Rover na Měsíci (1972)

09. července

Takto se v dubnu 1972 prohánělo terénní průzkumné vozítko Rover po povrchu Měsíce - konkrétně směřovalo ke Stanici 4 u Stone Mountain. Rover byl vypuštěn během mise Apollo 16 (desátý americký pilotovaný let v programu Apollo a předposlední, kdy lidé ve 20. století přistáli na Měsíci) a při jedné z vyjížděk dosáhl i rychlostního rekordu 17 km/h.

 

Video poladili chlapci z YT kanálu Dutchsteammachine - záznam 16 mm filmu byl upraven pomocí softwaru DAIN-AI (ze 12 snímků za sekundu na 60 snímků/s) a dále byla provedena korekce barev a synchronizace audiozáznamu.

https://www.youtube.com/channel/UCRGEIYuo_HbUR6GhFLeEkPA

8.6 /10

košík

Zhlédnuto: 19 624x Hodnocení: 8.6/10 Komentářů: 92 Kategorie: historie

Značky: 70.léta , nasa , technologie , vesmír , měsíc , 20.století , apollo

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
A kde je to video jak jedou 170kmh? A v prostředí šestinové gravitace mu ten rouver nějak ochotně přejíždí z duny do duny. Že by ta gravitace byla jiná? Sorry jako hoši ale tyhle záznamy mě také nepřesvědčí že to bylo na měsíci.
Je tam 17 km/h, ne 170... A co třeba toto? https://vtm.zive.cz/clanky/byli-tam-dukazy-o-pristani-na-mesici-lunochody-i-cinska-sonda-jsou-videt-z-vesmiru/sc-870-a-194092/default.aspx
Už tam budeeem?
Hezky to v tom studiu natočili.
Dneska bys to takhle nenatočil ve studiu, natož tenkrát
Jsi ovce. Kde máš další nezavislý zdroj,kromUSA? Člověk na měsíci byla politika ne věda. Dokonce i ten originál negativ byl vládou ztracen aby nemohl být prozkoumán.. Už nikdo na měsíc dnes nechce, protože to nejde!!!
Nebo ty jsi osel. Jak vysvětlíš např. že Sověti ten trik neprokoukli a neohlásili?
A ta konspirace žije jako sama? To vždy někdo šíří a tlačí z pozadí. Jako všechno politické...jsou zájmy
Z pozadí to tlačí idioti jako ty. Nevysvětlils, proč z Ruska/Sovětského svazu nepřišlo nikdy žádné oficiální prohášení o americkém podvodu?
Pohled na Zemi z vesmíru musí být na živo nádhera.
Přesně. Můj největší životní sen. Jsem do vesmíru blázen. Představuji si, jak jdu po povrchu Měsíce a za horizontem začne vylézat Země. V tu chvíli bych se nejspíš rozbrečel radostí z toho zážitku ☺
Ty vole, to byl nervák až do konce 🤣.
Po úspěšném přistání amerických astronautů na Měsíci Brežněv svolá své kosmounauty a prohlásí: "Soudruzi, řekněme si to otevřeně: "Američané nás předběhli. Ale mi jim to nedarujem! Poletíme na Slunce!" Jeden kosmonaut se odváží zeptat: "Ale soudruhu generální tajemníku, na Slunci je taková teplota, že tam naše loď shoří ještě před přistáním." Brežněv na to: "I s tím jsem počítal - poletíte v noci!"
  • LUF
  • 09.07.2020 16:44
To není vtip: https://az247.cz/rusko-planuje-pristani-na-slunci-kvuli-vysokym-teplotam-poleti-v-noci/
fake, to už je zajímavější stabilizace, než přidávání vymyšlených mezisnímků. https://www.youtube.com/watch?v=az9nFrnCK60
První člověk který bude na měsíci bude Slovák
Největší podvod 20.stoleti, který stál život J. F. K. když to chtěl konečně prozradit, který zrežíroval pro americkou vládu Stanley Kubrick
Ahá, takhle to bylo… jeden by myslel, že se právě chystal přiznat židoLGBTduhovou barvu (a že nebožka Marilyn byla chlap).
V dokumentarnim filmu Interstellar, bylo receno, ze je to fake. A tomu ja verim, to je smeroplatne! Takze si tady tu US propagandu strcte za klobouk!
  • LUF
  • 09.07.2020 15:10
Taky tam nejsou vidět hvězdy, takže je to jasné
hm, zkus si v noci udělat selfíčko s hvězdičkama, s bleskem.
náznak hvezd je v 0,53 ale asi to jen tsm aftereffekt nejak bliznul jina to udelaly hezky v ti Nevade, hlavne by me zajimalo jak udelaly tu černou oblohu a tak verne nasvitily ten piskovej teren....
je vam vsem jasny, ze video vzniklo behem mesicniho dne...a stejne jako ve dne na zemi - hvezdy nejdou videt
idiote, hvězdy jsou vidět ale odborníci říkají že foťák měl moc velkou clonu aby něco vyfotil a tím utlumil hvězdy. Prolém je v tom, že když jsi na měsíci tak seš taková piča že neuděláš ani jednu fotku s hvězdama ? Ani jednu selfí , někde tam za mnou je země? Prostě by každej hvězdář spočítal že na měsíci nebyli. A to si nedovolí risknout.
tehdy ještě selfíčka tolik nefrčely, ale i tak by es dalo něco vybrat. https://www.cbsnews.com/pictures/apollo-11-50th-anniversary-50-photos-taken-on-the-moon/