Nikdy nezestárnou

13. října

Novozélandský režisér Peter Jackson (Pán prstenů, Hobit) vytvořil unikátní dokument "They Shall Never Grow Old" (Nikdy nezestárnou), ke kterému použil více než 100 let staré záběry z 1.světové války (1914-1918). Ty pocházejí z archivů Královského válečného muzea v Londýně. Jackson na dokumentu pracoval 4 roky a jeho tým díky počítačové technice odstranil technické nedostatky záznamu (přidání barvy, zvuku a správné rychlosti). Dokument byl také konvertován do 3D podoby a premiéru bude mít 16.října 2018 během Londýnského filmového festivalu, kde si tím svět připomene 100. výročí ukončení první světové války.

9.7 /10

košík

Zhlédnuto: 29 697x Hodnocení: 9.7/10 Komentářů: 61 Kategorie: video

Značky: dokument , historie , anglie , army , voják , válka , film , armáda , retro , nový zéland , válečný , vojsko , peter jackson , 20.století , 1.světová válka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tyto záběry by se měly jednou provždy zničit a skartovat, válka je zlo!
No jo v avataru symbol pirátských fetek, to vše vysvětluje!!
vyhráváme postupně všechny volby, jak sis asi všiml, ty nulo. kdo teď povede Prahu a brzy i zbytek republiky? 🙂 můžeš si tu hýkat jak chceš.
mno z historickýho hlediska je to naopak a to tak že civilizace která zapomene na svojí historii spěje k tomu že jí bude opakovat
by mě zajímalo esi fetujete cigára a chlast pane
Dopadnete jako komunisti. Ty už tu nebudeš, ale já píšu kroniku. Ty jsi pouze číslo, jakékoliv, nezáleží na tom.
Tebe by měli zničit, ty piratská kundo .Tvůj fotr si měl vyskartovat vovas ,nez ho strčil tvoji matce do prdele. Pak zbtoho vznikají takový omyly ,jako ses ty .
ňo jó... tos mi to nandal LOOOL 😄

Zobrazit celou diskuzi