Příchod lesního požáru

30. ledna

4.ledna 2020, AUSTRÁLIE: Venkovská hasičská jednotka Dunmore Rural Fire Brigade měla za úkol ochránit majetek v Tomerongu v Novém Jižním Walesu. Od jihu však začal foukat silný vítr, který zahnal oheň směrem k hasičům. Ti se z místa rychle evakuovali. Na místě zůstal jedna jednotka, která u vozu dvakrát spustila samohasící systém. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 22 025x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 42 Kategorie: příroda

Značky: rychlost , austrálie , nebezpečí , oheň , požár , evakuace , peklo , sucho , lesní požár , hasiči , hasič

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Timely reminder how quick a fire can impact under a southerly wind which hits 10 minutes earlier than forecasted. Our Brigade was tasked to undertake property protection ahead of the Southerly Wind which is expected to hit around 19:10 hours in Tomerong. 18:59.14 Crew has set up for property protection and receiving supplies from other units. You will notice there is no current wind in the area. 18:59:24 Southerly wind begins to hit the area.
19:00.05 Crew brace for property protection, which is out of view on the left side of our truck. 19:00.10 Day turns to night. 19:00.25 Ember attack commences. 19:00.40 Southerly wind hits at 100kph. 19:01.00 Extreme ember attack, spot fires and overrun hits our crew and truck. 19:01.22 Crew member activates cab sprays to protect truck as fire spreads rapidly to the North.
19:01:35 Crew continue to protect themselves, property and truck. 19:02.14 Cab sprays turned off. Visibility still poor with ember attack continuing to hit. 19:02.40 Cab sprays activated again for protection. This goes to show what happens in just over 3 minutes. The crew continues for another 9 minutes on the ground bringing a massive positive outcome, with a complete safe crew, protected truck and property saved.
Nic tam nenechali ty zvadlej kokote. Kdyby sis dal těch 10 sekund práce, tak by sis tohle celé přečetl na jejich profilu na FB.
https://www.facebook.com/watch/DunmoreRFS/
Já to klidně opravím, ale komu nadáváš ty žebráku?
Ti co nejvíc poukazují a stěžují si na práci druhých jsou sami v skutečném životě totální nemakačenka a budižkničemu.
On má jen radost, že přišel na nesrovnalost... Poprvé a naposledy
Ok, nadávat jsem ti nemusel. Uznávám. Sestřelení Iránskýho generála, kde dáš video s nějakýma kozomrdama, na to už jsi asi zapomněl 😉 Ale v pohodě. jen jsem si tu zvykl na nějakou úroveň, a trochu mi vadí, že to má poslední dobou klesající tendenci. Galerky bez popisků. teď nově zavádějící popisy u videí. Ale asi to jen moc prožívám, jelikož jsem "budižkničemu" a "nemakačenko", jak tu nějakej genius odhalil 🙂
Kdo nic nedělá, nic nezkazí. A ten co něco dělá, musí počítat s tím že, nemůže vyhovět všem. Třeba tobě. Krom tebe a ještě jednoho odborníka si tu nestěžuje nikdo. p.s. nejsem robot
značka kamery????
garmin
LOMO 215
😂 šel jsem se podívat kolik stojí 😂 lepší Lomo 215-8
to je masakr, ať se na to mrknou ty francouzský hasiči
  • Joan
  • 31.01.2020 02:01
nemají čas, demonstrujou !😏
hoří louka hoří les, hoří kočka hoří pes
S tím snad nejde ani bojovat
drsné a kruté, člověku dojde většinou za včas, že se na něj něco žene, ale zvířata jsou asi odepsaná...
  • bumr
  • 30.01.2020 10:24
No pokud tam nejsi zrovna autem, tak jsi imho stejně v piči jako ta zvířata 😕
asi jo, ale prece jen ti to docvakne rychle. To jak z tama vypadnes je vec druhá
Naopak. Zvíře to vycítí mnohem dřív, než člověk. Problém je pak ve schopnosti tomu utéct, to je druhá věc.
ten kripl je hasic?
A majetek zachránili ?