Světový rekord ve skoku o tyči

10. února

POLSKO: 20letý švédský tyčkař Armand Duplantis skočil na halovém mítinku v polské Toruni světový rekord 617 centimetrů. O centimetr překonal výkon Francouze Renauda Lavillenieho z roku 2014. Rekordní výšku zdolal Duplantis na druhý pokus svým šestým skokem v soutěži. 

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 26 860x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 42 Kategorie: sport

Značky: hala , polsko , rekord , skok , skokan , švédsko , evropa , tyč , atlet , světový rekord , atletika

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Na tomhle sportu je divné to, že délka a materiál tyče není nijak omezen. Takže skokan si může přinést klidně desetimetrovou tyč...
  • tomx
  • 10.02.2020 17:44
tak to zkus a nedáš ani to co skáčou normální výškaři bez tyče
Dik za info, toto som hladal a nikde nenasiel, len, ze sa standardne predavaju konkreetne dlzky tyci a potom len vaky s dlzkou cez 6m. Asi to bude hodne o technike a nestaci si zobrat o 10cm dlhsiu a skocit dalsi rekord 🙂
Teoreticky, čím dělší má tu tyč, tak tím těžší je se na ní vyhoupnout.
když jí dobře zapíchne, může po ní vyšplhat 😃
Já to vygooglil hned na první dobrou, ale oficiální olypijský pravidla to nejsou... http://www.atletika-vitkovice.cz/index.php?page=skok-o-tyci
To bych asi nedokazal, mam problemy i na 615
milimetrů
polština je horšá jak cigánčina. strasne drbnuty jazyk 😃
a teď si představ ten humus kdyby šišlali čobolsky 😃
Ez neked magas faszom 😎
jak taky kocur 😃 to je jazyk. Gratulujem za rekord!
No tak mu to jednou ulitlo. Fenoménem navždy zůstane Bubka. To byl skokan. Tihle ostatní jsou jen imitatori. Ať jdou do piče.
🤔 Armand Duplantis - typické švédske meno ! 🤔 jemu stačí vonku zaparkovaná tyč aby sa dostal bez výtahu na 3.poschodie, rozbehne sa - yebne na balkon, a je doma !
Chápu že přijde dítě s tím, že bude hrát fotbal, hokej, tenis - přihlásím ho do kroužku, na tréninky. Ale jak člověk přijde na skákání o tyči? To přišel ve třetí třídě za otcem, ať mu koupí tyčku?
Ne, proste chodil na atletiku jako kazdej atlet a casem si nasel disciplinu ktera mu sedi nejlip. Pdobonne jako kdyz si doktor po skole najde svoji specializaci, ktery se bude venovat a udela si na ni atestaci.
Ty jsi hlupak Kamile, deti nastoupi do atletiky a pak se profiluji. Ja treba delal hod kouli a ostepem a patril jsem mezi nejlepsi. Pak mi jeste sly sprints, skok do dalky a maraton.
Fešáku, to jsi přišel ve třetí třídě domů s tím ať ti rodiče koupí kouli abys s ní mohl házet?
Sportovni skola zamerena na atletiku.
nebo, jak se stalo mě, zjístí, že se na zlato se nedostane v ničem, ale ve spoustě disciplín má šanci na bednu, tak začne dělat sedmiboj. Tak jsem se k tyčce třeba dostal já (ač v rámci sedmiboje)
Ale z češtiny jsi opakoval, co? Tupá tlamo
Škoda, že se objevila tvoje buznofílie a ke konci jsi už naschvál běhal za nima a jediný tyčka v ruce byl při tom tvůj šulín....
Však mocno založil a nemal problem s kakaniem, takže kdyby se dobře nevykakal tak by to nedal.
kdyby držel tyč až na konci, skočí o 3cm víc
To je toho, kdybych tam skákal já, tak to taky neshodim.