Putin a Kim Čong-un posilují spolupráci mezi Ruskem a Severní Koreou

23. června

Vladimir Putin a Kim Čong-un pokračují v upevňování vztahů mezi Ruskem a Severní Koreou. Ruský prezident Vladimir Putin návštívil Severní Koreu, což by byla jeho třetí schůzka s Kimem od roku 2019. Tato schůzka měla za cíl posílit vojenskou a ekonomickou spolupráci mezi oběma zeměmi.

 

Minulý rok Kim navštívil Rusko, kde se setkal s Putinem na Vostočném kosmodromu. Od té doby vzrostla spolupráce, zahrnující potenciální dodávky zbraní z KLDR do Ruska výměnou za pokročilé vojenské technologie a ekonomickou pomoc. Spojené státy a Jižní Korea jsou znepokojeny touto spoluprací, která by mohla porušovat sankce OSN.

 

Setkání Kim-Putin přichází v době, kdy obě země čelí tlakům ze strany USA - Rusko kvůli válce na Ukrajině a Severní Korea kvůli svému jadernému programu.

4.2 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 8 182x Hodnocení: 4.2/10 Komentářů: 63 Kategorie: video

Značky: prezident , rusko , návštěva , severní korea , kim čong-un , vladimir putin

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
❗🇷🇺V reakci na pokusy Kyjeva o poškození ruských energetických objektů Ozbrojené síly RF v noci provedly skupinový útok na energetické objekty Ukrajiny, které zajišťovaly práci podniků vojenského průmyslového komplexu, jakož i na sklady munice a leteckých prostředků dodaných ukrajinské armádě západními státy, informovalo Ministerstvo obrany RF. Ministerstvo obrany Ruské federace také poprvé informovalo, že ruské jednotky zničily kanadské bojové vozidlo Senator.
koukám, že ses přejmenoval, ale zůstal furt blbej.

Zobrazit celou diskuzi