Obří lavina v Himálajích

02. února

NEPÁL: Turisté pořídili od ledovcového jezera Kapuche (2546 m.n.m.) záběry dosud možná největší zaznamenané laviny. Ta se přivalila z horského masivu Annapurna, kde se nachází i stejnojmenná osmitísícovka (desátá nejvyšší hora světa). Kapuche je naopak nejníže položené ledovcové jezero světa, všechna ostatní ledovcová jezera začínají až od 4000 m.n.m. 

9.6 /10

košík

Zhlédnuto: 29 530x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 43 Kategorie: příroda

Značky: sníh , nebezpečí , lavina , hory , příroda , himaláje , turisté , asie , nepál , hora , turistika , jezero , stan

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
a co jako ? Tad yuž půl roku chčije a nikoiho to nezajímá. Když někam napíšu že půl roku prší a kde je teda to 500 tiletý sucho, tak mě kdejaká kunda napíše že jsem blbej. Tak jsem asi blbej, ale místo zahrady mám při 500 ti letýmu suchu jeden velkej bazé, no to jsem fakt kretén.
Tvoje zahrada není zrovna dobrej vzorek na to, porovnávat to se zbytkem republiky. A sucho, v tomhle konkrétním případě, neznamená, že neprší. Jestli Ti kdejaká kunda píše, že jde o odvodňování, kanalizaci, vypařování vody kvůli zastavěným plochám, a rychlý toky řek(málo vody se usadí v zemi kolem), atd. A stále jsi to nepochopil, tak jsi vážně blbej 🙂
Z toho si nic nedělej, nás inteligenty ta pologramotná masa běžné populace prostě nemá šanci chápat. Denně se zde o tom přesvědčuji.

Zobrazit celou diskuzi