Příchod lesního požáru

30. ledna

4.ledna 2020, AUSTRÁLIE: Venkovská hasičská jednotka Dunmore Rural Fire Brigade měla za úkol ochránit majetek v Tomerongu v Novém Jižním Walesu. Od jihu však začal foukat silný vítr, který zahnal oheň směrem k hasičům. Ti se z místa rychle evakuovali. Na místě zůstal jedna jednotka, která u vozu dvakrát spustila samohasící systém. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 21 957x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 42 Kategorie: příroda

Značky: rychlost , austrálie , nebezpečí , oheň , požár , evakuace , peklo , sucho , lesní požár , hasiči , hasič

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
tak to postupuje fakt rychle
Český turisti by tam isto uhoreli
Slovenští né, no.
  • Joan
  • 31.01.2020 02:06
hasič si v 0:05 dal Red bull a uletěl 😏
To je hrozný, fakt jim to nepřeju, ani těm zvířatům 😞 Mrzí mě to.
Pěknej napalm.
Omlouvam se za spatnou otazku nejspise.. Je tu nekdo hasic? a rekl by mi zda by tu vazne fungovalo to ze by vybuchem odebrali kyslik a zhaslo by to?
Myslim, že výbuch tu teplotu z těch rozžhavených klacků nedostane, ba naopak jí tam ještě víc přidá. A i kdyby plameny zhasly, tak z té teploty všude kolem to vzplane znovu. A krom toho by ty výbuchy musely být provedeny v celé ploše požáru, aby se nerozšířil zpět odjinud
to se dá použít pouze na lokální až bodový plamen, např se tak hasily ropné vrty. Navíc kolem nesmělo bejt moc hořlavývh věci jako dřevo, atd... Ale neumim si představit výbuch který by sežral kyslík na takovou dobu v takové rozloze.
a jak by sis ten výbuch představoval? výbušniny mají svůj vlastní kyslík, případně oh vůbec nepotřebujou. měli tam pustit plyn ?
Hasiči hovno hasí
hormonální hybrid homosexuál Horáček hladí hubici hasičské hadice hýžděmi
Jen jestli hormonální hybrid homosexuál Horáček stihl uniknout...
Nikoliv, protože hladil hasičskou hadici hýžděmi...
Napadá někoho, proč tam nechali to auto?
Protože usoudili že bude lepší varianta zůstat na místě a počkat než to ohnivá zeď přes ně přejde než li vyrazit na cestu kde budou ještě blíže k tomu hořícímu lesu a taky by byli blíže k nehodě pokud by řídili v tak špatných dohledových podmínkách.
To auto tam nenechali. V popisu na jejich FB je uvedené, že tam zůstala celá jednotka a pomáhali tam něco hasit (chránit). A to kropení co je tam vidět, to není žádná automatika, ale nějaké ochranné hašení, které spouští právě ti hasiči, co nejsou na záběru vidět.
Příroda má šílenou sílu. Jednou jsem na vlastní oči viděl příchod povodně. To se mění ve vteřině.