Lov íránské zmije

16. února

ÍRÁN: Zmije Pseudocerastes urarachnoides uloví ptáka díky svému ocasu, který připomíná pavouka (tzv. mimkry - napodobení jiného živeho organismu). Tohoto hada najdete pouze v provinciích Ilam a Kermanshah.

 

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 18 895x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 32 Kategorie: příroda

Značky: lov , had , příroda , pták , zmije , írán

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Spec
  • 17.02.2019 10:10
To by ma zaujímalo ako toto zariadi príroda kua,had si povie chcem na chvoste pavúka a jeeeb za par tisic rokov ho tam má!
A proč ne? Pěkná ženská si řekne, že chce mezi nohama čůráka a taky ho tam za chvilku má. 😃
Nechce tam mít pavouka, ale ty zmije, co ho tam mají a MHT nejreálnějšího, mají největší šanci na zblbnutí kořisti. Ty, co ho tak reálného nemají ptáky nezblbnou a zdechnou hlady. Přirozený výběr.
To neni evoluce, to je debilita 😃
Írán, divný kraj kde je had pavoukem a koza milenkou opice, kterou jsme nuceni nazývat člověkem!
do teď mě hadi nevadili... ale had co si hraje na pavouka... to je sen
Nie som veriaci, ale na toto nedáva odpoveď ani evolúcia, ak teda chápeme ako prispúsobovanie a postupnú zmenu organizmov.
dyt je to dokonalej priklad evoluce
Taky souhlasím, že to evoluce nevysvětlí, kdyby to byla evoluce, tak ten článek pavouka měří tak 3 metry a přímo tím toho ptáka sežero. Stejně si říkám, že kdyby evoluce stvořila člověka, tak máme tři srdce a 4 ledviny a jakýkoliv jiný počet prstů než na každé ruce 5. Vycházím z toho, že při boji, tedy přirozeným výběreme, přežije silnější.
Souhlas. Poprvé jsem se nad evolucí pozastavil, když mi známý řekl jen tak mimochodem, že před 14 000 se začalo domestikovat psí plemeno. No dnes je těch druhů hromada. Ale zarážejí na tom je, že pořád to je pes. A ani o kousek vedle.
Taky nejsem věřící, ale na takového čobola jako ty, mi taky nedá odpověď ani evoluce....
Představa, že se musím nechat kousnout do ocasu, abych se nažral pro mě není zas tak lákavá.
Láká tě více představa že ty jsi ten kdo musí kousat do něčího ocasu aby se nasytil ? 😘
Takové příklady mě nutí uvažovat nad tím, jestli tohle mohla dokázat jen samotná evoluce
mutace ktera chybou v kodu pri narozeni hadovi dala batiku na kuzi tim padem lepsi kryti a had prezije a plodi dalsi uz s lepsim kryti.(jiny bez lepsiho kryti vychcipaj) a zase nakou chybou hadovi naroste vjejicka na vocasku tim padem lip lovi a zase znova dokola zadny ufo vole
Je treba to chapat tak, ze je to jen totalni nahoda. Takovahle mutace mohla trvat miliony let a stovky tisic generaci. Ti hadi se nesnazili napodobit pavouka. Proste jen vetsi sanci na preziti meli jedinci s mutaci ocasu, ktera zacala pritahovat tvory zivici se hmyzem. Proste nejprizpusobivejsi prezije. Pri tomhle uvazovani si to chce hodne odzoomovat pohled na vec, protoze tyhle zmeny probihaji extremne dlouho. Puvodne jsme vsichni byli jednobunecne organismy.
A co teprve sodno draselná pumpa. To určitě musel někdo vymyslet a vyrobit
V afrike rastú Akácie ktoré majú takú schopnosť, že v momente ako jednu začne obžierať viac zvierat naraz, začne vylučovať látku ktorú ak zaregistrujú okolité stromy (akácie) stanú sa ich listy na čas jedovatými. Akou náhodou vznikne schopnosť komunikácie u rastlín ktoré nemajú mozog?
Necháp ma, zle, evolučnú teóriu berem ako najbližšiu pravde, ale má hrozné medzery a na všetko na čo vedci nenájdu odpoveď, tak sa povie, že je to skrátka náhoda.Na to čomu neveria ale vyžadujú dôkazy. Pritom samotní vedci doteraz nedokázali dedične zmeniť vlastnosti organizmov inak ako krížením, napriek veľkému úsiliu. Zato príroda je plná dokonalých náhod...
Clovek rozhodne je schopny hrabnout do dedicne informace rostlin i zivocichu a zmenit ji. A to, ze si zatim nedokazeme neco vysvetlit, nevyvraci evolucni teorii, ale potvrzuje nasi dosavadni omezenost. Napriklad u rostlin je docela dobre probadano, ze dokazi komunikovat treba prostrednictvim korenu. Vsem organismum jde predevsim o sobecke preziti a za miliardy let toho dosahly rozlicnym mnozstvim zpusobu.
Jasně, nezpochybňuji to. Ale je spousta příkladů, které jsou minimálně k zamyšlení 🙂
no, můžeš být rád, že se Ti taky na ocase neudělal pavouk - to by byla nepříjemná mutace, ale zase bys věřil 😃
co na tom u těch stromů nechápeš? ostatní stromy který se vydaly jinou evoluční cestou prostě pochcípaly a přežili jenom tyhle šílený, odolný, na vodu nenáročný, ostnatý jedovatý stromy...je to uplně stejnej systém pokus/omyl jako u zvířat...
třeba se nam za par tisic let na ocase vyvine zlatá kreditní karta 😃
Mimikry ty mimkro...
Mě kdyby někdo klovnul do ocasu tak ho taky zabiju.
Něco jako smrtonoš akorát ten jeho konec ocasu vypadá, jako housenka.
Já svým ocasem umím napodobit cizrnu a čupky se jen hrnou.