Medvěd v Beskydech

15. února

ČR: Jiří Matera natočil jednoho ze dvou (možná tří) medvědů, kteří se pohybují v okolí přehrady Šance v Beskydech. Usmrtili již 8 kusů jelení zvěře a 2 divočáky. Škodu myslivci vyčíslili na více než 100 tis. korun (poškozené ploty, krmelce a jeden zabitý jelen dvanácterák měl hodnotu 60 tis. korun).

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 22 227x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 71 Kategorie: příroda

Značky: nebezpečí , česká republika , zvíře , šelma , medvěd , příroda , beskydy

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
nema ten zmrd spat?
  • Oman
  • 15.02.2019 19:24
Způsobil škodu za více než 100k ?? To proto, že loví aby se nažral? Ty kurvy lidi vyčíslí už všechno.
jo prodává se odstřel za prachy a ty se vráží do krmení a škod po okusu vysoké zvěře. Světe div se
ať mu donesou svíčkovou, když jim vadí že má hlad a jí jeleny 😃
Zajímavé jak myslivci počítají....to jako tu zvěř prodávají? 😃 pakáž jedna jako kdyby to bylo jejich....
Medvěd si v zimě hledá potravu a proto zabil a sežral jeleny. Ty vole, no to je opravdu neskutečná rarita, to se ve světě určitě ještě nestalo.
Medved snajpr........
No do řiti. Můj flek na hřiby.
Zatím se plošně likvidují divoké prasata. (Medvědi jen pomáhají). Začal bych ale likvidovat největší škodnou v lese a to ty ,,vychlastané myslivce'' ! Ti škodí nejvíc a jsou to vesměs pytláci!!!!! Znám jich několik . Jeden ožran vedle druhého. Děs a hrůza 😞 Prasata proti nim jsou jen ,,napudrovaní vepříci'' !!! 😃
nejhorsi je ze az nakej ten medved toho vozraliho idiota trosku pocucha odserou to mevedi..
Ty blbečku, víš proč se likvidují prasata? Víš co je to prasečí mor a jaké by měl následky? Konkrétně loni ve Zlínském kraji?
Za komunistů takové nemoci nebyli !!! To jen nyní jak se tady vylíhli takové prasata jako jseš ty sám. 😃 !!!!!!!!!!!
A víš kdo ten mor způsobil?
Řekni mu to šulinovi.
Původní oblastí výskytu AMP je subsaharská Afrika, kde se vyskytuje především u prasat bradavičnatých a je zde přenášen klíšťáky (Ornithodoros). Do EU bylo onemocnění zaneseno z Asie. V roce 2007 byl AMP potvrzen v Gruzii. Odtud se nákaza postupně rozšířila do Arménie, Ruska, Ázerbájdžánu, na Ukrajinu a do Běloruska a Moldavska. Muck, prdelko 😘
Tak vidíš že to víš 😃
Divím se že se tu do tebe nepustil ten militantní myslivecký píčáček "rejsek"...protože on totiž zbá myslivcea ten v zimě dává do krmelce ,proto usoidil ,že všichni myslivci jsou v pohodě a je jich třeba.Na kokota sem vyplýtval půl dne ,a co sem tu četl jeho koment,neošlo mu nic.imbecil na entou.
Jelena zastřelil nějaký zelený pičus a teď to svádí na medvěda
Má chrápat zalezlé v noře a byl by klid 😃
Fakt to čtu a otevírá se mi kudla v kapse. Myslivci chtějí... Vychlastaný píče, které nevzali na vojnu a mají pocit, že s flintou na rameni jsou někdo. Každý rok při honitbě kravál jako kráva a když tam za pár dní jdu se psem, VŠUDE se válí rozbití hlinění holubi. Příroda si miliony let poradila bez myslivců a najednou dvanácterák stojí 60K. Dementi.
Někde jsem četl, že ti holubi jsou ze speciálního materiálu, který se v přírodě do roka rozloží. Takže tohle bych nijak nedramatizoval.Ale to, že jsou to dementi, to souhlasím. Ve volné přírodě ať si dravci a predátoři loví jejich přirozenou potravu..
Příroda si miliony let poradila, ale pak přišel člíověk a začal "hospodařit". A protože si myslíme, že pole a to co na nich vypěstujeme je naše, nikdo jinej než myslivci to před přemnoženejma prasatama a jelenama neuhlídá.
A vyčíslení nějakých škod samozřejmě jen znamená snahu vytáhnoud odněkud nějaký prachy 😃
No samozřejmě. Vždyť oni mají i svoji vlastní pojišťovnu. Nikdo normální je totiž pojistit nechce.
  • rjan
  • 15.02.2019 14:48
Tobě nějaký myslivec ojel starou?
taky nechapu co jim to vadi ..vsak sou ve svem prirozenem prostredi