Plast v oceánu

07. března

INDONÉSIE: Potápěč natočil znečištěný oceán u indonéského ostrova Nusa Penida (kousek od Bali).

3.8 /10

košík

Zhlédnuto: 17 479x Hodnocení: 3.8/10 Komentářů: 93 Kategorie: příroda

Značky: hnus , indonésie , moře , oceán , bali , potápění , ostrov , lidé , odpadky , potápěč , bordel , ekologie , znečištění , plast

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • kien
  • 07.03.2018 13:23
Snad to těch 60 let nějak planeta s náma vydrží, pak dojde ropa a myslím, že hodně, ale opravdu hodně se změní. Ale tohle není nic jinýho než v první řadě prasáckost obyčejných lidí a nezájem a zhovadilost politiků, kteří nejsou schopní zajistit například spalovny odpadů......na exkurzi v MAlešicích nám říkali, že se jedná o jednu s nejmodernějších spaloven a například, že v Sicílii takovou nemají...to mi vůbec hlava nebere..
že dojde ropa se říká od 70tých let, a pořád nic 🙂 ale až opravdu dojde, tak se vyplatí těžit plasty, a lidstvo zase ten oceán pěkně vyčistí 😉 Skládky už se začínají těžit (zatím kvůli drahým kovům), na plasty časem dojde taky.
v Malešický spalovně jsem před X lety byl taky, a v tý době tam pálili i plasty z tříděnýho odpadu (to jen tak pro místní ekology)
Smola, že v tej spaľovni nespálili aj teba!
pevně věřím, že všichni Slováci nejsou takoví dementi, jako ty a pár dalších na tomhle serveru.
Podle mě jsou Indonésani asi největší prasata z celý Asie
to se potápí na skládce ne
Neni náhodou už v oceánech víc tun plastu než ryb?
Pro nadšené ochránce přírody to napíšu úplně jasně: znečišťování je sice ošklivý, ale je to naprosto normální jev. Už ve starověku zanikaly civilizace na ekologický problémy, je to normální a nikdy to nebude jinak. V přírodě to funguje taky tak, jakýkoliv druh bez regulace vyčerpá svoje okolí, a pak sám na tom místě vyhyne. Takže si klidně recyklujte, ale je to k ničemu. Lepší je pochopit jak funguje Svět, a být v klidu. Jedině tak prožijete šťastný život.
znečišťování plasty je v tomto oboru naprostá novinka, zvrácená a zrůdná, příroda nedokáže rozložit makromolekuly plastu na atomy, takže to co píšeš je irelevantní a úplně mimo 😉
...a hlavně neumíme zastavit uvolňování molekul těch karcinogenních látek, co nás zabíjí... Jeden z největších průšvihů jsou kalíšky na kávu v automatech. Jak se plast zahřeje, jede uvolňování rychleji. Kalíšky se pomalu nahrazují papírovými, ale i na ty se nanáší tenká vrstvička polypropylénu, kvůli nepropustnosti.
je to tak, tu břečku z automatu jsem pil naposled snad na střední jakej je to hnus, tím myslím jak plasty tak "kafe" 😄
absolutně jsi nepochopil co píšu, ty plaste jeden... ale co, patříš mezi nemyslící většinu, to není ostuda
Planetu nezachráníte, je to přirozený proces, lidstvo dřív nebo později vyhyne.
Planetu nezachráníte, je to přirozený proces, lidstvo dřív nebo později vyhyne.
Planetu nezachráníte, je to přirozený proces, lidstvo dřív nebo později vyhyne.
Ty krávo, to je hovadina.
hovadina je promarnit život nějakýma ekosračkama. PS: nějaký argument by nebyl, k tomu co jsem napsal? V čem nemám pravdu?
kliknout na mínus umí každej malej kokot, na argumenty potřebujete mozek
tak to máš výjimečně pravdu, na ty tvoje kokotiny se argumentovat nedá 😄
to vidím, zjevně jste tady samí idioti. ale to neva, jdi třídit odpad, když tě to baví 😄
😂 😂 🤣 Dlouho už jsem neslyšel volnější hoax. Nesmíš číst blesk pro ženy ty zahratej plaste.
Duffy, jestli budeš ničit životní prostředí plastovými odpady, přijde Kunda všech píč a naplácá ti ptákem přes pindíci! : PS S tou zelenou barvou papežova ornátu dobrý postřeh! 👍
Promarnit život? Tím, že papír hodím do papírů a plast do plastů? Ty máš dobře vyjebáno. To nejmenší co člověk může pro svoje okolí udělat je třídit. Nechápu jednotlivce ale hlavně větší firmy, který na to serou.
Tak si nachčij do compu, protože stejně jednou přestane fungovat, potom vylez na střechu a skoč dolů, protože stejně jednou umřeš.
Podle mě na ty plasty jednou vychcípáme
Nebo na něco jinýho. To je snad jasný.
