Nejhorší havárie letadla v dějinách

27. května
Let Japan Airlines 123 byl pravidelný vnitrostátní letecký spoj mezi Tokiem a Ósakou. 12. srpna 1985 stroj Boeing 747SR, který ji obsluhoval, vyslal nouzový signál a půl hodiny poté po nekontrolovaném letu narazil do hory Takamagahara. Zahynulo 520 z 524 osob na palubě (505 cestujících a 15 osob z posádky), což z havárie činí nejsmrtonosnější nehodu jediného letadla v historii. Havárii zavinilo hrubé selhání údržby. Náraz přežil větší počet lidí, ale jelikož záchranáři dorazili až po 14 hodinách, dožili se jejich příchodu jen čtyři cestující. S 520 mrtvými je tato havárie nejsmrtonosnější havárií zahrnující jediný stroj v celé historii letectví a druhou nejsmrtonosnější vůbec - hned po srážce dvou boeingů na Tenerife.
7.6 /10

košík

Zhlédnuto: 25 414x Hodnocení: 7.6/10 Komentářů: 30 Kategorie: video

Značky: nehoda , smrt , historie , japonsko , letadlo , porucha , nezodpovědnost , havárie , rekonstrukce

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Víš, ony ty konspirační teorie jsou pro lidi, kteří jsou líní, neschopní a nejsou příliš inteligentní a jsou snadno manipulovatelní a hlavně jim chtějí věřit, protože si pak sami sobě snadno nalhávají, že jsou chytřejší než právě těch 90%, jenže je tomu přesně naopak.smile Víš, lidé mají tendence ovládat druhé a konspirační teorie umožnují dívat se na věc jinak, ono jak správně myslet se dá totiž druhým vnucovat. Dnes jsou teorie vymýšlené i na sílu protože lidé mají potřebu věřit. Já teorie používám a považuji je za dvousečnou zbran. Hlupák je ten který věří všemu i ten co všechny teorie odmítá. Bez zpochybnování by se lidstvo nepohnulo z místa!
  • Hexa
  • 31.05.2016 16:01
Chudák letadlo 😞 btw: nevíte někdo, co je to za pomalou hudbu na konci?
Sargoth88 napsal... Víš, ony ty konspirační teorie jsou pro lidi, kteří jsou líní, neschopní a nejsou příliš inteligentní a jsou snadno manipulovatelní a hlavně jim chtějí věřit, protože si pak sami sobě snadno nalhávají, že jsou chytřejší než právě těch 90%, jenže je tomu přesně naopak.:)
Zjeban napsal... -------- Přečti si ještě jednou můj první příspěvek.. Padáky v letadlech nejsou ze zřejmých důvodů a také proto, že \"katastrofy\" jako například pád letadla a třeba i Tebou jmenovaný virus Zika jsou politicko-ekonomicky výhodné, pokud je určitá skupina lidí využije ve svůj prospěch... Hele víš co, já nemám v úmyslu ti tu něco obhajovat.. taky jsem býval takový 🙂 Taky jsem měl dříve pocit, že zemi řídí zvolená vláda, že nikdo nemůže mít takovou moc řídit všechno, že jídlo které kupujeme ničemu neškodí, jinak by nám ho přeci neprodávali a že vlastně všechno je krásné a cokoliv co neznám, je výmysl. Bohužel, žiješ v iluzi... Dej si popcorn, směj se čemu chceš, ale hlavně makej, zaplať a brzo chcípni - takovej je plán a na 90% lidí to už velmi dlouho funguje.
Sargoth88 napsal... Zjeban napsal... Ježiši Kriste, co přesně to bereš za drogy? Možná bych měl zájem smilesmilesmilesmilesmilesmilesmile ------- Nevěříš? Nevěř, nikdo tě nenutí 🙂 ... Už jen tvůj nick \"Zjeban\", 7 smajlíků za větou a fakt, že bys měl zájem o drogy, o tobě vypovídá dost na to, abych věděl, že nemá smysl tě o něčem informovat. No a bohužel to je právě ten důvod, proč na světě určité věci mohou fungovat tak, jak fungují... Protože lidí s myšlením jako Ty, je většina. Nic ve zlém, mysli si o mě co chceš, taky jsem dřív býval skeptický.. 🙂 Takže padáky v letadle nejsou z toho důvodu, že nějací ilumináti mají zájem na tom, aby se snižoval počet obyvatel na této přelidněné planetě? Taky rozšířili virus Zika a ovádají počasí, co? :D:D:D:D:D:D napiš ještě něco prosím, udělám si popcorn
Zjeban napsal... Ježiši Kriste, co přesně to bereš za drogy? Možná bych měl zájem smilesmilesmilesmilesmilesmilesmile ------- Nevěříš? Nevěř, nikdo tě nenutí 🙂 ... Už jen tvůj nick \"Zjeban\", 7 smajlíků za větou a fakt, že bys měl zájem o drogy, o tobě vypovídá dost na to, abych věděl, že nemá smysl tě o něčem informovat. No a bohužel to je právě ten důvod, proč na světě určité věci mohou fungovat tak, jak fungují... Protože lidí s myšlením jako Ty, je většina. Nic ve zlém, mysli si o mě co chceš, taky jsem dřív býval skeptický.. 🙂
