Stíhačka F-35 v akci

18. ledna

USA: Pilot Andrew Olsona jeho let s F-35 Lightning II verze A, na kterém předvadí sérii dramatických vzdušných manévrů na letecké základně Luke v Arizoně.

7.9 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 21 100x Hodnocení: 7.9/10 Komentářů: 70 Kategorie: technika

Značky: rychlost , usa , risk , arizona , letadlo , stíhací letoun , manévry , ukázka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
nalezte těm amíkům do prdele. kokoti. Na Matičku Rus, nemají a nikdy mít nebudou. A ty spartane me taky neser
22 + 35 = 57
https://www.youtube.com/watch?v=3mT2ylGXSUg ///// tu je povedané všetko
to je všechno pěkný, ale dávno už se ví že pilot je slabej článek. Že ani Maverick nevydrží velký přetížení, zatímco bezpilotní letoun jo,....
Co ti tam namontovali, to hoň.
  • Aim9
  • 19.01.2019 23:05
Vramci predvedenych manevrov tam nebolo nic, co by uz pred 30 rokmi neukazal Su-27
to zvládl i Mig 15, před ním La -5 a Polikarpov
Jo a taky ruský vrtulník Mi-24
https://www.youtube.com/watch?v=vLBuYXFeMVk
https://www.youtube.com/watch?v=yVWU03vpD2g
Pozrel som obe videa a samozrejme, po cely cas ma Polikarpov okolo kridla laminarne prudenie. A navyse je to aerodynamicky stabilny stroj, tak neprehanaj.
Lítá za pomocí křídel a proudového motoru. Na podobném principu lítají i ostatní letadla. Dalo by se říct, že jsou to roboti.
Jasná věc. Dneska každá píča leze Ušákům do řitě a opěvují je jak ikony. Od rusů dostanou na píču a ještě jim bude přidáno. Je mi z nich na blití !!! Je mi z nich na blití !!!
Nikdo tě tu nedrží vole. Popros svojí mámu, Martu Semelovou, o dovolení a vyraž leštit Putinovi Polobotky.
cely cas mu tam museli zvonit alarmy
jo, taky si rikam, ze mu to muselo blikat jako Vanocni stromecek 😄
No nevím, podle mě toho moc nepředvedl a už vůbec nic dramatického.
Je pozoruhodné, jak se program F-35 dostal z dětských nemocí a stává dokonalým multifunkčním taktickým bojovým letadlem. (Jen ta úplná náhrada A-10 se mi zdá nepravděpodobná nebo neplnohodnotná). Tohle je navíc "jen" verze A, Béčková verze má ve spektakulárních manévrech ještě větší schopnosti.
  • Aim9
  • 19.01.2019 23:09
erhm coze? Lockheed rovno vychrlil tri alebo styri varianty. Rozdiel medzi A a B je tusim v zdvihovom motore, ktory ma za kokpitom. Tzn za letu mrtva zataz, ktora prave obmedzuje pripustnu letovu obalku, tusim len na 7g. Zdvihovy motor zabral miesto pre nadrze a zbranove sachty. B je horsia nez A co sa tyka letu a bojovej hodnoty. Je lepsia len v tom ze ma STOL schopnost (Short Take off and Land)
Verze jsou 3 (ty pak mají event. subvarianty pro jednotlivé zákazníky). 7g jsi vygooglil správně, ale o géčka při těchto manévrech za pomalých rychlostí vůbec nejde. Zdvihové dmychadlo je sice při většině letu mrtvá zátěž, ale právě za extremně pomalých rychlostí (tj. na leteckých show, na kterých se tyto líbivé manévry předvádějí) lze provádět manévry s použitím tohoto dmychadlla a např. zastavit ve vzduchu. "B" má schopnost VSTOL, ne jen STOL.