Termiti vs. mravenci

24. května

Pracující termiti a mravenci mezi sebe pro jistotu postavili stráže. 

9.9 /10

košík

Zhlédnuto: 31 002x Hodnocení: 9.9/10 Komentářů: 48 Kategorie: příroda

Značky: ochranka , security , hmyz , příroda , mravenec , termit

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Je neuvěřitelně zajímavé, jak tenhle jejich komplexní způsob života vzniknul. Kdy jednají jako jeden organismus, kdy dokáží řízeně určova pohlaví jedinců a to mají na rozdíl od lidí skutečně víc než dvě možnosti...královna, král, voják, dělnice...jak dokáží postavit funkční města s odvětráními atd. A ještě zajímavější je, že mravenec a termit jsou velice vzdálení příbuzní a celé toto, se vyvinulo dvakrát nezávisle na sobě.
jj život je vskutku zajímavý, vem si člověka to je vesměs taky kolonie buněk ,každá zastává svou funkci a fungují společně jako celek řízený jednou frakcí buněk(neuronů) které nám dávají i sebeuvědomění ale přitom skoro každá buňka je jako samostatný oraganismus co potřebuje výživu a kyslík (s nadsázkou mnoho už jich je specializovaných)
A nejlepší natom že my "nadřazení" tvorové s možností pochopit jak vše kolem funguje se zabýváme blbostmi, jako kdo je slovák,moravák,cigán,kdo má větší péro,kdo má více love, kdo je větší kokot, kdo jak vypadá a jak je oblečen přitom máme na podnose daleko větší a zajímavější věci (a hlavně více smysluplné)

Zobrazit celou diskuzi