Mondo Duplantis znovu přepisuje historii: Nový světový rekord a druhé olympijské zlato!

08. srpna

Mondo Duplantis opět přepisuje dějiny. Na olympijských hrách v Paříži 2024 překonal svůj vlastní světový rekord v tyči, když přeskočil neuvěřitelných 6,25 metru. Tento rekordní skok mu vynesl jeho druhou zlatou olympijskou medaili, čímž potvrdil svou dominanci v tomto sportu.

 

Duplantis, který soutěží za Švédsko, dosáhl tohoto rekordu na třetí pokus poté, co si již zajistil vítězství skokem přes 6,10 metru. Jeho cesta k tomuto úspěchu byla provázena bouřlivými ovacemi od nadšených diváků ve Stade de France, kde panovala elektrizující atmosféra.

 

Tento výkon není jen dalším milníkem v jeho kariéře, ale také splněním jeho dětského snu – překonat světový rekord na olympijských hrách. „Nemohu uvěřit, že jsem překonal světový rekord právě na olympiádě, což je největší možná scéna pro tyčkáře,“.

 

Na stupních vítězů ho doprovodili Američan Sam Kendricks, který získal stříbrnou medaili za skok 5,95 metru, a Řek Emmanouil Karalis, jenž si odnesl bronz za výkon 5,90 metru.

 

Duplantisův devátý světový rekord ukazuje, že hranice lidských schopností jsou stále posouvány a že sportovní úspěchy mohou inspirovat miliony lidí po celém světě.

9.0 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 5 025x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 8 Kategorie: sport

Značky: rekord , skok , tyč , olympijské hry

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
TVL Vosíku ? Jsi čím dál tím lepší v komentářích ! Kde to bereš ???
koho to zajímá dej sem radši OnlyFans s těma tyčkařkama
Tenhle sport je zvláštní v tom, že pravidla neupravují délku tyče. Může tam klidně nakráčet s desetimetrovou tyčí...
fakt yo woe ?
Škoda, měl na víc, o nějakých 15 cm.To kdyby si tyčku chytil až na konci!
to je hovaďák
Armand nie Mondo...🤦
Armand Gustav "Mondo" Duplantis 😋