Operace Castle Romeo (1954)

13. května

27. března 1954, BIKINI: Test termonukleární bomby o síle 11 megatun na atolu Bikini. Délka bomby byla 5,7 metru, průměr 156 cm a vážila 17962 kilogramů. Test Romeo byl zajímavý taky tím, že to byl první test na člunu.

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 19 752x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 55 Kategorie: historie

Značky: usa , test , zbraň , army , armáda , exploze , výbuch , tichý oceán , 50.léta , atomová bomba

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tam se poškodí vlivem přírodních jevů jaderná elektrárna a několik let to tam bylo neobyvatelné a teď mi chcete říct, že sto let odpalování desítek těchto sraček ročně na nás nemá vliv ?
bylo to xkrát přepočítáváno a dopad všech armádních jaderných testů byl v době exploze černobylu menší, než černobyl samotný. Je to způsobeno hlavně tím, že většina jaderných testů probíhala v 50. letech (70 let zpět) ale fukušima a černobyl se staly 10, 40 let zpět a poločas rozpadu jasně nahrává, že čerstvá havárie má větší dopad, než nějaké 70 let staré testy.
Štěpný materiál se při explozi použije, spálí, vyreaguje, nevím, jak líp to nazvat. V Černobylu nedošlo k jadernému výbuchu, tak běžný výbuch rozmetal nevyhořelé palivo, a to je mnohem horší.
Je to tak. Jaderné testy, především ty atmosferické, měli mnohem větší dopad na lidstvo než Černobyl. Komentující nade mnou o tom moc nevědí. Doporučuji něco odbornějšího: http://fbmi.sirdik.org/4-kapitola/43/432.html Případně se dá najít spousta dalších zdrojů na netu.
Velký omyl. Čerstvé nepoužité palivo je neškodné. Můžeš klidně stát vedle čerstvých palivových tyčí a nebo požmoulat pár tablet v ruce a nic se ti nestane. Můžu ti klidně poslat fotku z Dukovan, kde stojíme vedle zavážky. Problém nastává, až když palivo proženeš reaktorem. Teprve pak se z něj stane ten nejhorší odpad na planetě.
Další blbinou co si řekl je to, že v Černobylu nedošlo k jadernému výbuchu. V Černobylu právěže došlo k jadernému "výbuchu" - respektive chvilku byla štěpná reakce neřízená, ale v podkritickém množství, proto se nerozštěpil všechen jaderný materiál ... ale stačilo to na likvidaci reaktoru. Ve fukušimě došlo ke konvenčnímu výbuchu, kdy vybuchl vodík v sále.

Zobrazit celou diskuzi