Národní delikatesy

14. května

Výběr 20 světových pokrmů.

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 31 931x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 88 Kategorie: galerie

Značky: svět , zajímavost , jídlo , vaření

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tak pohár si za mě odnáší Grónsko. Sesbíraný zdechliny ptáků rok uležený a pravděpodobně napůl se rozkládající ve vydlabanym lachtanovi, to bych fakt nedal.
souhlasim, jako nechápu, že nekdo muže snit zkaženy maso a nedostat otravu
hlavne proč takový hnus dobrovolně žrát, když si mužeš uvařit maso
nejsou to zdechliny popis je zcestnej.... jsou to nachytaný alky který zabijou ten vydlabanej lachtan vole je jen kůže.... zkažený to není. jen zlehka rozložený.... 😄 takový roční syrečky bych to viděl
Asi jinej gang no...
Tak, je to fermentovaný, jako to čínský vejce. Technicky vzato je tomu dost podobnej třeba plesnivej sýr, to zas nevezme do huby číňan. Všechno má svoje 😄 Ovšem tudle sem zkoušel uzenou nivu a to je žrádlo! 😄
Tak zrovna v Grónsku si třeba smažák moc nedopřávali 😄
Můj favorit je #17 kiviak. Jak jsem prohlížel galérii tak jsem si řekl jestli pak to tu bude a taky že je. Vyděl jsem to nedávno v televizi, nějaký dokument a teda musí to být mazec! 😊
každý žere ,co mu chutná !
Zlatý úchylný Němci 😄
Ty koňský plátky z Japonska a tatarák od Němců vypadaj i chutně, ale zbytek musí chutnat a smrdět jako zdechlina.
kdybys nikdy neochutnal tatarák, tak ti bude připadat nechutnej stejně jako zbytek tý galerie. všechno je subjektivní
Pořád bych ale viděl čerstvý syrový maso s nějakou cibulí a tu chuť bych si dokázal domyslet. Ostatní jídla v galerii vypadaj už na první pohled jako hromada zvratků nebo zašedlá zdechlina.
tak nemuzu se rozhodnout jestli je vetsi hnus to gronsky a nebo mongolsky 😄
S tim surströmming je to pěkná píčovina. Ty ryby už jsou dokvašený před tim, než to daj do plechovek. Jinak by to trošku bouchlo a nebyl by kyzenej vysledek.
V plechovce to ještě stále kvasí, je před otevřením pěkně nafouklá a proto se doporučuje otevírat jí pod vodou. Mám to z osobní zkušenosti, ale smrad to byl takovej, že ani nejvíc nalitý frajeři to nedali. Vypadalo to o dost hůř než na fotce, spíš taková břečka s kouskama čehosi.. Hnus..
na jutube je kopec videi ako sa švedi tymto sajrajtom laduju a krochkaju blahom ako my ked jeme gulaš, sviečkovu alebo segedín 😄
Měl jsem to štěstí ochutnat Durian a 100 leté vejce. Durianu říkají "král ovoce" a je to asi jako s našema syrečkama. Někteří lidé za to doslova utratí výplatu a někteří to nemohou cítit. Já jsem se po tom poblil, Dokud to necítíte je to docela v pohodě přirovnal bch to k mangu, ale pak... Jak kdybyste nachcali na cibuli a nechali ji tejden na slunci, fakt degeš.
100 letý vejce na druhou stranu bylo dobrý, bylo podáváno jako ozdoba k jídlu alá vejce na bramborovym salátu. Bílek chuitnak jako aspik a vnitřek jako krémový sýr. Víc si zvyknout na chuť a mít k tomu přístup, asi bych si to dával častěji.
Durian je hnůj,zkusil jsem thajský a filipínský,filipínský vyhrál na plné čáře.Bylo to jakože překvapení pro evropany na vánočním večírku.Z kuchyně šel smrad- kdybych měl fest sračku z kvasničáku a tataráku,nasral si na stůl a šňupal ty srance celý den,tak se stejně nepřiblížím tomu prvnímu,nechtěnému ovonění toho hnusu.S degustací jsem začínal já,celý nesvůj,když na mě čumí asi 30 lidí a musím říct,že první sousto nic moc,ale potom už se to dalo...
Sice mně trošku couvlo pivo po prvním soustu,zablil jsem to tam fest,ale pak uz mně to celkem jelo 😄 Horší byl balut,žlutí vyplivli zobák,že prý je fuj.V momentě,když uz jsem to měl u huby,jsem se na tu kačenku podíval,uvědomil si,že je plná hoven a opět ze mě letěl kýbl blitek,ani jsem to nedojedl... 😄
Samej kekel z pekel. Teď si představte, že nikdo z těch lidí proti těm zvířatům necítí žádnou zášť ani nic podobného, ale nedělá jim problém ho porcovat zaživa, vařit ve vlastní krvi atd. V budoucnu se možná objeví nějaký mimozemšťani a budou tohle dělat lidem, aniž by je nějak nenáviděli. Nebo AI nás bude likvidovat taky jen z pouhé praktičnosti. Omlouvám se za tenhle blábol, ale o antiutopických depresivních vizích budoucnosti mě prostě hrozně baví uvažovat.
Ty seš zhulenej?
asi neznáš český jateční specialitky. tvoje škoda
My zas jeme býčie gule, kravské jazyky, zajačie líčka, rôsol vyvarený z prasačích koží a mozočky. Všetko skvelé, pokiaľ je to tradícia a človek nemá predsudky