První McDonald's u nás

20. března

20.března 1992 se pražské Vodičkově ulici otevřela první pobočka McDonald's v Československu. Hned první den příšlo přes 11 tisíc zákazníků, kteří si mohli objednat z této nabídky: pět verzí burgerů, hranolky, zmrzlinu s výběrem tří polev a mléčné šejky se třemi příchutěmi a jablečná taštička. Co se týče nápojů, šlo o Coca-Colu, Fantu, Sprite a překapávanou kávu z konvičky.

V roce 1992, kdy stál Big Mac 48 Kč, byla průměrná hrubá mzda 4 644 korun. Cheesburger stál 20 korun. Hned v prvním roce u nás společnost otevřela tři restaurace, do nichž se přišlo najíst na 3,3 milionu lidí. Marketingovým trhákem pak byla již zmíněná Happy Meals, s nimiž McDonald’s v Česku přišel v roce 1995.

8.1 /10

košík

Zhlédnuto: 31 445x Hodnocení: 8.1/10 Komentářů: 86 Kategorie: historie

Značky: jídlo , 90.léta , praha , lidé , retro , fast food , restaurace , československo , mcdonald's , hamburger

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
ten klaun tam vede kluky od sasy ke krisovi more ha ha ha
McBůček za 47 je dost...
McBůček za 47 je dost...
za housku s masem vážně dík, ikdyž to nebyl blbej nápad, donalde kam se hrabeš na knedlík.........za mě to kabáti zhodnotili geniálně
17. Ostrava
Člověk by si řekl, že za tu dobu si děcka uvědomily co to je......a pak jsem prošel kolem Meka na Andělu...
Co by to bylo? Normální kavárna, kde ohřívají housky s mletým... Něco na úrovni nádražní kantýny 80. let, kde sis mohl dát sekanou v housce.
Slovo normální je v tomhle směru hodně nenormální...ale ok, tvůj denní chleba.
Podívejte se na Grand tour (letošní, číslo dílu už nevím) jak jedou do Číny. Staví se tam 9 tisíc kilometrů ročně (!!!), ale třeba nestíhají stavět benzínky. A hned naproti Maova muzea komunismu stojí právě McDonald...
6. díl, dle mého názoru nejhorší díl za ty tři roky u Amazonu. Ale co jsem chtěl podotknout, že ano, je hezký že stavějí, ale v jaké kvalitě? Při dešti nemá ani kam odtýct voda.A vpřepočtu na naše obyvatelstvo, to je jak kdyby jsme my postavili 90 km. Což taky není žádná sláva. Jo a oni se taky z nějakým majetkem a greenpeacesáckejma kteténama v Číně neserou, jako my tady na tom slavným západě. Všude jsou nějaký plusy a mínusy, neboli i hovno má svoje mouchy.
Jop. Souhlasím. S Čínou i Grand Tour. Cpou do toho peníze a je to takové ... meh. Tuhle sezónu jsou zatím zdaleka nejlepší segmenty o cestě Detroitem, Corveta Neila Armstronga a zcela fenomenální Jim Clark. Vše ostatní mi jde z hlavy v momentu, kdy je konec dílu.
cha a na #19 je ondráček ne?
kurva Dáda jediná kdo tam chlastá... ještě mi tam chybí Bartošová.. jestli neleží pod stolem 😛😛😛😛
První americká chemická fabrika na trávení lidí v Praze ! ☠🤮🍔🍟☠💀 tyto sračky můžou žrát jenom zoufalci 💩💩💩💩💩💩💩 In memoriam Děkujeme ty opilé koktavé hovado za tyto dary !