Panoramatický snímek z Marsu

15. března

NASA zveřejnila panoramatický snímek, který se pořídil na Marsu  v oblasti známé jako Glen Torridon na úbočí Mount Sharp. Tu Curiosity nafotilo v průběhu 6 a půl hodiny rozprostřených mezi čtyři dny. Snímek byl vytvořen z téměř dvanácti set jednotlivých fotografií a výsledek se skládá z cca 1,8 miliardy pixelů. 

9.2 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 18 402x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 42 Kategorie: technika

Značky: nasa , vesmír , zajímavost , planeta , mars , curiosity

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
letos tam je krásně.
je tam sucho... i loni tam bylo sucho.
  • Joan
  • 16.03.2020 02:47
posíláme mise na Mars, ale neumíme si poradit s trochu zmutovanou chřipkou !😏
kua, jakej je asi bitrate pri odesilani takovyho mega obrazku?
ten mega obrázek se poskládá až na Zemi ..no a to připojení bys doma nechtěl... Při komunikaci s Mars Odyssey by mělo jít přenášet rychlostí 0,25 Mbit/s, MRO pak nabídne 4x vyšší rychlost. Z družic se pak data odešlou v pásmu X na Zemi. Denně by tímto způsobem mělo projít 250 megabitů dat.
nemůžu se zabavit dojmu že je to fake stejně jako všechny fotky z Marsu .. a mám pocit že i všechno z měsíce.. nevím proč ..
a platí to i pro fotky ruskýchm a čínských sond a vozítek ?
Něco takového jsme chtěl taky napsat 😃 Vždyť je to proti fyzice!! 😃
Tam by se arabům líbilo. Vystřelil bych je tam všechny.
chtěl jsi napsat vystřílel
Nechtěl, ale nápad je to taky dobrej. 😃
Pičovina jak mraky, vozítko, stojí to miliardy, přitom to nemá šťětku na solár, takže až se zase zanese prachem tak přestane fungovat. Inženýři dementi nejsou schopni přidělat štětku na rameni aby si očistil panely. A po takových dementech nemůžu chtít aby měl jako bagr lžíci, kterou by dokázal vyhrabat díru. Pak by jsme našli spoustu důkazů o tom že Mars byl kdysi obyván.
Ono tam těch vozítek je už více, asi si to pleteš. Curiosity je na "jaderný" pohon, ale kromě jiných zajímavých přístrojů, štětku má taky (dust repoval tool), ale spíš na očištění povrchu horniny.
ještě foto štětky: https://mars.nasa.gov/raw_images/791485/?site=msl
Jestli jsiou tamní inřenýři dementi, tak co jsi poto ty? Dle tvého příspěvku démentní šumící tráva.
Jestli je někdo, kdo dokáže sestavit takový přístroj, dopravit ho na cizí planetu a nadálku ho ovládat, podle tebe dement, tak by mě zajímalo, co je podle tebe dobrá inženýrská práce.
Koment pobavil, ale ještě víc odpovědi 😃 ... neberte to tu tak vážně 😃
Nechápem len jednu vec. V dokumente práve o robotických vozítkach na Marse hovorili o tom, že na rozdiel od Zeme, na Marse je obloha zafarbená do červena. Tu je modrá. Natejto stránke sa zas tvrdí, žeby modrá aj mala byť. Odporúčam video úplne dole https://mysteria.sk/articles.php?article_id=41
Na nič tým samozrejme nenarážam.
Všechny fotky z parzu jsou upravovaný. Jednak je to tim že tam nemají kamery co mají stejný spektrum jako oko a taky se snaží to přiblížit lidem aby to pochopili. Taky bych raši viděl origo fotku a ne koláž z 1200 fotek.
Zajímavé. NASA je známá tím, že upravuje a koloruje fotky z Hubbla apod. Tady už to asi torchu přehnali. Červená z modré nevznikne ani červeným filtrem. Rozepisuje se o tom kdosi i tady: http://www.goroadachi.com/etemenanki/mars-hiddencolors.htm , a torchu rozumněji , bez potřeby hledat za každou cenu mimozemšťany a baráky na Marsu.
Vďaka za link
To je z Mostu ne 😂😂
Spíš řecký ostrovy, kde to imigranský kobylky vyžraly a posraly nic tam po nich nezbylo krom svrabu a korony
víš co vidím? ja ti řeknu co vidím! vidím pole!!
Ty vole, tam musí bejt nuda i na večírcích.