já prodávám dlouhou v ráži 7,62x39 a kupuju si 9mm karabinu (CSV-9). Proč? Protože za 1) Náboj stojí cca polovinu toho co puškové. za 2) do 100m, jelikož v okolí delší střelnici nemám to stačí bohatě, za 3) na soutěže v nové divizi PCC je to ideální...
Za 4) třeba to CSV žere glockové zásobníky = jelikož mám glocka, tak cajk, za 5) je to krátká zbraň (hlaveň 254 mm, ale maj i kratší) takže i po přijetí směrnice z Bruselu nebudu muset řešit výjimku na 20 ranné zásobníky. za 6) na long range si pak chci koupit .308w, takže "útočnou pušku" jaksi mrdám.
Pokud ale chceš mermomocí dlouhou, tak bych šel do ráže .223rem/5,56x45. Má plošší dráhu letu a je přesnější. Navíc solidní AR se dá koupit už kolem těch 40k. Např BCM. Ono ale prej stačí koupit i nějakou levnější a za 3-5 litrů v tom vyměnit pár věcí dle standardu milspec a máš taky spolehlivou flintu.
Za me bych ti poradil AR-15 nebo nějaký její derivát,ale třeba do Norinca bych nešel - můj nazor.Ja mam kosu (sa-58) a i AR-15 .Kazda je dobrá na něco jinýho,a jako každá zbraň má svoje pro a proti.O AK jsem přemýšlel,ale je to krumpl.
Mam dotaz rejsku,ty si naboje jen kupujes nebo si je taky sam litusujes? Ja koupil lis pred pul rokem a obycejna 9mm (9x19 ruger)me prijde na pulku ,2,5 Kc za kus,coz mi přijde v pohodě.Ale zatím lisuju jen do pistole ,na puškový ještě nemám potřebný veci.
Luger samozřejmě,zasrana predikce na telefonu.
Borci díky za rady.Čumím jako péro kolik je tady střelců.Ráži pušky moc neřeším protože toho vystřílím fakt málo.Rejsku co to v 7.62 prodáváš?
ráži řeš.Meni to všechno, dostřel, průbojnost,vahu,mobilitu ,cenu za kus atd. raze udava všechno.....dam priklad : ja chtel koupit Stg.44 , krásná zbraň,jedna z prvních utocnich pusek - cena za zbraň + 2x30 ran tasibnik 68.000 .Na to ser pes,ale naboje do toho skoro nejsou,a ty jsou ,jsou tak drahý ze je to tak na to dat si ji na zeď na výstavu....to si můžu koupit znehodnocenou....ver .o , ráže a typ strely fakt udava vlastne vse...a jinak.jak ty Rejsku,lusujes ?
ráži řeš.Meni to všechno, dostřel, průbojnost,vahu,mobilitu ,cenu za kus atd. raze udava všechno.....dam priklad : ja chtel koupit Stg.44 , krásná zbraň,jedna z prvních utocnich pusek - cena za zbraň + 2x30 ran tasibnik 68.000 .Na to ser pes,ale naboje do toho skoro nejsou,a ty jsou ,jsou tak drahý ze je to tak na to dat si ji na zeď na výstavu....to si můžu koupit znehodnocenou....ver .o , ráže a typ strely fakt udava vlastne vse...a jinak.jak ty Rejsku,lusujes ?
Zatím nee, ale mám to určitě v plánu, už jsem si k tomu zatím koupil aspoň literaturu 🙂 Jinak ještě k té ráži pro Richiera - v .223 je lepší výběr kvalitního střeliva. A solidní sypačky od Bellotu v klidu za 9,50. V 7,62x39 se prohneš, pokud budeš chtít střílet přesněji.
A ještě jednou ti radím, zvaž to dobře. Dost střelců si na začátku řekne, že jim stačí 58. Pak si střelí z něčeho jiného, chytne je to a začnou tunit a uvažovat o jiném kvéru. Obětuj pár peněz, zajdi/zajeď na střelnici, kde maji AR i nějaké deriváty AK +58 a zastřílej si. Jinak on ten náboj 7,62x39 kromě terminální balistiky (která ti může být ukradená) fakt nic moc úžasného není. U nás je sentimentálně veleben hlavně kvůli armádě a vz58.
Ještě jednou díky.Než něco koupím tak to vyzkouším.A i nad tou ráží ještě zašpekuluju.Ale asi půjdu do nějakýho ARka.Nechci něco koupit a pak to za půl roku prodávat na hunting bazaru s třetinovou ztrátou.

Zobrazit celou diskuzi