Repre představuje nové dresy

12. listopadu

Česká fotbalová reprezentace bude mít v následujících dvou letech nové dresy pro venkovní zápasy. Společnost Puma pro ni vyrobila sadu v zelené barvě. Revoluční změna odkazuje na ambice, odvahu a dravost, ale obsahuje také výrazné české odkazy. Hlavní variantou zůstane tradiční červená sada dresů, která bude představena na jaře. Národní tým nastoupí v zelených dresech už v posledním zápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 v Bulharsku (17.listopadu 2019).

 

„Myšlenka vzniku nové venkovní sady dresů vznikla přibližně před dvěma lety a už tehdy jsme počítali s tím, že reakce fanoušků budou hodně bouřlivé. Už jen proto, že zelená není českou tradiční barvou. A vlastně je to tak trochu i naším cílem. Chceme vyvolat emoce a změny se nebojíme. Nové dresy působí odvážně, ambiciózně, svěže a dravě – což jsou přesně atributy, které pasují na současný český tým, procházející v posledních letech generační obměnou. Proto věřím, že toto zdánlivě nečekané spojení bude fungovat,“ uvedl předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík.

V nových dresech bude česká reprezentace hrát na hřištích soupeřů, pokud okolnosti nedovolí nastoupit v červené sadě. Ta nadále zůstane hlavní variantou a její novou podobu, která naopak tradiční barvy ctít bude, představí národní tým a PUMA na jaře.

 

„Přiznávám, že když jsem dresy viděl poprvé, tak mě barva docela překvapila. Ale důležitá je jejich kvalita a také to, aby se v nich dobře cítili hráči. A když v nich budeme vyhrávat, tak se budou líbit jak hráčům, tak fanouškům,“ řekl trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý. 

3.2 /10

košík

Zhlédnuto: 18 528x Hodnocení: 3.2/10 Komentářů: 36 Kategorie: sport

Značky: česká republika , fotbal , puma , scénka , reprezentace , jaroslav šilhavý , david novotný

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Inspirace od Kajínka😁
Původně navrženo do Nigerie, ale ten hulič travky co to navrhoval to nějak popletl. 🇳🇬
piče nevzdělané, v červených dresech se vyhrává pravděpodobněji. teda aspoň hokej.
tak budem hrat jak kanarci :))
náhodou hrubé jako... a gólman by mohl mít takovou tu čepici jak mikuláš..
dake video ako vemola dostal po cuni od Slovaka/Madara/ nebude?
To je proti predpisom, egu, nacionalite, vlastenectvu, a "zdravému" čekému rozumu. Stavil by som sa s Tebou o všetky prachy sveta, že keby Attilka prehral, tak je tu príspevok aspoň s troma rôznymi videami z toho zápasu. Holt, čech sa nezapre, ale to by sme sa mali my Slováci od nich učiť. My si naopak robíme často posmech sami zo seba...
  • Joan
  • 13.11.2019 03:58
a to je vystřižený z Okresního přeboru, nebo je to nějaká parodie, nebo v tom fakt budou hrát, a tohle je jakoby vtipná upoutávka ?🤔
Ono je to jedno jestli budou prohrávat v zelených ,aspon se bude líp blejt
.....když se bude vyhrávat..... takže se líbit nebudou 😃 😃
Já bych nechal tie komunisticke červene dresy.....