Myši požírají ptáka

27. února

Myši požírají zaživa mládě albatrose tristanského, které poté v noci zemřelo. Video bylo pořízeno na Goughově ostrově v Atlantském oceánu.

4.6 /10

košík

Zhlédnuto: 20 254x Hodnocení: 4.6/10 Komentářů: 25 Kategorie: příroda

Značky: ostrov , zaživa , hlodavec , pták , albatros , mládě , myš

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tak takehoto leniveho ptaka by asi nechcela ziadna...
Neni lenivý jak ,,čistokrevný slovák'' je mladý a ještě nelítal. Pěšky to ještě nezkoušel a tak se nechá sežrat tak jak češi a slováci vykurvenou amerikou a německem ........ Rozumíš už tomu ?
Nelýžou mu jen prdel? 😃 😃 Proč je nerozjebal na kousky?
Protože je to mládě, ješte neví jak se bránit.
CO to je za blbost, že neví jak se bránit?
spíš je to v absolutní tmě, takže je nevidí, a myši jdou instinktivně po místech se slabou kůží, minimem nervových zakončení, a zásobami podkožního tuku, který je zajímá samozřejmě kvůli tomu že z něj dostanou maximum energie a jakmile se dostanou skr kůži, mohou si pohodlně hodovat.
Je to na Goughově ostrově, kde nikdy myši nebyly. Dotáhli je tam rybáři na svých lodích a ptáci je neznají, takže nemají obranný reflex. Navíc tím, že tam myši nemají žádné predátory, tak už se vyvinuly tak, že jsou 2x až 3x větší než naše myši. Buď žerou mláďata a tím, že je dospělí ptáci neznají, tak mláďata nebrání a nebo sedí samice na vejcích a bojí se, aby vejce nepoškodila, takže se taky nebrání. Ročně tam takhle "ubyde" až 2 miliony ptáků:-o