Norští cestáři v akci

08. května

Norsko: Záběry z dronu na norské cestáře v akci, kteří protahují cestu zvanou Trollstigen.

 

Trollstigen (česky Trolí stezka také Cesta Trollů) je úsek cesty Fylkesvei 63 v norské obci Rauma, mezi Åndalsnes a Sylte. Úsek cesty tvoří 11 serpentin v závěru údolí Isterdalen. Cesta stoupá po svahu skalního masívu od hladiny moře až do výšky 800 metrů. Z parkoviště na vrcholu vede cesta na vyhlídkovou plošinu, ze které je vidět Trollstigen a vodopád Stigfossen..

Trollstigen je bývalá obchodní stezka, nyní součást Zlaté cesty severu. Cesta byla otevřena 31. července 1936 králem Haakonem 7..

9.7 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 16 688x Hodnocení: 9.7/10 Komentářů: 23 Kategorie: video

Značky: zima , sníh , technika , dron , příroda pohoří , norsko , silnice

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Pusťte na to Maye, Hammonda a Clarksona a za hoďku není co řešit. Vesnice se postavěj nový, pojišťovna zaplatí škodu a i pro pozůstalý se něco najde.
Norové kradou děti
  • kien
  • 10.05.2017 15:13
Pche, tohle nic není, chtěl bych je borce vidět, když nám v Praze napadne 3cm sněhu a u muzea 4.
Stezka nech se zasypat lavinou ?
  • bzum
  • 09.05.2017 19:24
No jako nechtěl bych večer skončit dojet domu a pak se kouknout z okna a zjistit že zase padá xD
ale najebalo... byl jsem tam kdysi v minulém století, ale v létě a to taková husťárna nebyla 🙂
S takovým množstvím sněhu asi vznikne řada problémů, které nás tady ani nenapadají. Třeba navigace těch fréz, které se musejí nejspíš pohybovat podle GPS a né podle kolíků vedle silnice jako u nás. Další věc je, že i tahle silnice, kde projede auto jednou za hodinu se stane pro zvěř nepřekonatelnou překážkou, když tam po vyfrézování vznikne šestimetrová rokle. Atd.
Nemyslím si že zvířata by byli tak blbý a skakalz do té díry, leda že by měly cigansky předky tak to potom jo ti so blbý dost
Nemyslím si, že by tam skákaly. Ale rozdělí to jejich teritoria. Tak jako u nás velké dálnice, tak tam jen malá vyfrézovaná cestička je nepřekonatelnou překážkou
Podle mě tam v tom ukrutně vysokém sněhu zvířat moc běhat nebude. Vysoká by tam uvízla a zajíci a podobné lehčí zvířectvo, které by ten sníh třeba unesl tam taky nemaj co žrát. Je to hodně hornatá oblast, zvěř není zas tak blbá. Zůstane níž.
Jo jo taky si myslím právě dendrofile 😃
za tie roky bam mohli spraviť tunely.. 😃 a cestári by nemali čo žrať
https://www.youtube.com/watch?v=EaNGcm8hccI&feature=youtu.be
Spartane . Super video !!! SUPER !!! TO JE BOMBA. Zkus tam šupnout drona s Arboreta Paseky u Rýmařova. Má to můj kamoš Radim Slabý a asi by proti tomu nic neměl. Je to taky super ! Jinak ,,klobouk dole'' !!! Rád sleduji tvé videa. Ale nemusím moc tu krev 😞 Ahoj ER 😃