Samec chce zabít mládě

02. března

NAMIBIE: Turista Daniel Tjärnén natočil v národním parku Etosha dominantního hřebce zebry stepné při pokusu o zabití hříběte. Podle Daniela se matce s mládětem podařilo dostat pryč, ale zda hříbě přežilo se neví. Správce parku Richard de Gouveia k videu uvedl, že hřebec si tím chtěl uchovat vrcholné postavení ve svém harému, jelikož mládě nepatřilo ani jedné z jeho partnerek. Zebry stepní žijí ve stádech vedených jedním hřebcem a je tvořeno několika klisnami a jejich mláďaty. Počet jedinců ve stádu se pohybuje kolem 4 až 8, někdy i 15. Po dosažení dospělosti jsou jedinci obou pohlaví vyhnáni ze stáda a hledají si nové partnery. Hřebci, kteří dospívají, žijí v malých skupinách a snaží se získat harém, který získávají pomocí soubojů, při kterých se navzájem koušou a kopou předníma i zadníma nohama. Hřebci si své harémy chrání - pokud jiný samec oplodní jeho klisnu, je schopen ji znásilňovat dokud nepotratí (hormony v jeho semenu dokážou přerušit březost) nebo případně ukopat čerstvě narozené mládě. 

9.1 /10

košík

Zhlédnuto: 17 193x Hodnocení: 9.1/10 Komentářů: 26 Kategorie: video

Značky: příroda , útok , zvířata , afrika , samec , namibie , turisté , mládě , zebra , hříbě , dominance

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Divim se, že tam někde vzadu nepobíhá Dominik Ferri na návštěvě u rodičů. Ksindl poprcanej.
Tu picu ujecenou pustit ke lvum.
Když se bíločerným narodí černobílý, dá se tušit, že je nejspíše klisna běhna. To už si pak jen soused pozorujíc z povzdálí říká: "uff, štěstí, že ten parchant nemá fleky."
Jak si čtu komenty, jsem rád, že jsem si to video pustil bez zvuků 😃
video dobrý, americký audio na pi*u
stop it... to je jakoby zebra přijela do New Yorku a řvala na lidi v kancelářích stop it stop it...
dobře ty 🙂
top koment 😃
Je vidět že ŽIRAFA v 0:48 z toho má těžkou prdel 😃...
kde vidíš žirafu??
jo tys myslel 1:08...už ji vidim
Jo jo jsem se ukliknu díky za opravu 🙂
Jak muze byt nekdo tak mimo realitu, ze dokaze u tohohle kurva brecet a vzdychat? To uz se nedivim, ze se pomalu vsude na svete ted vitaji negri z pouste, kdyz tem hlupakum nedojde ani toto... Diky bohu za to, ze se fotr koukal furt na nejake dokumenty o prirode a bral me ven, nechtel bych byt takovy kripl.
Měl tam přisvištět krokodýl a vyřešit to.
Zkurvená píča tam přijela rovnou z kanceláře na Manhattanu a čekala že tam uvidí děj filmu Madagaskar...