Pražské jaro svobody (1968)

07. dubna

Pražské jaro svobody – tak byla pojmenována krátká reportáž natočená v roce 1968 pro britský filmový týdeník British Pathé. Jako průvodkyně po ulicích tehdejší Prahy byla vybrána herečka Olga Schoberová, někdejší sexy symbol nejen českého, ale i evropského filmu. Reportáž  vznikla na jaře roku 1968, tedy v době takzvaného Pražského jara, kdy se reformní křídlo KSČ pokusilo v naší zemi uvolnit politické poměry a zavést ekonomické reformy.

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 39 363x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 95 Kategorie: video

Značky: historie , herečka , praha , retro , 60.léta , reportáž , československo , olga schoberová

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Komunisti byla jedna doba. Nic není dokonalý. Naše svoboda dokonalá není, ale přecejen je to "svoboda". I když poslední dobou stále více a více utlačovaná. Je jedno co je lepší, nebo ne, ale svoboda je základ. Nechci být posranou loutkou. Nebo aspoň co nejméně to jde. Věřím v individuální uvažování. Jo a byla to pěkná šukna celkem. 🙂
Everlasting Love je nejlepší od Sandry. Sandra je prostě srdcovka.
  • LUF
  • 12.06.2017 23:08
Už jsem jenom čekal, kdy té holce nabídne rychlý prachy
Milé děti, toto bylo za Dubčeka a tenhle jeho pokus o svobudu trval jen 8 měsíců. Před tím a hlavně potom tady byl represivní režim, kdýž Sověti řekli, že takhle teda ne, poslali nám sem tanky a začala normalizace. A to byli ti "zlatí komanči". Idioti.
Vrcholná léta kolovrátků. Kde jsou ty časy.
nevieme čo sme mali keď sme mali ČSSR
Ano. Bylo to super !!!
Zlatí komanči!!! A to jednoznačně !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A POTOM ... VASIL BILAK POZVAL LEONIDOVE TANKY DO ČSSR ...:D
Protože Havloidní kurvy se domluvili z komunistama a tak to dopadlo !!! Teď dře bídu půlka národa!!! Jedině DEFENESTRACE !!! A tvrdý úder !!!
Jsem zde !!! Přátelé !!! Šerák ? Bomba !!! Ale !!! Co a g do a proč a zač a nač ? JAK TO VYPADÁ ?????? KDO MĚ TO VYČTÉ ??? Tak do toho buzeranti :-DDDDDD ČEKÁM
Zlatíííííííííí !!!!!!!!!!!! Kdo to uhodne ? Tak mu pošlu na účet 100,-Kč Nekecám
komunisti?
Ano . Pošli číslo účtu !!!