Prvních 21 dní v životě včely

07. června

Americký fotograf Anand Varma, který je zapojen do projektu National Geographic, fotil a studoval včely půl roku, než měl dostatek snímků pro toto video. To ukazuje, jak se včela uvnitř úlu v plástvi mění z malé larvy až po dospělého jedince.

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 30 018x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 76 Kategorie: video

Značky: usa , příroda , život , fotograf , timelapse , hmyz , včela , national geographic , larva

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Já se věnuji záchraně čmeláků. Mám svůj čmelín podle www.cmelaci.cz . Za pět let co je světem svět se snížil počet čmeláků o 90%! Nikdo neví proč a tak se to svádí na Babišovu řepku, která ničí i auta v přeneseném slova smyslu. Další zase poukazují na chemické postřiky, které navíc kontaminují spodní vodu. Dodnes jsou v přírodních zdrojích k nalezení chemické postřiky z dob komunismu, tkz. DDT a další dusičnany. Čmelíny se musí chránit před parazity!
Četl jsem, že přirovnání "pilný jako včelička" nebo "pracovitý jako mraveneček" je dogma.Zjistilo se, že velké množství včel z úlu vyletí jen jednou za den a další velké množství jen nesystematicky poletuje a nesbírá pyl.Vědci se domnívají, že pouze zkoumají terén.To samé mravenci.Velké množství mravenců nedělá celé dny nic.Předpokládá se,že jde o rezervu,pokud by v mraveništi došlo k pohromě, aby okamžitě nahradili výpadek.Nadávejte mi,ale jak jsem koupil,tak prodá
Zkoušíš na nás reverzní psychologii, ty studovanej zmrde?!
Já nevím co to znamená a jak to funguje?Jestli mi nemůžeš odpustit,že jsem tebe,tvoje spoluštváče a tvoje vrstevníky(děti u pc)varoval před ust. §356 odst.1,3 a) t.z.,tak bys mi měl děkovat a ne se tu vztekat.V zaslepeném pocitu cochcárny,že tady pravidla neplatí, byste mohli přijít k úhoně.A o co ti jde?Tys se tu chceš ukájet "blitím hoven" na Slováky? Nebo se chceš presentovat jako drsňák a vynucovat si náš respekt?Ale tady nejsou jen videa#hnus,smrt,násilí
To mě u člověka tvého formátu překvapuje. Můžeš pogooglit. Já jen rejpnul, ale když už jsi tak vztahovačně zareagoval tak se zeptám kdes byl, když jeden z tvých slovenských kamarádů u zabitého Filipínce schvaloval trestný čin? 😉 Meleš furt to samé dokola a hovno z toho, ty zaseklá desko 😄
To studovaní zmrdi dělají! 😉 Já to teď pročítal a uvedenou událost přímo a nepřímo schvalují jáNe, Yura, Petr-KKK a xAngelxofxDeathx.Všichni ale píšou česky? Tak nevím kohos tím Slovákem myslel?
SlovakAkoGerlach 23 hod "vyrovnane skore.cigansky zmrd zabil slovaka nozom do krku a teraz sa to obratilo kopacka a o jedneho pristahovalca menej." Můžeš si tam pod tím rozjet další právní analýzu 😉
To je jasné schvalování t.č. Když to tady admini tolerují... Čekal bych, že někdo z The Daltons se toho ujme, ale oni mlčí a při tom to je jejich povinnost?! Na druhou stranu je chápu. Kdyby byl tento web ukončen, asi by je majitelé "prokleli".
No nic, evidentně ti to stále nedochází. Nikdo tu nikoho nebere vážně a tak to tu vždy bylo. Jo, občas se z toho někdo mohl posrat, ale nikdy jsem neviděl, že by tu někdo někomu vyhrožoval trestním oznámením. Jestli tenhle web skončí, tak jedině kvůli potenciálním bonzákům, jako seš ty.
Mně především nedochází o co ti jde? Potřebuješ být důležitý? Potřebuješ zde působit dojmem drsňáka? K webu. Jde o úhle pohledu, takže pro škůdce a štváče bonzáctví, pro oběti ukončení šikanování a týraní a pro soudní autoritu nastolení stavu podle obecně přijatých, uznávaných a vyžadovaných pravidel.Ty jsi ten typ který odsuzuje následek, ale ne příčinu. Pro tebe je viník pádu a poranění dostihového koně pořadatel dostihu, nikoliv nepřipravený kůň.
Ok dobře, nemá to cenu. Nechám tě být, žij si dál v tom svém světě 😄
Ser na nej zije v paralelnim kosmiru. Kus pice.
Bohužel je to strašně zrychleno - chtělo by to ten půlrok natáčení zkrátit tak do 5. minut a né do jedné. PS: Všimněte si, že je úl napaden Varoázou - parazitický roztoč, který napadá včelí plod a saje je, jako klíště člověka.
třeba by si ty včely poradili samy, jako v Indii, kdyby je včelaři nechovali masově v nevčelích podmínkách.
nemôžem si pomôcť ale pripomenulo mi to fil Begotten https://media0.giphy.com/media/UNjejSkd9sVBm/giphy.gif
Včely jsou přeceňované, asi jednak proto, že Einstein prý řekl, že když vyhynou, tak jsme v pytli taky (jenže je to zdaleka není jediný opylovač); a taky asi i pro to, že kdekdo má dojem, že med je něco totálně jiného, než normální či rafinovaný cukr. Jsou to smpatické kurvy s jedem agresivnějším než sršeň, a k tomu jsou tak blbé, že to žihadlo neumí znovupoužít.
Ostatní druhy hmyzu ale opylují jen specifické druhy rostlin, včely opylují téměř vše hlavně co se týký hospodářských plodin. Jo a med je jediná potravina která se nezkazí, což se o cukru říct nedá, a to už ani nebudu ani psát o zdraví prospěšných látkách které narozdíl od cukru obsahuje.
Jsi debil nebo z Brna?
"jediná potravina která se nezkazí" zajímavé. už se ti někdy zkazil cukr?
jo, vlezli mi do něj mravenci, což se mi u zavřenýho medu nikdy nestalo 😄
takoví čmeláci nebo motýli mají delší sosák, tekže jsou schopni opylit i tam, kde včela nemá šanci. dále viz třeba https://www.denik.cz/ekonomika/vcely-z-prirody-mizi-prijdou-na-jejich-misto-cmelaci-20150715.html, takže konec lidstva se nekoná.
Nevím nakolik jsou včely přeceňované, ale rozhodně jsou přínosnější než ty.
proč z Brna? chápu, že spousta včelích zemědělců se bude cítit dotčena. https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vcelareni-neni-zadna-ochrana-prirody-je-to-proste-zemedelstvi-rikaji-entomologove
díky za info a nápodobně, to jsme se toho zas dozvěděli. (–:
Med je také, mimo jiné, výborné přírodní antibiotikum. Má také kontrakční účinky na šité rány, tzn. že výsledná jizva není tak nevzhledná.
Nevěřím že je to s tvojí hlavy 😊
To první ne, to je známý fakt. Toho druhého jsem byl svědkem, jelikož mi robu nastřihli při porodu, ale díky medu ta jizva prakticky není vidět.