Muréna nosatá

14. února

Muréna nosatá žije v lagunách a kolem útesů od východní Afriky po jižní Japonsko, Austrálii a Francouzskou polynésii. Tento druh murény se během života barevně liší v závislosti na pohlaví. Mladí jedinci jsou černí se žlutou hřbetní ploutví, u dospělých samců je pak černá nahrazena modrou a dospělé samice jsou zcela žluté. Samci dorůstají délky do 95 centimetrů, samičky pak mohou dorůst až do délky 130 centimetrů. Své české pojmenování dostaly tyto murény díky svému velmi netypickému nosu. Nedoporučuje se je chovat v zajetí protože pokud jsou vyňaty ze svého přirozeného prostředí, velmi brzy umírají (asi do 1 mesíce). V akváriích mohou sice přežívat, ale pro jejich úspěšný chov to chce opravdu velmi zkušené akvaristy.

9.4 /10

Celestýna

Zhlédnuto: 13 386x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 13 Kategorie: příroda

Značky: ryba , moře , indie , zvíře , afrika , potápění , oceán , potápěč , útes , přírodověda , muréna , fauna

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ladila by mi k teplákom
sak co je to za murenu bez poradnyho frnaka
  • Joan
  • 15.02.2019 02:09
co je to za hybrid ?, na nose dvě ploutve, na bradě tykadla ze šneka, huba dokořán,......................... stvořitel měl toho dne chuť šprýmovat !😜
KSPčko má novej datadisk o kterým nevim? 😮
Ten pohyb je dokonalej...
Slušná hadice
  • Otak
  • 14.02.2019 16:16
Pěkná potvůrka.
Ten tupej výraz a huba věčně dokořán naznačuje, že se tyhle murény pořád něčemu divěj
poznal nekdo hudbu z KSP ? 🙂
muže mi někdo vysvětlit princip té "zdi" to jako bude mít každá fotku svuj nadpis, komentáře ..... proč??? uniká mi jakákoli výhoda, nebo to nemá bejt výhoda?
Je to místo pro krátký zajímavosti. A ano, každá fotka je jednotlivá a má možnost být komentovaná. Stejně jako příspěvky například na FB. Nevim co na tom hledáš za vědu.
promin, žena ani já FB nemáme, děti jsou na to eště malý a gde jinde se zeptat?