Na rybách #5

02. února

KAMBODŽA: Pěkný úlovek v podobě vzácné veleparmy thajské (Catlocarpio siamensis), která může mít až 3 metry a 300 kg. Veleparma (alias Siamský kapr) doplácí na změny životního prostředí a už i malí jedinci začínají být velmi vzácní. Proto je tato sladkovodní ryba na červeném seznamu ohrožených druhů.

8.1 /10

košík

Zhlédnuto: 19 404x Hodnocení: 8.1/10 Komentářů: 31 Kategorie: video

Značky: ryba , příroda , zvíře , rybolov , rybář , řeka , síť , obr , kambodža , úlovek

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Joan
  • 03.02.2018 00:36
to si ti křováci natáčejí každý hození sítě ?
  • ali
  • 02.02.2018 19:00
Proto to piča klasifikuju jako "Pěkný úlovek"... Co třeba pěkný zmrd?
Jak má chlupatý nohy jen dolů od konce kraťasů 😄
Tak by me zajimalo pro koho byl ten pribeh nakonec stastny. Pochybuju, ze si ten krovat uvedomuje, ze je ta parma na cervenem seznamu. Vecer byla urco tak polovina vesnice na rybi filety.:(
To že je na červenom zozname nie je chyba rybárov s malou sieťou, takže je ten posledný čo môže za osud aký ich postihol. Tieto chudobné Ázijské krajiny majú zničené prostredie kvôli priemyslu - ten priemysel existuje zas kvôli potrebám západného trhu ktorý sa doma pokrytecky tvári že chráni svoju prírody zatiaľ čo v globále to majú u prdele . Výsledok je taký, že ty alebo ja máme na tom , že táto ryba vyhynie väčší podiel ako ten chudobný rybár.
Potřebuje nakrmit rodinu. Ten má nějakej červenej seznam v píči.
Tohle me vzdycky baví, jen kvuli zlemu zapadnimu svetu se kaci pralesy atd. Se nekdy koukni na mapu tupce, zapadni svet v globalu ma sotva rozlohu Afriky a obyvatele Indie, ty mraky surovin co si tu sami spotrebujem a obnovime uz nevidite + zbytek sveta asi topí a staví na dobrý slovo že? Pekny hovno.
Hovoríš mi tupče pritom o tom nemáš páru. Ani netušíš na čom stojí ekonomika Číny, z čoho žijú kartely v Južnej Amerike, že?
Jo a to taky seš, hlavní exportní artikl těhdle zemí jsou hadry a hlavní partner býva zpravidla Čína. Punktujou si tu přírodu často sami, tim že je jich hodně nebo jako v připadě Brazilie je to mladej svět, ve kterym je furt místa dost a industrializace žádná. Jedine kde je to opravnene je mozna likvidace odpadu, ale to je zase stejna pisnicka, ty zaplatis Somalsku za likvidaci plastu a oni to hodi do moře a pak přijdou aktivisti a nadavaj na tebe.
Ty vidíš len to primitívne najjednoduchšie. Uvedomuješ si kde boli vyrobené plasty ktorými je obložený tvoj comp? Kde bolo ušitých 90% handier čo máš na sebe a je jedno či sú značkové? Vieš kde sa vyrába Iphone, Pouvažuj pre koho to vyrábajú, kto si žije ako prasa v žije z chudoby iných, kto mrhá surovinami tým že nakupuje dookola veci ktoré ani nepotrebuje v stupídnej spotrebnej spoločnosti. Netvrdím, že som iný, ale pred tým ako začneš urážať, mohol by si vedieť
Ty vidíš len to primitívne najjednoduchšie. Uvedomuješ si kde boli vyrobené plasty ktorými je obložený tvoj comp? Kde bolo ušitých 90% handier čo máš na sebe a je jedno či sú značkové? Vieš kde sa vyrába Iphone, Pouvažuj pre koho to vyrábajú, kto si žije ako prasa v žije z chudoby iných, kto mrhá surovinami tým že nakupuje dookola veci ktoré ani nepotrebuje v stupídnej spotrebnej spoločnosti. Netvrdím, že som iný, ale pred tým ako začneš urážať, mohol by si vedieť
mohol by si vedieť, že najväčším importérom dreva je Ikea, že si všetkú špinavú prácu EU a USA nechá urobiť v tých najchudobnejších krajinách sveta, zatiaľ čo doma sa tvárime eko. Za rifle za ktoré v H&M zaplatíš 50 eur dostane čínsky výrobca , 5 eura a nemá prachy ani na vetráky v továrni, na čističku odpadových vôd už vôbec. (Pozri si dokument cena riflí na Youtube)
Ty mas proste v hlave zlej zapadni svet podlozeny pohadkou o riflich. Ja ti rikam, ze ty jejich vyrobky se vyvazi do zemi, ktery se nedaj povazovat za zapadni svet, to ze se tam maji takhle neni nasledek toho ze prisel evropan a zotrocil asiata, ale vysledek politiky (komunismu) coz je jejich vnitrostatni zalezitost. My jsme si tu stvorili zakony na ochranu kolem tovaren, oni muzou taky a kdo o tom v Cine rozhoduje, prekvapive vlada a je to urcite jeji odpovednost.
Netvrdím, že západný svet je ten zlý a všetkému na vine a chápem, že jeden sa môže mať dobre len na úkor toho že druhý sa bude mať horšie a pokiaľ som ja ten kto profituje z lacnej pracovnej sily, tak mi to dokonca vyhovuje. Ja len tvrdím a obrovským oblúkom sa vraciam k môjmu prvému komentáru, že moderná civilizácia(masový výlov rýb a podobne) spôsobila stav aký je pokiaľ ide o ohrozené druh. Rybolov takýchto dedinčanov (vesničanov) rozhodne vymieranie nespôsobuje
Pěknej kousek, už sem zase dostal chuť ject na Orlík na ryby..
Nemusíš JECT na Orlík , takové ryby chytám do čeřínku na žermanické přehradě a používám je jako nástrahu na sumce 😊
Když ho vidím na té loďce....já bych byl ve vodě tak 10x
No vánoce jsou za dlouho takhle mu to v ty vaně za chvíli začne vadit:-D
ale zas má rok na vykrmení 😄
naco leze do vody, ked ma siet, to je nejaky freestyle
Cim ohrozenejsi, tim chutnejsi 🙂
Jakub Vágner je ustaraný , a musí chytit rybu..
Na Vágnera má dost chlupaté nohy >>