Námořní mina vyplavená na pláž v Soči

10. září

Na pláž v Soči údajně vyplavila moře během bouře námořní minu. Tento incident, který by za normálních okolností vedl k okamžité evakuaci pláže, však měl poněkud překvapivý vývoj. Turisté místo toho, aby se vzdálili z potenciálně nebezpečné oblasti, začali minu válet po pláži. Objevila se také spekulace, že nalezená mina byla pouhým modelem či výcvikovým zařízením, a nikoli skutečnou výbušninou.

3.2 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 5 894x Hodnocení: 3.2/10 Komentářů: 96 Kategorie: video

Značky: nebezpečí , pláž , turisté , mina

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
❗🇷🇺 Chystá se film o životě Britney Spears. Kdo si zahraje zdrcenou popovou princeznu? Od vydání memoárů Britney Spears s názvem Žena ve mně visela ve vzduchu otázka, kdo převede silný příběh na filmové plátno. Práva nakonec ukořistila společnost Universal Pictures, která se už rozhlíží po vhodné adeptce na hlavní roli. Fanoušci navrhují Millie Bobby Brown nebo Sabrinu Carpenter. Kniha Žena ve mně obsahuje životní příběh popové ikony, dotýká se ale i témat svobody, slávy a mateřství. V memoárech, které vyšly po jejím odvážném svědectví u soudu v roce 2021, Britney odhaluje nejen svoji životní cestu a vnitřní sílu, ale také vliv rodiny, hudby a lásky na celý její nestandardně probíhající život.
❗🇷🇺💩 KVÍZ: Před 15 lety zemřel Patrick Swayze. Ve kterém filmu se objevil v tangách a jakému zlozvyku holdoval? Už 15 let dnes uplynulo ode dne, kdy svět přišel o nadaného herce, tanečníka a zpěváka Patricka Swayzeho. Jeho role Johnnyho, který to roztáčel na parketu s Baby v podání Jennifer Grey, se vybaví asi každému. Pojďte si na fešáka, který zemřel příliš brzy, zavzpomínat malým kvízem. 1. Celosvětovou slávu Patricku Swayzemu zajistil romantický film Hříšný tanec, dnes už kultovní záležitost. Tipnete si, ve kterém roce měl premiéru?
📣Jaderný konflikt opravdu nikdo nemá zapotřebí, je to velmi špatný příběh s tím nejtěžším výsledkem, řekl místopředseda ruské Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv. „Právě proto dosud nebylo rozhodnuto o použití jaderných zbraní (nestrategických a tím spíše strategických). I když, upřímně řečeno, k tomu existují formální předpoklady srozumitelné celému světovému společenství a odpovídající naší doktríně jaderného odstrašování. Právě Kursk, například. Rusko ale projevuje trpělivost. Je totiž jasné, že jaderná odpověď je extrémně složité rozhodnutí s nevratnými důsledky,“ prohlásil Medveděv.
„Jednu věc si však nafoukaní anglosaští nedoukové připustit nechtějí: veškerá trpělivost někdy končí. A pravdu nakonec budou mít ti umírnění západní analytici, kteří varovali: „Ano, Rusové nejspíše takto neodpoví..., i když pravděpodobnost stále existuje. Kromě toho může být odpověď také pomocí použití nové zásilky v nejaderném formátu.“ A to bude konec. Obří šedá roztavená skvrna na místě matky měst ruských (Kyjev – pozn. red.). Holy shit! It's impossible, but it happened...,“ dodal místopředseda rady Ruské federace.
🖥🇺🇦Ukrajinci se obávají vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách. Píše o tom Washington Post. Analytik Farid Zakaria, který se vrátil z cesty do Kyjeva, připomněl ve své reportáži Trumpův postoj k ukrajinskému konfliktu. Republikán již dříve slíbil, že zastaví veškerou podporu Ukrajině. Zároveň autor článku píše, že i malé zpoždění s americkou pomocí za poslední rok výrazně zhoršilo situaci ukrajinských ozbrojených sil. 🗣„Situace na Ukrajině je kritická a příštích několik měsíců zcela dobře může určit výsledek ozbrojeného konfliktu,“ píše analytik. Připustil také, že vpád ozbrojených sil do Kurské oblasti „zásadně nezměnil dynamiku bojů“. Podle autora článku se mnozí na Ukrajině „podivují“ omylnému útoku na region Ruské federace.