Jednou jsem četl, jak nějaký indiánský kmen v období říše Aztéků pohřbíval své mrtvé do studny, ze které zároveň pili vodu, takže časem vymřeli na otravu. Říkal jsem si, jak byli hloupí a nevzdělaní, ale pak mi došlo , že my vlastně děláme na jiné úrovni to samé. A při srovnání jejich znalostí a vzdělání s našimi vědeckými znalostmi a pokročilými technologiemi jsme ještě hloupější a lhostejnější sebevrazi než ti indiáni.
moc čteš
já to říkám pořád, jak jsme neuvěřitelně chytří tak jsme i neuvěřitelně tupí a debilní.
mluv za sebe, ano? Kdo chápe zákony Vesmíru, ten ví, že vše má Začátek a Konec, a ty se cyklicky opakují v nekonečné spirále Bytí. Život je růst a umírání, Zrození a Smrt. Že zachráníme Planetu Zemi je iluze našeho lidského Ega, které nechápe, že Konec je neodvratný, a po něm přijde nové Zrození...
Mrkni na serial Altered carbon. Neni pravda, ze vsechno ma zacatek a konec. Byti proste je, nema minulost nebo budoucnost. proste JE.
nesmysl, věčný je pouze Bůh (a to ještě ne podle všech filozofů). A tady řešíme životní prostředí, život organizmů, lidí lidstava či celé planety Země - a to všechno má omezenou životnost, což se učí už na základní škole.
Ty zas nečteš vůbec, ale asi bys měl začít filozofe. A Bůh je Pyča!
otazka zni, co s tim muzeme my udelat?
Naopak JENOM MY s tím můžeme něco dělat! Otázka tedy zní, kdy konečně s tím začneme "něco" dělat."Něco" v sobě skrývá spousty možností, a to od úplně jednoduchých až po komplikované a náročné. Ta nejjednodušší možnost je, omezit spotřebu platů. Já mám např. svůj sáček na pečivo, na ovce a zeleninu. Vydrží mi měsíc, než se roztrhá. Mám svou látkovou nákupní tašku. Kde to dovolí, beru si vařené jídlo do mých smaltovaných jídlonosičů,ne do jejich plastových krabiček.
Plasty pečlivě třídím i podle druhu plastu(PET, PE,PP,PES,PVC). Do komunálu vyhazuji minimum plastu, prakticky jen kombinovaný plastový odpad(např. platíčko od léků plast/hliník) a většina lidí mě má za blázna... Lidé s tím nechtějí nic dělat, je to pohodlnější a hlavně to nic nestojí.
jojo, bal potraviny do látkového pytlíku, pij vodu z kohoutku, místo PETky si kup drahou nerezovou nebo skleněnou flašku bez BPA a BPS, třiď odpad... a stejně se hovno stane, protože odpadky do moře budou uklízeny dál, dělají to Asiati, Rusáci i Američani, dělají to všichni, kdo mají moře.
Podle vědecké studie, publ. v časopise Science Advances, vyprodukovalo lidstvo už 8,3 miliardy tun plastů!Většina se ho vyrobila v posledních 65 letech a může trvale zamořit přírodu, protože končí v odpadních jámách a v oceánech. Veškerý tento odpad by dokázal pokrýt celou Argentinu! Hmotnost těchto plastů odpovídá zhruba miliardě slonů nebo 25 000 budovám Empire State Building. Odhodíš-li na lesní cestě "petku", budou kolem ní chodit ještě vnuci tvých vnuků!
Málokdy se píše, že ZE VŠECH plastů se pomalu (rychlost uvolňování záleží na polymerových vazbách) uvolňují toxické látky, zejména kondensované aromatické uhlovodíky = karcinogenní látky = rakovina. Jde to do vody a do ovzduší..a do nás. Řada vědců tvrdí, že plasty by se neměly recyklovat, ale ukládat na vodotěsné a vzduchotěsné skládky v pouštích. Časem vyvine lidstvo technologii, jak plasty ekologicky opět využít.
tak chcípneme na ty plasty, nebo budeme mít ještě vnuky našich vnuků? 😄
Andej Veľký Bureš je v ČR majiteľom polyetylénovej jednotky. Zarába u vás miliardy na výrobe polyetylénu. On sa dobrovolne zbaví zlatého vajcia? Ty by si to urobil? Slovnaft investoval 300 mil. EUR (!!!) do novej polyetylénovej jednotky. Vyrábajú viac ako 220 000 tun polyetylénu ročne, nestíhajú a zarábajú na tom nehorázne sumy.Oni sa toho zbavia? Ty by si to urobil? Však výroba plastov je byznys na úrovni predaja ropy.
nevzal sem si brejle, ale nevidim tam nikde plavat kondomy
A ty mas doma kondomy z plastu?
Burák doma nemá kondomy z plastu, Burák doma nemá ani kondomy z latexu, Burák totiž nemá domov....
nevzal sem si brejle, ale nevidim tam nikde plavat kondomy