Stíhačky při rychlosti 560 km/h

22. dubna
Švédský letecký specialista Peter Degerfeldt (Blue Sky) a jeho nejkvalitnější záběry stíhaček v akci. Na natáčení využil gyroskopicky stabilizovaný systém (GSS) C 520..
9.3 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 36 708x Hodnocení: 9.3/10 Komentářů: 53 Kategorie: video

Značky: rychlost , let , technika , létání , stíhačka , gyroskop

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Bože to je MRDA!
  • Aim9
  • 25.04.2016 22:15
Mathes napsal... Možná to tu už bylo, ale Poláci taky umí pěkný videa... https://www.youtube.com/watch?v=PVPL0QZSQoA Paradne video, MiGy su nadherne. Pozeram, ze poliaci stale prevadzaju ostre strelby nad Baltom. Tam sme sa (Cechoslovaci) kedysi nalietali hodne zastrielat + Astrachanska strelnica, letisko u dediky Tinaki. Polsko ma dnes jednu z najsilnejsich a najmodernejsich armad v Europe. Okolo 120 tankov Leopard 2, nove vonave F-16 Block 52+. Ide im to.
Sixty O tom,že se gripouše vytahují jen na dny NATO,není žádná pravda.Jeď se kouknout do Čáslavi a uvidíš,že se lítá každý den.24/7/365 se drží pohotovost.Ale jinak o drahým pronájmu souhlasím s Tebou.
Možná to tu už bylo, ale Poláci taky umí pěkný videa... https://www.youtube.com/watch?v=PVPL0QZSQoA
  • Aim9
  • 24.04.2016 19:00
Gripen je svojou koncepciou a nakladmi velmi vhodny pre zeme ako CR,SR,HU a pod. Rozhodne je vhodnejsi nez MiG-29, ktory este stale lieta na Slovensku. Ano, nema jeho parametre, ale na to aby z Caslavi zaletel na ktorukolvek stranu CR tych svojich 300 km vykonavat air policing, plne postacuje. Ma modernu avioniku, navyse teraz uz i kompatibilnu so standardami NATO. Po ich nedavnom upgrade na nosenie AMRAAMu su to vyborne stroje. Osobne ale nerozumiem, ako mohli vyhrat konkurz. Vyradit MiG-29 z dovodu nekompatibility a nahradit ho inym nekompatibilnym strojom, navyse vtedy bez moznosti BVR. Sialene rozhodnutie. Gripen vtedy absolutne nebol konkurencieschopny. Dnes je samozrejme situacia diametralne ina a dalsich 40 rokov vam posluzi.
Černobyl napsal... Samozřejmě to je pradva, ale nynní to vyvažuje a řekl bych že i převažuje dostupnost zdrojů a globální šíření informací, což za války bylo non existentní.
a taky by se nemělo zapomenout na výměnu našich deseti MiG-29 za 11 polských vrtulníků PZL W-3 Sokol. Poláci se musí smát doteď.
*vychytaly se až v průběhu nasazení.
Sixty: To je pravda s tím vývojem. Je tu ale jedno podstatné ale. To bylo za války. A říká se, že za jeden válečný rok pokročí vývoj jako třeba za \"nevímkolik\" let. Prostě za války nebyl čas pro dlouhé a náročné testy, aby se vychytaly všechny problémy. Však ty vyjmenované tanky taky trpěly mnoha neduhy, které se často projevily až v poli a vychytaly se v už v průběhu nasazení.
Je to o neco rychlejsi jak 270 v aute