Požár na ruském kole během festivalu u Lipska: Desítky lidí zraněny

20. srpna

Na hudebním festivalu Highfield u Störmthalského jezera nedaleko Lipska došlo v sobotu večer k dramatické události. Požár, který vypukl na ruském kole, způsobil zranění minimálně 23 osobám, přičemž většina z nich utrpěla intoxikaci kouřem.

 

Podle agentury DPA začal požár v jedné z gondol kolem 21:13 a rychle se rozšířil do druhé. Čtyři lidé utrpěli popáleniny a další člověk se zranil při pádu. Celkem 65 návštěvníků a záchranářů bylo ošetřeno na místě, z toho 16 osob muselo být převezeno do nemocnice. Naštěstí nikdo z nich nebyl v ohrožení života.

 

Incident se odehrál během jednoho z nejoblíbenějších letních festivalů v Německu, který každoročně přiláká tisíce hudebních fanoušků. Policie zahájila vyšetřování příčiny požáru a zatím vylučuje možnost úmyslného zapálení. Podle dosavadních závěrů se zdá, že požár byl způsoben nedbalostí, přičemž technická závada na atrakci byla vyloučena.

 

Provozovatel ruského kola uvedl, že v gondole, kde požár vznikl, v době incidentu naštěstí nikdo nebyl. Přesto byl zásah záchranářů rychlý a efektivní, což přispělo k tomu, že se nejednalo o ještě závažnější neštěstí.

 

Hudební festival pokračoval v neděli, ale s posílenými bezpečnostními opatřeními a větší obezřetností ze strany návštěvníků i organizátorů.

5.2 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 3 085x Hodnocení: 5.2/10 Komentářů: 9 Kategorie: nehody

Značky: festival , oheň , požár , atrakce , ruské kolo , plameny ,

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
"požár byl způsoben nedbalostí, přičemž technická závada na atrakci byla vyloučena" Zajímavá formulace, to tam asi někdo zapomněl wursta nebo snitzla na grilu..
časovaný molotův koktejl 🍾
Ukrajinská sabotáž
jj, prej to udělala ta samá skupina, co odpálila Nordstream ! 😆
Do Stoermhalersee připluli vodovodem, jako Kolumbus.
Слава Україні!
SRALA U KRAVÍNA A VYSRALA ŽIDÁCKEHO ZMRDA!!!
Ty asi budeš důležitej jak sáňky v létě.
No vzhledem k tomu že se jedná o Ruské kolo bych to přidal k ostatním Putinovým válečným zločinů...😆