Likvidátoři v Černobylu

30. května

Záběry ze skvělého seriálu produkce HBO Černobyl, na kterých je k vidění scéna, kdy ukrajinští vojáci čistí střechu reaktoru od radioaktivního grafitu.

8.7 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 34 249x Hodnocení: 8.7/10 Komentářů: 98 Kategorie: historie

Značky: rychlost , risk , ukrajina , práce , muž , seriál , likvidace , černobyl , hbo , radiace

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Pice
  • 30.05.2019 20:00
Já to pochopil tak. Bouchlo to kvuli američanům. Ten test reaktoru se dělal proto, když by elektrárna byla napadena. Kopíroval se scenář z izraele, jejich poškozená elektrárna. Zajímavost, 4 minuty po výbuchu to celé nafotila náhodou USA družice na černobilem. To je celkem dobrá zajímavost pro nějakou konspiraci, ne? Film s tit. je v dobré kvalitě třeba zde. https://serialy.bombuj.eu/serial/chernobyl-1x1
Družice to vyfotily černobíle a od té doby se tomu říká černobyl
  • Pice
  • 30.05.2019 21:32
Jo dávejte mě mínusy, piče. Jeto kvalitní seriál, ale pořád americkej. Důvod testování je potlačen. Stačí se ptát sám sebe, proč stát nutil zaměstnace dělat takové tajné testování reaktoru?Když vyslovíte silný názor, na některá témata naděláte si zbytečně plno nepřátel.. stačí mít názor a už vás to prostě sere. Jdu si pustit svuj oblíbený seriál s Reiko Kitamori😀 https://youtu.be/5YtYI5McMM0?t=57
To bylo normální testování reaktoru.
To je jasný, každého zajímá za jak dlouho to bouchne, když všechno obejdu 😃
Ok, tak podrobněji, úkol testování byl normální a mělo proběhnout ještě před uvedením elektrárny do provozu. Tajného na tom také nebylo nic, navíc ho nedělali odborníci přes reaktor ale druhá směna a to kvůli tomu že bylo testování posunuto kvůli potřebě elektřiny. To jak to dopadlo souvisí s neznalostí reaktoru protože některé jeho charakteristiky byly tajné kvůli tomu že vyráběl plutonium pro výrobu zbraní.
A kvůli tomu že obsluha nedodržela postupy které tomuto měli zabránit.. Což obojí je důsledek režimu za kterého se to stalo i to že byla elektrárna uvedena do provozu ještě před provedením všech zoušek..
Co je normální testování reaktoru? Seš fak tak vymletej, nebo troll?
Já, vim, jsem si dělal prdel 😃

Zobrazit celou diskuzi