Reklama na Moped

08. června

Moped ,(zkratka z „motor s pedály“) je zjednodušeně řečeno kombinace motocyklu a bicyklu. Jde o jednostopé motorové vozidlo určené pro jednu osobu a na krátké vzdálenosti s objemem motoru do 50 cm³. Má speciální rám, který je pevnější a má delší životnost než u bicyklu a bicyklu s pomocným motorkem. Kola jsou odpružená, neoddělitelnou součástí převodovky jsou kliky s pedály. V Československu vyráběla mopedy Jawa (například řada Babetta) a Motor České Budějovice v pobočném rakovnickém závodu Stadion. V současnosti nejpodobnější verzi těchto starších modelů vyrábí společnost Mopedix, jejíž mopedy využívají elektrický pohon.

9.1 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 5 667x Hodnocení: 9.1/10 Komentářů: 16 Kategorie: historie

Značky: kolo , zajímavost , reklama , moped , motorka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Vosičko ty mrdtko až objevíš youtube kanál s tatrovkami taky sem budeš dávat všechny reklamy ?
Taky jsem jezdil s S11 i S22. Před pár lety jsem to poslal do světa. Jsem zvědav,zda i elektrosráče budou za 50let jezdit stejně dobře.
No, upřímně, mně je z takových videí spíš do breku. Když se tady začala vyrábět první JAWA 500 OHV (1948), tak "nějaký" pan Sóičiró Honda zkonstruoval své první motokolo... ...a jak to zvládli ti komanči všechno posrat 😡
Jawu 500 OHV (Rumpál) vyráběli ve dvacátých letech. Asi myslíš OHC.... A to byl sice krásný, ale vcelku sráč, kterému se kroutil rám, blbě brzdil a tekl z toho olej úplně všude. Anglie v té době dělala lepší motorky.
Nekaž důchodcům radost, při vzpomínání, jak byly Jawy úžasný a nejlepší na světě. 🙂
to snad nikdo netvrdí že Jawy byly nejlepší, já jen připomínal ten "technologický náskok", který naše země kdysi měla a stejně evidentně nestačil proti "západu", protože KSČ... a nejsem důchodce a jezdil jsem svou J350-639 takže vím, co to bylo za sračky, než jsem přešel na Suzuki Katana a Honda CBR >Hrabe_X, jo sorry, samozřejmě OHC
To bys koukal, co lidí, který posledních dvacet let na ničem neseděli, nedají dopustit na to, že jejich panelka někdy před padesáti lety byl nejlepší stroj na světě.
V pohodě. Ona Evropa se tehdy vývojově zasekla a Japonci jí konkrétně v motorkách převálcovali. Nabízeli kvalitu za nižší cenu a neustál to ani západ. Obávám se, že podobně nás teď rozsekají Číňani s autama. Know-how dostali zadarmo, jsou levnější a mají vlastní vývoj.
A zatímco mladí Číňani jdou na technické univerzity, elektro a IT obory, Evropa chrlí sociální a humanitární experty a dováží si Afričany a kdejakou svoloč jako materiál pro svou práci. Jak to asi může dopadnout....
A dneska by tě za jakýkoli ze záběrů z videa, kdybys ho zveřejnil třeba na FB, popotahovali hysterky od zelených tak, že by zneuctili celou tvoji famílii a tebe pomalu zavřeli...😎
Jízda na mopedu je jako šukání tlusté ženské. Je to zábavné, ale nesmí vás u toho nikdo vidět.
  • Okay
  • 08.06.2023 12:41
Elektromopedu je dneska plna prdel vsude. Nechapu, proc se jim rika elektrokola. Elektriku na kole mam uz pres padesat let a zadnej motor tam nemam.
A dneska tě brání protáhnout se mezi auty na semaforech. Přitom ulehčuji dopravě. Zrovna dneska idiot v A8 mě zkoušel blokovat a troubil. Asi abych mu ten zázrak nepoškrábal. Klakson A8 zní hůř než ten můj na skútru.
Jo tak tos byl ty ty mrdko ... příště se přejedu i s tvým mopedem 😆
To je Láďa Hruška...
  • Okay
  • 08.06.2023 12:43
V nadrzi mix domacich zbytku redidel a oleju z kuchyne.