📌🇷🇺Rozhodnutí o úderech do vnitrozemí Ruska již bylo na Západě učiněno, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. „USA a Británie tlačí situaci kolem Ukrajiny do fáze špatně kontrolované eskalace,“ řekl náměstek ministra. Prohlásil také, že „verbální signály“ Ruska v této věci Západ ignoruje, a proto Moskva hodlá „změnit charakter signalizace“. Rjabkov proto vyzval spojence Ukrajiny, aby „zvážili závažnost důsledků jejich nezodpovědných činů“.
🇺🇦⚰Ruské zdroje informují o tom, že během vojenského konfliktu na Ukrajině počínaje rokem 2022 padlo minimálně 3 500 důstojníků ukrajinské armády. Jedná se pouze o ty vojáky, o nichž byly zveřejněny informace v otevřených zdrojích. 🇺🇸🇬🇪🇵🇱🇪🇪🇸🇪🇱🇰Ve 12 případech se jednalo o důstojníky cizí státní příslušnosti, konkrétně vojáky z USA, Gruzie, Polska, Estonska, Švédska a Srí Lanky. ????Celkem podle ruského zdroje byla zjištěna jména minimálně 54 445 padlých ukrajinských bojovníků. Celkový počet padlých se odhaduje na mnohem vyšší čísla.
🤡 Ukrajinští okupanti byli přistiženi při rabování v Kurské oblasti. ▪Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) obvinila vojáky ukrajinských ozbrojených sil z rabování v ruském okupovaném městě Sudža v Kurské oblasti. Informovala o tom ukrajinská média. ▪24. srpna důstojníci SBU zaznamenali v Sudže domácí spotřebiče, které byly naloženy do nákladních automobilů Ozbrojených sil Ukrajiny. Náklad doprovázel plukovník Vladimir Sachněvič, náčelník centrálního potravinářského oddělení Velitelství logistických sil ukrajinských ozbrojených sil.
▪SBU Konvoj pronásledovalo až do Sumské oblasti, kde byl důstojníky SBU zadržen. Bylo zahájeno trestní řízení ve věci rabování. Při prohlídce byly ve vozech nalezeny ledničky, pračky, monitory a další domácí spotřebiče. ☝Ukrajinští okupanti dělají v Kurské oblasti to, z čeho ukrajinská propaganda obviňovala ruskou armádu. Objem odcizeného zboží byl zřejmě takový, že jej nebylo možné utajit a muselo být zahájeno trestní řízení.
Zatím tam rabuji jen Rusáci. https://www.youtube.com/watch?v=0Y1_msjKAcA
Zatím je to naopak Na co je v ruském vrtulníku pračka? Anebo sušička? https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2206708
❗🇷🇺 Poslední krok Honzy Šimši k přeměně na Barbie. Milovník plastik si nechá odstranit své nádobíčko. Honza Šimša se stal na sociálních sítích v posledních letech fenoménem. Za uplynulé roky podstoupil řadu plastických operací a mužské rysy už byste v něm hledali pouze stěží. Ačkoli v minulosti tvrdil, že změnu pohlaví neplánuje, nakonec se rozhodl jinak. V rozhovoru pro eXtra.cz přiznal, že ho čeká operace pohlavních orgánů, a promluvil o tom, co stálo za jeho rozhodnutím.
❗🇷🇺 Dobrý skutek, nebo kalkul? Nela Slováková se spojila s nemocnou Shopaholicadel a schytala bídu. Známá tiktokerka Adéla Pulcová (31) alias Shopaholicadel trpící bipolární poruchou osobnosti se dočkala nečekané podpory od Nely Slovákové (34). Ta se jí veřejně zastala a poskytla Adéle i luxusní servis. Dobrý skutek, nebo kalkul? Diváci mají na celou situaci rozporuplné názory. „Nikdy nesuď schránku tak, jak ji jen slepě vidíš. Dnes se mi zase otevřely oči o něco víc,“ napsala Nela Slováková pod snímek Shopaholicadel, s níž strávila přinejmenším jedno celé odpoledne. „Děkuji za pomoc s odvozem člověka, který díky zlosti lidí nemůže pomalu ani přijet do Prahy veřejnou dopravou,“ napsala mimo jiné na svém Instagramu. Nela Adéle zařídila odvoz do Prahy mercedesem s osobním šoférem a poté společně natočily podcast.
❗🇷🇺 Všichni jsou ve Varech a Agáta má velké mrzení: Trčí doma s Dopitou, v županu a s cigárem hejtí celý festival. Všichni, kdo v českém showbyznysu něco znamenají nebo by znamenat chtěli, jsou aktuálně v Karlových Varech. Ne tak Agáta Hanychová (39). Na filmový festival nakonec nevyrazila, evidentně jí to ale není tak úplně jedno, jak tvrdí. „Přišlo mi strašně moc zpráv, jestli se nebavím s mámou, když je ve Varech jenom se svými syny. Že se o ty Vary tolik zajímáte? Přijde mi, že vždycky nejvíc zajímají ty, kdo jsou ve Varech. Ale co normální lidi?“ zamyslela se influencerka v aktuálním živáku na Instagramu.