První McDonald's u nás

20. března

20.března 1992 se pražské Vodičkově ulici otevřela první pobočka McDonald's v Československu. Hned první den příšlo přes 11 tisíc zákazníků, kteří si mohli objednat z této nabídky: pět verzí burgerů, hranolky, zmrzlinu s výběrem tří polev a mléčné šejky se třemi příchutěmi a jablečná taštička. Co se týče nápojů, šlo o Coca-Colu, Fantu, Sprite a překapávanou kávu z konvičky.

V roce 1992, kdy stál Big Mac 48 Kč, byla průměrná hrubá mzda 4 644 korun. Cheesburger stál 20 korun. Hned v prvním roce u nás společnost otevřela tři restaurace, do nichž se přišlo najíst na 3,3 milionu lidí. Marketingovým trhákem pak byla již zmíněná Happy Meals, s nimiž McDonald’s v Česku přišel v roce 1995.

8.1 /10

košík

Zhlédnuto: 31 577x Hodnocení: 8.1/10 Komentářů: 86 Kategorie: historie

Značky: jídlo , 90.léta , praha , lidé , retro , fast food , restaurace , československo , mcdonald's , hamburger

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Sami inzinieri 😃
Spíš absolventi filosofie.
V tom roku este nie. To este neboli v kazdom meste na 10K obyvatelov tri fakulty. S humanitnymi skolami sa roztrhlo vrece az po roku 2000.
13.Liberec
Ne, Praha. Je to napsaný vpravo nahoře.
Je to Liberec.
milk shake - to mi v mekáči šmakuje najvác 😋
Tak si zjisti jak casto ty masiny umejvaj.. 🙂
o to je ten shake lepsi, ne ? 😀
Brigadoval jsem tam pri skole a rozmontovavali jsme to a myli denne kazdy vecer.. jestli si cetl nejakou konspiracni teorii na seznamu, ze se to umyva jednou rocne, tak byla zcestna..
Fotka číslo šest není Vodičkova, dále fotky 7, 8, 10 taky není Vodičkova!!!! Fotka 13, to je z nějaký prdele nepleťte lidi mrdky!!!!
Když vidím předposlední fotku, jak fízl čumí jakou dostal sračku, tak Mc Donald už tehdy stál za vyližprdel a divím se, že mu neselhala pistole. 😃
Dáda už vtedy chlastala 😃
Ale tehdy ještě stála za hřích. 😉
Pravda , teď už je hezčí Felix jak Dáda.....
Tehdy si ještě málokdo fotil jídlo nebo brouzdal na netu nad polívkou, ale přece jen je divné, že ani jedno foto, kromě útržku z VIP salonku první světové skupiny. Ža by oficiální foto a stud za tehdejší model hamurgerů?
Ach kéž by šla ta doba vrátit. Kéžby šel vrátit čas. A ten zasranej Megdonald nikdy neotvřeli...
bylo by zajímavé zjistit, v té vodičkově bylo předtím.
Vsak se z toho Mekace neposerme. Jak uz zde kdosi kdysi napsal, kvalita a mnozstvi neodpovidaji cene. Podivne sladka housticka s mletym masem ci separatem prospikovanym konzervanty, par hranolek a napoj, ve kterem je vic ledu nez coly (led je levnejsi).
ja zas někde četl, že led je dražši..
zlatý KFC
Měl jsi někdy KFC v Americe?
vyprávěj…