Rozšíření náboženství za posledních 5000 let

03. září

3D mapa zobrazuje rozložení pěti hlavních náboženství (Hinduismus, Buddhismus, Křesťanství, Judaismus a islám) po světě za posledních 5000 let.

8.8 /10

košík

Zhlédnuto: 26 252x Hodnocení: 8.8/10 Komentářů: 83 Kategorie: video

Značky: historie , svět , země , islám , náboženství , buddhismus , křesťanství , židé

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
spíčenej islám
epidemie 😄
všechno je to píčovina
Zbytečná animace, když je země placatá
hezké, akční, ale zhodně jednodušené.. kde jsou třeba sikhové, džínisti a jeho visti ?
Jak se píše v úvodu porovnává to 5 nejdůležitějších náboženství, tak že by se tam nevešli?
tak to pak jo. judaismus je asi nejvíc nejdůležitější, samozřejmě, i když má několikanásobně míň oveček než třeba šintoismus nebo taoismus.
z judaismu vzniklo křestanství takže asi proto tam je
No,aby ses nedivil,kolik je ve světě židů-rozmělněnejch po mnoha státech.A kolik lidí ani netuší,že má židovské předky,kteří už před pár stoletími konvertovali ke křesťanství.A kolik jich sedí třeba ve vládě ČR.
To že má niekto židovských predkov s tým nemá nič spoločné. Židia sú belosi, to znamená, že ak bol môj dedo Žid a ja som kresťan, spojitosť so Židmi končí, mám skrátka len predkov ktorým dnes hovoríme Izraeliti.
Židi nejsou původně běloši,ale semitský národ.V podstatě ten samej národ,jako palestinci.To až mísením a vícegeneračnim pobytem na severu vybělali.Koukni na YT,třeba videa IDF.Ty od arabů moc rozeznatelní nejsou.Vzhledově.
Aj Palestínci sú belosi, rovnako ako všetci Arabi. Kľudne si to over.
  • RUL
  • 03.09.2018 18:29
Celkem na hovno mít za sousedy jenom muslimáky.
Ja mám za susedov aj budhistov z Vietnamu
Ja verim, ze uvnitr nasi Zemekoule je jeste jedna, ktera je vetsi, nez ta puvodni a taky to nikomu necpu a uz vubec ne pod pohruzkou smrti 😄
Nene. Jsou tam všude chodbičky a v nich se líhnou ještěři z pekel. Kdo tomu nevěří je hovnojeb!
Náboženství je příčina zla na zemi. A není to nic jinýho, než záminka k finančnímu profitu a vlastnímu prospěchu. A je úplně jedno zda to je křesťanství, judaismus, islám, atd..
Souhlas, také v náboženství žádný jiný smysl nevidím. Z mojeho pohledu je neuvěřitelné, že někdo může věřit v něco, co neexistuje a hlavně, že je kvůli rozdílnému názoru na neexistující věc schopný zabíjet. Já třeba věřím v prachy. Věřím, že někde jsou, jenom já je nemám 🙂
S tím nemá náboženství nic společného. Všechno je jen o lidech. Jsou lidi, kteří udělají něco zlého a hledají ospravedlnění v něčem, co si špatně vyloží V Bibli, Koránu atd. nebo to překroutí, jak se jim to hodí. Pak jsou na druhou stranu lidi, kteří si hledí svého, nikomu nic necpou a řídí se tím, v co věří. O takových lidech ani nikdy neuslyšíš. Příklad třeba nějaký děda, co pasek kozy Pakistánu, věří v Aláha, hledí si svého a nikoho tím ani neobtěžuje
natož aby někomu ublížil. Pak jsou ale pitomci s AK, kteří si vše vyloží k obrazu svému, jak se jim to hodí a svoje blbé názory cpou všem po dobrým nebo po zlým. Ve středověku negramotnost jako prase..byli na to asi jak teď někde v Africe, takže i negramotnost a náboženství je špatně. Vše je jen o člověku.
je to spíš prostředek, ale zjevně ne primárně,
Příčina? To jako myslíš, že kvůli náboženství se z lidí staly svině? To seš teda hodně jednoduchej.
Modročapkáři..
At se každý drží svojí víry nikomu to nezazlívám , jenom mně mrzí že to dělají pro svůj prospěch , peníze , zneužívání dětí atd............... člověk může být hodný i bez zlatého kříže na krku ............