Stavba největší evropské budovy vytištěné na 3D tiskárně za 140 hodin

14. března

Neměcko: Díky obrovské tiskárně BOD2 navržené společností COBOD International byl postaven Wave House, datové centrum o rozloze 600 m2. Budova byla postavena v rekordním čase 140 hodin v německém Heidelbergu a je v současnosti největší budovou svého druhu v Evropě.

6.9 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 6 953x Hodnocení: 6.9/10 Komentářů: 28 Kategorie: technika

Značky: budova , tiskárna , 3d , 3d tiskárna

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
3d tiskarna stavela jenom debneni...
Podobne rýchlo,ak nie rýchlejšie dokážu cigáni rozobrať novo postavenú bytovku,či opustenú stavbu a hajde do zberných surovín...
Na okna kašlem?
Je to datové centrum, k čemu okna?
Jo tak to je fakt..
Třeba na Marsu ti rover snáž postaví takovouhle samočinnou konstrukci a může třeba chystat nějaký zázemí pro lidi nebo tak. Řekl bych, že to využití je spíš tímhle směrem, než že by to nahradilo zedníky.
Ještě na tom marsu sehnat vodu a cement 🙂.
Co já vím, tak chtějí využívat tamní prach, půdu...prostě aby se toho minimum muselo dotáhnout.
pokud by ses o vesmir, technologie a jejich moznosti alespon malinko seriozne zajimal, vedel bys, ze tyhle teorie o tom, jak bude lidstvo neco realne na Marsu delat jasou jen populisticke pohadky pro nevzdelane hloupe naivni snilky. Diskutovat o tom, ze se bude na Marsu realne cokoli stavet pomoci 3D tiskaren ...OMG 😃 😃
Dostal si mě ????♂. Máš pravdu, že tohle jsem chytil jen v pár dokumentech.
vubec nejde o to nekoho dostavat, spis upozornit na uplne nesmysly z rise fantazie a aby se lidi zacali o temata ktera je zajimaji opravdu vzdelavat, nez verit kazde blbosti, co kdo natoci, nebo napise.
A zednici nebudou mit co žrát ????????♂😁
A běží to na Marlinu nebo na Klipperu? 😃
No nevim, beru to jako ukázku technologie, ale když si vemu výsledek... Pochybuju, že to někdo nějak zateplí, takže vevnitř to bude jak v jeskyni.. Nikdy to už asi nikdo nezbourá, zdi jsou z toho vošklivý jak noc (u normálního litýho betonu se dá udělat stěna i rovnou pohledová). Prostě technický demonstrátr ok, ale ta budova bude celkem k hovnu.
Do tý škvíry uprostřed by se dal nafoukat polystyren, ale spíš průběžně a nevypadá, že by se tím zabývali...
Jo oni to tam asi stříkají. Jde to vidět na záběrech v pravo jak se jim to tam plní.
jasne 140 hodin, ledaze by bola z papiera, zas dalsia novinarska kacica
zajímalo by mě jak dlouho stavěli tu 3D tiskárnu.
Rusové Opravily a postavily znovu Mariupol ale to sem UkroGerentofilVosa pojebaná nedá fuj👎☠💩
Nauč se česky, kreténe.
💩 to je tvůj podpis?
Chcípni Ukradenče ☠
Ne tvojí tlustý hnusný matky ty kundo ☠
💥PR útok ukrajinských ozbrojenců a podřízených jim proukrajinských skupin na příhraniční oblasti před prezidentskými volbami v Rusku má pro Kyjev katastrofické následky. Ruské zdroje zveřejnují nejen záběry zničené techniky, ale také fotky desítek padlých ukrajinských bojovníků, kteří zahynuli v podstatě za nic.
To něco mění na tom že každý den pošlou na smrt cca 1000 lidi svého národa že zabijí cca 500 ukrajinců, že vyhrožují celému světu jadernou válkou?