Pražské jaro svobody (1968)

07. dubna

Pražské jaro svobody – tak byla pojmenována krátká reportáž natočená v roce 1968 pro britský filmový týdeník British Pathé. Jako průvodkyně po ulicích tehdejší Prahy byla vybrána herečka Olga Schoberová, někdejší sexy symbol nejen českého, ale i evropského filmu. Reportáž  vznikla na jaře roku 1968, tedy v době takzvaného Pražského jara, kdy se reformní křídlo KSČ pokusilo v naší zemi uvolnit politické poměry a zavést ekonomické reformy.

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 39 549x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 95 Kategorie: video

Značky: historie , herečka , praha , retro , 60.léta , reportáž , československo , olga schoberová

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Zlatí komunisti !!! O tom není pochyb.Taky k tomuto videu ta vykurvená anglická hudba se absolutně nehodí !!!!!!!!!!! ZLATÉ STARÉ ČASY !!!!!!!!!!
Udelej svetu laskavost a urez si koule, nebo jeste lepe se zabij ty zkurvena bolsevicka dementni mrdko.
Podřež svoji matku a zastřel fotra. To co se jim narodilo je tragické !!! Pak skoč do řeky ty hajzle !!!
Takovou mrdku komunistickou tu fakt nechceme!
Ty taky !!! Špíno !!!
Olga Schoberová byla kus.
nebýt tramvají, trolejbusů, dívky v modrém a ubrusů, tak nevím, že jde o barevný film. Tak šedivý svět - to je děs.
  • ´
  • 07.04.2017 22:01
To je stín z bobřích kožichů 😃
DEBILE
Panejo, jaká to byla tehdy móda. Žádný problém ukrýt někam teleskop. I u paní Olgy by šel snadno někam zasunout.
Ne pražské jaro, ale pražské tramvaje. Ty pojebané tramvaje jsou na každém záběru, krom ovoce a žrádla. Co za kokota to proboha točilo?
  • ´
  • 07.04.2017 22:05
člověk nejvíc touží po tom co nemá
Ano !!!
to je taková ta jedna z posledních kapek naděje.
z té doby snad jenom jídlo prosím...
Ja jsem na ty zabery na tramvaje naopak rad. Aspon neco. Me to zajima, jak to tady vypadalo v minulosti, jenze cokoliv najdes tak samozrejme jsout o zabery na karluv most a podobny veci, ktery jsou samozrejme stejny furt. Praha se silene zmenila za poslednich dvacet let, jako obliebeny priklad mam Senovazne namesti. Tam snad dve dekady byly jen ploty a totalni hnusnej mrdnik, dneska je to tam uchazejici. Jenze nikdo ten mrdnik nezdokumentoval!
Rok 68 je promarnena prilezitost.Kdyby tenkrat proslo uvolneni tak jsme dneska mohli byt uplne jinde.O to byl porevolucni vyvoj bolestnejsi.
Svatá pravda! Tyhle slova tesat!
Máš pravdu, byli bychom tam kde je teď každý stát co byl v té době pro západ....takže každý takový včetně USA v katastrofálním dluhu. Tak jak se začalo rozkrádat po 89 tak by se začalo už 68... pokud tohle vidíš jako ok a jako nejlepší perspektivu pak jsi nejen neznalý, ale i hloupý. Neříkám že za socialismu bylo vše správně.....ale pro blaho lidí jako jsi ty, já a všichni ostatní to byl rovnocenný život.Dnes střední vrstva prakticky neexistuje.
Lopikusi, jsi debilní píčus
Možná jo, ale pořád nejsem buzna co vidí duhové barvy, tak jako ty.
Chtel bych videt alternativni realitu, realitu, ve ktery vzapeti neprijeli rusaci a nenastolili tady upadek na dalsich 20 let. Asi bysme porad meli socialismus, ale tipuju, ze by to tady bylo dost podobny, jako ve Francii (az na ty hromady kolonialnich pristehovalcu), coz by nebylo asi uplne k zahozeni, mozna i lip, vzhledem k nasi relativne strategicky poloze uprostred Evropy. Skoda no 😞
  • ´
  • 07.04.2017 21:56
Já ti ji povím, všichni mrtví a byla by tu poušť z amerických atomovek. Rusáky to naučil Stalin. Bez ohledu muselo dojít ke spojení všech Slovanů aby se svět bál, nás zničit (dnes pomalinku plánovaně chcípáme) Proto nám nedovolí znova se spojit, bojí se nás! Než dáš mínus, přemýšlej o tom nedemokraticky jak vojevůdce, neporazitelnost spojených národů pod velením z mocného Ruska.