Okupace 1968

21. srpna

Před 52 lety začala okupace Československa. Na naše území vstoupily armády Sovětského svazu, Polska, NDR, Maďarska a Bulharska. Skončil tak proces demokratizace a komunistický režim začal znovu utahovat šrouby. 

Zdroj: ČT24

7.9 /10

košík

Zhlédnuto: 24 218x Hodnocení: 7.9/10 Komentářů: 171 Kategorie: historie

Značky: česká republika , tank , politika , 60.léta , komunismus , československo , 20.století , okupace , sovětský svaz

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
nazor učastnika https://www.youtube.com/watch?v=3Z4gF18-keA
Tu sa to zmenilo na Mladú frontu dnes
Choď do piče!
ukáž mi cestu
No a dneska máme ve vládě koalici s Komunisty, kteří pomáhají, aby se u moci udržel STBák... To nevymyslíš 😃 😃
Protože v 89 se domluvili, jak to zahrajou a bordel je tu dodnes. A protože my češi jsme banda čůráků tak s tim nic neuděláme.
Nesnasim, kdyz nekdo mele hovna o tom, ze neco je ceska natura, Cesi jsou banda kokotu, Cesi jsou zavistivi a tak. Vetsinou to totiz pisou ti nejvetsi zkryplenci, na ktere samotne ten jejich vyblitek primo sedi.
Protoze je to tak ty posero. Podivej se na Francouze. Nekdo jim zdrazi pastis o cent a jdou delat bordel do ulic. Takze radeji zalez ty spinko.
Co mi je po zdegenerovanych Francouzich? A ze delaj bordel v ulicich, to mam brat jako plus, mi chces rict? Pises, jak jsou Cesi curaci, zkus zacit tim, ze sam prestanes byt curak.
jasně, takže je tady všecko v cajku. Není na co si stěžovat. Svoje internetové svaly si masíruj na někom jiném.
A ty si myslíš že Kalousek, je nějaký antikomunista? Ten v tom jede s nimi.
Nemci meli kanclere z NSDAP uz 20 let po valce...
Den, kdy se na nás svět vysral..........
Co s tím měl svět co dělat? Bylo to v rámci komunistického státu, okupovaného jiným komunistickým státem. S tím neměl svět co dělat a mohlo mu to být u prdele. Svět se na nás vysral spíš po Mnichovu...
Cos cekal, kurva? Ze Lyndon Johnson otevre kufrik, mrdne do vsech cervenych tlacitek a rano bude tvoji stare babe pred barakem stat americky tank?
Tak mohli třeba na SSSR uvalit sankce, že?
"Bylo to v rámci komunistického státu, okupovaného jiným komunistickým státem." Super. V tvojí hlavě to dává smysl? 😃
Starší novinářský kolega, pamětník Milan Syruček na ni vzpomíná takto: „Poradce amerických prezidentů Henry Kissinger mi na otázku, proč nám Američané nijak nepomohli, odpověděl :".....si nepřáli, aby Pražské jaro ‚zvítězilo‘ a prokázalo přednosti ‚socialismu s lidskou tváří‘. Pro ně naopak bylo podstatné, aby socialismus vůči kapitalismu neprokázal žádné své kvality.“
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/89798/kissinger-o-prazskem-jaru-nechteli-jsme-aby-prokazalo-prednosti-socialismu-s-lidskou-tvari.html Prostě nás západní "nyní spojenci" zase prodali...
  • LUF
  • 21.08.2020 21:12
Hlavní důvod ale byl, že jim Československo nestálo za jadernou válku
v Mnichově spojencům nestálo ani za tu konvenční... takže osobně si nedělám iluze ani dnes, že by nám pomohlo NATO
Neprodali nas, zadne spojenecke zavazky vuci nam nemeli. A jak by sis predstavoval, ze by nam meli pomoct? Zkus mi nacrtnout nejaky plan.
Ti vojáci sem nevlezli ze dne na den... Nejdříve schválení druhé - západní strany , bo takové šachy s hromadou vojáků mohlo vyvolat cokoliv. (Nezapomínej , že probíhala válka ve Vietnamu , kde USA proti vietnamským komunistům (ruským poradcům) , před tím Karibská krize (blokáda Kuby kvůli ruským raketám tam) a v této době by i malá jiskra mohla zapálit ohýnek války v Evropě....
Proc me poucujes o necem, co davno vim? Pises, ze nas Zapadaci prodali, tak se ptam, jak nam podle tebe asi meli pomoct?
Obrovská chyba byla, že po převratu nechali komouše bejt. Místo toho aby si ty zmrdi už ani nevškrtli, vesele převlíkli kabáty, začali podnikat, privatizovat...komunismus měl bejt postavenej jednoznačně mimo zákon, to je prostě výsměch
Myslíš jenom ty s legitimací KSČ nebo i ty tajné - chartisty a disidenty?
Pokud je u nas nacismus a jeho propagace nezakonna, melo by to same platit i co se tyce komunismu.
Do převratu byl komunista skoro každý a po převratu byl každý disident a účastník tajného odboje. Ti co zůstali v KSČM - si zachovali tvář ale ti co převlékli kabát a najednou byli "jiná , nejlépe protikomunistická strana" - to je ten pravý hnus.
Pokud by u nás byl zakázán fašismus a komunismus, musela by tím přestat pravidla fašistickokomunisitcké EU.
Průser je, že všechno co se u Rusa stalo včera, se stane až zítra.
Na tohle se mi nedívá hezky. Těch zničených životů a co z toho? Ještě si z nás svět dělá prdel, že i potom co tady náš národ zažil pořád máme stranu, která se jmenuje komunistická...
Dnešní organizovaná invaze migrantů je milionkrát nebezpečnější, má zničit všechny zaběhlé pořadky a nastolit socialistickou totalitu.
To je číčovina.
Byla tu vjádřena řada myšlenek, informací, údajů. Na každé myšlence je něco pravdy, někde více, někde méně, ale je. Ne všechny informace a údaje odpovídají skutečnosti. Chtělo by to vysbírat ty správné částečky mozaiky myšlenek a inforamcí a vyskládat z nich konkrétní, jasný a srozumitelný obraz těch událostí, bez předsudků a emocí a hlavně v souvislostech. Ti, které to zajímá, tu dobu pochopí. Nejde o souhlas nebo nesouhlas, ale o prozření.