Nešlo to jinak, aby se tomuhle incidentu nepověnovala epizoda v seriálu Letecký katastrofy. A páč jsem jí viděl, dodnes jsem nepochopil, jak se mohlo povést přežít oněm čtyřem osobám...Mám nejradši díly s dobrým koncem (např. Kluzák z Gimli apod.), nicméně chcete-li líp pochopit, proč \"nechápu\", zkoukněte ten díl...https://www.youtube.com/watch?v=TNx6iS86Ov4
Sargoth88 napsal... rizek69 napsal... -- Padáky se do běžných přepravních letadel nedávají z několika zřejmých i méně zřejmých důvodů. Padáky pro kupříkladu tady 500 lidí by poměrně dost zvýšily váhu letadla, která je v letectví vždy lepší nižší, ale i tak u letadel dost velká kvůli zavazadlům apod. Zároveň by vědomí toho, že tam má člověk padák způsobovalo, že by připosraný lidi brali padák, otevřeli nouzový dveře a vyskočili při sebemenších turbulencích/bouřce/houpnutí... Nejenom že by vznikl chaos když se 500 lidí snaží dostat 3 východama co nejrychleji z letadla, ale jak říkáš, tak lidi nemají ani zkušenosti s padákama a pokud by letadlo nebylo vysloveně nízko nad zemí (kde už stejně padák tolik nepomůže) tak by hodně lidí díky venkovnímu tlaku stejně omdlelo a padák neotevřelo. Samozřejmě já osobně bych byl taky radši s padákem na zádech po celou dobu když letim, to bez debat... Ovšem těmahle důvodama se oháněj přepravní společnosti a něco málo na tom je... Pak je tu ještě jeden důvod, kterej neni tak zřejmej a mnoho lidí ho může považovat skoro až za konspirační - Lidí je na světě moc a určití lidé mající moc řídit náš dnešní svět (Rockefellerova rodina a jim blízcí) mají už dlouhodobě fungující plán na menší redukci lidské populace. Oproti potlačování výzkumu léčby rakoviny a pohlavních nemocí, podpoře obezity, cukrovky, hladomoru a tak dále.. jednoduše řečeno oproti fungujícím a rychlejším prostředkům redukce lidské rasy je úmrtí v letadlech mizivé a zanedbatelné procento, stejně je tu ale politicko-ekonomický benefit v tom, nechat lidi v letadle prostě umřít a nazvat to katastrofou a i to je důvod, proč v letadlech nejsou padáky. Ježiši Kriste, co přesně to bereš za drogy? Možná bych měl zájem :D:D:D:D:D:D:D
Počkat, takže to žlutý s píštalkou co letuška ukazuje je výsměch všem pracujícím proletářům a jediné co před smrtí pomůže je euforie z toho kyslíkového sáčku.
rizek69 napsal... -- Padáky se do běžných přepravních letadel nedávají z několika zřejmých i méně zřejmých důvodů. Padáky pro kupříkladu tady 500 lidí by poměrně dost zvýšily váhu letadla, která je v letectví vždy lepší nižší, ale i tak u letadel dost velká kvůli zavazadlům apod. Zároveň by vědomí toho, že tam má člověk padák způsobovalo, že by připosraný lidi brali padák, otevřeli nouzový dveře a vyskočili při sebemenších turbulencích/bouřce/houpnutí... Nejenom že by vznikl chaos když se 500 lidí snaží dostat 3 východama co nejrychleji z letadla, ale jak říkáš, tak lidi nemají ani zkušenosti s padákama a pokud by letadlo nebylo vysloveně nízko nad zemí (kde už stejně padák tolik nepomůže) tak by hodně lidí díky venkovnímu tlaku stejně omdlelo a padák neotevřelo. Samozřejmě já osobně bych byl taky radši s padákem na zádech po celou dobu když letim, to bez debat... Ovšem těmahle důvodama se oháněj přepravní společnosti a něco málo na tom je... Pak je tu ještě jeden důvod, kterej neni tak zřejmej a mnoho lidí ho může považovat skoro až za konspirační - Lidí je na světě moc a určití lidé mající moc řídit náš dnešní svět (Rockefellerova rodina a jim blízcí) mají už dlouhodobě fungující plán na menší redukci lidské populace. Oproti potlačování výzkumu léčby rakoviny a pohlavních nemocí, podpoře obezity, cukrovky, hladomoru a tak dále.. jednoduše řečeno oproti fungujícím a rychlejším prostředkům redukce lidské rasy je úmrtí v letadlech mizivé a zanedbatelné procento, stejně je tu ale politicko-ekonomický benefit v tom, nechat lidi v letadle prostě umřít a nazvat to katastrofou a i to je důvod, proč v letadlech nejsou padáky.