Obojživelné vozidlo SHERP

22. srpna

Rusko: Ukázka obojživelného vozidla, které navrhl ruský designér Alexei Garagashyan. SHARP je poháněn dieselovým čtyřválcem Kubota V1505 o objemu 1,5 litru a výkonu 32 kW, jehož točivý moment posílá na všechna kola pětistupňová převodovka. Kola nejsou natáčené, takže řízení je podobné jako u pásového vozidla. Zajímavostí je, že Sherp má pouze spojkový a plynový pedál. Tohoto obojživelníka si můžete pořídit za cenu, která je necelých 5 miliónů rublů, což je v přepočtu asi 2,1 milionu korun. 

7.2 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 19 173x Hodnocení: 7.2/10 Komentářů: 47 Kategorie: technika

Značky: rusko , voda , led , terén , ukázka , obojživelník

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Jen pro zajímavost. V základu to má nádrž na 56l nafty. A dá se to osadit dalšíma čtyřma nádržema, po 58 litrech, které se montují do disků kol. Na videu jsou vidět různé kombinace. Jednou je disk prázdný, jindy osazený nádrží. Zajímavé vozítko. Ale naše D1 by ho stejně zastavila.
zvládlo by to severní pól?
to by zvládlo i cestu do brněnskýho Kauflandu
Na český dálnice a silnice ideální stroj i když kdo ví
Motor Kubota / Japonsko/ - a že tam nedají něco z Lady Nivy >>
Nivy maj naftový motory Peugeot 😉
Už vidím jak 1,5l s 32kw láme stromy. Ježiši....
rychlost max 45km/h převodovka 5 rychlostí....takže proč ne ?
Jde o kroutící moment. Kw na lámání stromu nemaj extra vyznam.
máš tam SHARP...
Víte, co to znamená? Že jsme zase o krok před nimi!
  • spun
  • 22.08.2020 09:11
picovina ako rusko samotne
A jak to tedy brzdí, když to nemá brzdu
vypadni
ty vole fakt já nevím
Odporem motoru a valení pneu. Stačí sundat nohu z plynu a stojí to na fleku. Brzdu to má, ale jen parkovací ve formě blokování výstupního hřídele převodovky, stejně jako u aut s automatem.
Nejsem moc odborník na auta. Proč se v terénu jezdí s podhuštěnýma pneumatikama? Včera jsem to viděl v pořadu autosalon a dnes tady.
Ty pneumatiky nejsou podhuštěný, jsou tak vymyšlený. Velký objem, nízký tlak. Taková pneumatika v terénu lépe absorbuje nerovnosti. Najdi si Piper Cub Bush, letadlo s podvozkem do terénu. Vypadá jak éro z animáče. 🙂
bo máš lepší záběr, s plnymi koly by ses zaboril a zahrabal.
Protože podhuštěná pneumatika má lepší přilnavost v terénu a nehrozí u ní defekt o každý kamínek. Prostě se snáz přizpůsobí povrchu
Ty vole hádej 3x 😀 nevidis na tom videjku, jak se ta mekka guma chova vuci nerovnostem? 😀
  • zagy
  • 22.08.2020 19:33
tvl, ty seš blbej 😃
V Rusku najde uplatnění, ale pro Evropu, kde zakazují už i motorkám vjezd na vyhlášené průsmyky v Alpách a myslivci střílej enduristy asi k ničemu. Tady se brzy nebude smět ani pěšky do lesa na houby. Ještě že je nežeru.
Nejsi daleko od reality. U nás dle zákona jsou soukromé lesy přístupné veřejnosti a lze v nich sbírat plody, pokud nejsou chráněné. Třeba v Anglii každá píď země někomu patří včetně lesů a vlézt tam je stejné, jako tady někomu na zahradu u domu, bez svolení majitele nelze. Takže procházky výhradně po veřejných cestách, výlet do lesa neexistuje, natož tam něco sbírat, to už je krádež ! Buďme rádi,za to, co máme.
Tady když majitel nechce, aby mu tam lidi lezli, musí si pozemek nejdřív nechat příslušnými úřady schválit nejlépe ako chovnou či pěstitelskou oboru, musí ho oplotit a všude cedulky se zákazem vstupu. Ne vždy to projde.