Robotický skladník

30. března

Robot od firmy Boston Dynamic, který je určený pro práci ve skladu, kde zvedá pětikilové krabice, ale unese i třikrát těžší. Tělo mu dovolí krabice skládat až do výšky 1,7 metru a umí se naklonit dopředu až o 1,2 metru. 

8.5 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 17 600x Hodnocení: 8.5/10 Komentářů: 60 Kategorie: technika

Značky: nápad , zajímavost , práce , robot , skladník , sklad

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
a ortel fans nebudou mít co žrát 😃
a ted chci vidět jak ty plechovky odjedou s tím paleťákem 😄
.... i když co zvladne tenhle Ivan by zvladly asi taky 😂😂😂 https://www.loupak.fun/video/srandicky/23051-epicky-drzkopad-s-paletakem
ten první je Juraj a druhý Vitalij 😉
Vypadá to trochu připosraně, ale stejně bych tam raději instaloval vypínač Total Stop.
  • Lasy
  • 30.03.2019 19:21
a skladníci nebudou mít co žrát
Robotika nahradila ľudskú prácu v mnoihých odvetviach a nezamestnanosť stále klesá. Rovnako ako za 10 ľudí kope jeden báger a miesto sto kočišov tovar doručí jeden kamión aj tieto stroje len zjednodušia prácu, človeka ale nespravia zbytočným.
Připomínají mi vosy, ty při přistávávní taky takhle kývají prdelkou 🙂
#pomalýanahovno
Ukaž mi skladníka, co to bude dělat rychleji 😃 Připočítej jeho přestávky VS práci 24/7 tohoto robota 😉 Plus stávky, prémie, nemoc a dalo by se pokračovat...
Pořád se ti vyplatí nasadit plantážníka než servisovat robota, k udržbě těchto robotu musíš mýt ve firmě elkektrikáře-programatora kterému nebudeš určitě dávat rýži za jeho práci. Náhradní díly budou stát ranec pokud nemáš všeuměla ve firmě.
+ Toho robota musíš programovat a běda když přidají dalších 50 regálů, bude někdo chodit a jak piča lepit všude QR kody. Výměna baterie a kontrola taky něco zabere času. Takže jo, je to pomalý a na hovno.
Leda hovno. Jeden údržbář se zvládne postarat třeba o 100 takových robotů, zvlášť, když jsou úplně noví. Pak jeden, dva programátoři, ok. Ale pořád ušetříš tu stovku UKček + další lidi, který se o ně musej starat (uklízečky, někdo na výplaty, do kantýny, šéfové těch čukrů + šéf těch šéfů)... Samozřejmě je to velkej krok vpřed, jenom zpátečnickej kokot to nevidí...
A nejlepší bude, když přidají 50 nových regálů. Roboti se všichni naráz přeprogramujou a během pár minut budou opět bezchybně pracovat. Kdyby tam byli samí Ivani, tak první měsíc bude všechno zboží někde, jenom ne tam, kde by bejt mělo... Ty QR kódy jsem moc nepochopil, kód má přece ta krabice a robot podle něj ví, kam ji má odvézt. Mohl by mít QR kód i regál, ale to je zbytečná komplikace, pro fuknci to není potřeba...
Nesouhlasím, jeden udržbář nepokryje 100 robotů. Jeden dva programátoři? To není žádná uklizečka, dneska je problem sehnat levného PLC elektrikáře/programátora na tož programatora řízení, z firmy nám odešel programator kvůli odmítnutí navýšení mzdy na 100K a to občas naprogramoval násypy na pec, tlaky ohřevů, rychlosti skipu... Pokud-li se bavíš o placení zaměstnanců už málo která firma má kmenové zaměstnance ve skladech.
Agentůře fixně zaplatíš měsíčně a máš v piči. Firmy s velkým obratem si můžou dovolit experimentovat s technikou, ale pro střední firmy si budou muset vystačit s dobravníky a překladači. QR kody na videu máš pod každou paletou na regálu. (nekritizuji, ale nepouštějse zbytečně do debat o technice kde filozofie a socilogie je na míle daleko).
Fajn, ale já nikdy netvrdil, že to je pro každého. Je to jenom pro velké firmy s prachama. Teď, ze začátku. Jako každá nová technologie. Takovej robot bude stát minimálně pár mega, je jasný, že si ho nebude moct dovolit každej. Ale ten, kdo bude, ten na něm vydělá, o tom nepochybuju. Kdyby totiž ne, tak by nikdo ani nenasypal prachy do jejich vývoje...
Firma co se zaměřuje na tento typ vývoje nemůže 100% počítat zda se prototyp uchytí na trhu, to je jak prodávat vodu v poušťi. Vytvoříš jedinečou věc stím že jsi našel díru na trhu, ale tvá konkurence má technologii která je levnější, efektivnější a částečně bezúdržbová.
K těm robotům a jejim "nahrážkám" máš mnohem více možností přepravit balíky s palety na paletu v jiném čase, s technikou která má méně točivých částí a bez možností servisních oprav. Na tento typ vývoje či provozu bych typoval firmy co mají zisky tak vysoké, že jeich náklady jsou zanedbatelné v poměru s továrnou co loupe brambory a peče čipsy.
K těm robotům a jejim "nahrážkám" máš mnohem více možností přepravit balíky s palety na paletu v jiném čase, s technikou která má méně točivých částí a bez možností servisních oprav. Na tento typ vývoje či provozu bych typoval firmy co mají zisky tak vysoké, že jeich náklady jsou zanedbatelné v poměru s továrnou co loupe brambory a peče čipsy.
počkejte až to bude mít ruce.v levej mačetu a v pravej gulomet...
Terminátoroři ti nebudou dělat ve skladu.
By mě zajímalo, kdyby tam přivedlli třeba skupinku pštrosů, jestli by to po nějakém čase začali napodobovat 🙂
Tyjo jak najednou zrychlili, když si uvědomili, že už se přiblížil konec šichty. Zvlášť pak když ten jeden viděl, že ten druhej šel už dom.