Píšťala smrti

27. dubna
Potomek dávných Aztéků Xavier Xyayotl předvádí tajnou zbraň svých předků, tzv. píšťalu smrti, jejíž hvizd dokázal zahnat armádu protivníků z boje. Během útoku na jiné kmeny použili Aztékové i stovku takovýchto nástrojů, aby své nepřátele zastrašili. Píšťala vyrobená z pálené hlíny sloužila také jako průvodce vybraných jedinců, kteří byli obětováni bohům. Vědci si také myslí, že s její pomocí bylo možné uvádět lidi do transu nebo do hlubokého spánku, a fungovala tak i jako jakási terapeutická pomůcka při léčbě nejrůznějších nemocí.
9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 47 313x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 47 Kategorie: video

Značky: smrt , historie , strach , lebka , zbraň , vynález , řev , hudební nástroj , nástroj , aztékové , píšťala , aztécká říše

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
husty tyvole moc husty !
vy to nechápete, ta hlava je živá, on jí kouše do zátylku a potom takhle řve. nejvíc děsivý na tom je, že vocicmává mumifikovanou hlavu 😃
Sixty napsal... Čekal jsem hnědý zvuk. me to fungovalo 😃
To chci. Da se to koupit z Ciny?
just do it napsal... To vysvětluje proč ta partička indiánů tak rychle vymřela. ........ Co potom vysvětluje že ta vaše partička indiánů tak rychle nevymřela, když nezvládne ani to?
Čekal jsem hnědý zvuk.
FUJ!
Bajza napsal... hele covece, snazim se nebloudit, snazim se delat to co uznam za vhodny.. netvrdim, ze je to vzdy spravne v pomeru spolecenskeho meritka, ale co uz.. jinak novinky nenavstevuju pac mi to prijde jako bulvar ci sbirka obrazku s dost blbym textem.. takze nevim zda to mam brat jako kompliment ci nikoliv, nebo ty v tom mas nejaky neporadek, pac co jsem napsal mi smysl dava, pokud tobe ne pak je to tvuj problem a k tomu ti gratuluju! pokud mi to muzes vyvratit co jsem napsal,pak smele do toho!
Nemůžu použít své obvyklé „A přežil ?“ Takže 1/5 pane potomek.
DjinnOn napsal... si sem zabloudil z novinek ne?