Nehoda Salta Walthera (1973)

25. října

28.května 1973, Indianapolis, USA: Hned na startu závodu Indy 500 vážně havaroval tehdy 25letý jezdec David "Salt" Walther. Jeho monopost byl katapultován do ochranného plotu a začal hořet. V kritickém stavu a s popáleninami na 40% těla byl převezen do nemocnice. Žádný jiný závodník zraněn nebyl, ale několik diváků bylo popáleno. Podle odborníků ho před uhoření zachránilo to, že praskla palivová nádrž a většina pohonných hmot z vozu zmizela. Walther strávil dva a půl měsíce v popáleninovém centru v Michiganu, kde zhubl o 25 kg. Po více než roční léčbě se do Indianapolis v roce 1974 vrátil a skončil na 17. místě. 

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 15 115x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 17 Kategorie: sport

Značky: nehoda , usa , zranění , destrukce , 70.léta , oheň , závod , motosport , požár , okruh , palivo , indianapolis

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
A v 0:22 přijíždějí krotitelé duchů 😃
Potenciální pokus o phishing Stránka se pokouší z návštěvníků získat osobní a citlivé informace jako jsou přihlašovací údaje, čísla bankovních karet atp. Chcete se vrátit na předchozí stránku? Sakra 😕 Ta mast mě dost lákala , nakonec se spokojím s indulonou.
Jedna známá říkala že chce zhubnout 20-25 kilo. Takže ji zapálit?
Moc drastické, uřízni jí nohu. 😉
Za prvé, v boji proti varixům je třeba znát následující Lékaři vyhlásili nejlepší lék roku 2019 pro léčbu varixů Hlavní rady při léčbě varixů doma vic takovych reklam čuraci
0:22 tam nalítli i krotitelé duchů
kdy by zhubnul víc moch bít prvni... 😂
Ty kárvo odjíždím na kanáry. Jsem milionář kurva!!!! Měl jsem na kartě TAJNÉ číslo a banka z toho byla úplně v šoku, uplně v píči vám povídám. Normálně sem jim ho ukázal a automaticky se otevřely trezory a rovnou do mého účtu. TAJNÉ ČÍSLO DO MRDKY.
Ty vole, mažu si už týden psí mrdku na nehet a plíseň pořád neustoupila. Poraďte! 😞
tu musíš polknout 😃
Ti krotitelé duchů v 0:20 tam teda najeli zbytečně, když přežil.
Napadlo mě uplně to stejný. Každopádně pořád lepší krotitelé duchů, než aby tam dojela Škoda 1203 v provedení RZP 😃 Nebo spíš nedojela...
Walter řidič