Teroristické útoky 11. září 2001 (2 videa)

13. září

Uběhlo již 17 let od série koordinovaných teroristických útoků, které se uskutečnily 11. září 2001 ve Spojených státech amerických. Provedlo je 19 příslušníků militantní islamistické organizace al-Káida. Ti unesli čtyři letadla na komerčních linkách společností American Airlines a United Airlines. Dvě z nich, let American Airlines 11 a let United Airlines 175, narazila do věží Světového obchodního centra v New Yorku, zabila všechny lidi na palubě a další uvnitř budov. Obě zasažené budovy se následkem vzniklého požáru do dvou hodin zhroutily, zničily blízké stavby a další poškodily. Třetí letadlo narazilo do Pentagonu, sídla Ministerstva obrany USA poblíž hlavního města USA, Washingtonu, D.C. Čtvrtý letoun se zřítil po souboji mezi teroristy a pasažéry letadla u města Shanksville v Pensylvánii. Letadlo letělo na Washington, D.C. a spekuluje se, že mělo za cíl zasáhnout Bílý dům anebo americký Kapitol. Při útocích celkem zemřelo 2996 lidí včetně 19 únosců. Až na 55 vojáků ze 125 obětí, které zemřely v Pentagonu, byli oběťmi civilisté, pocházející celkem z 90 zemí.

Úvodní video je jediné, ve kterém je zachycen náraz prvního letadla (čas 8:46 ráno). Video pořídil dokumentarista Jules Naudet, který natáčel hasiče, jenž na ulici měřili nad kanálem koncentraci plynu. Náraz zachytil už jen český emigrant Pavel Hlava, jehož záběry jsou však nekvalitní. 

Útok druhým letadlem nastal o 17 minut později a byl zachycen z mnoha úhlů - tyto záběry jsou z kamery Caroline Dries, která byla v budově vzdálené 8 bloků od Dvojčat. 

7.2 /10

košík

Zhlédnuto: 33 404x Hodnocení: 7.2/10 Komentářů: 252 Kategorie: video

Značky: usa , smrt , historie , útok , terorismus , náraz , muslimové , islám , letadlo , exploze , new york , tragédie , teroristický útok , al-kaida

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
me se libi jak konspiratori maj argumentacne uplny hovno 🙂 a furt mektaj.
Bojíš se že to může být Jinak,než ti to vtloukli do hlavy? Já myslím že těch argumentů je dost.
Mě opravdu nikdo nic do hlavy nevtloukl 🙂 to akorat vy konspiracni dementi si myslite ze znate skrytou pravdu :_)
Dementa máš v trenkách, já žádnou skrytou pravdu neznám ale ty nejspíš ano ty jouduo, jen jsem otevřený všemu a teroristy taky nevylučuju .
Video s kameramankou Oumajgád. https://www.youtube.com/watch?v=_qiVBOqNiOs
copak video.. ale jmelí. teda, rozhovoror
už vidím jak skupinka tmavejch kreténů zvládne unést letadlo a ještě ho dokázat řídit,ti teroristé museli mít nějaký výcvik,jinak si to nedokážu vysvětlit.
ano, někteří navštěvovali v USA školu pro dopravní piloty.
pičo vole si myslíš že na to je škola kam chodíš denně a píšeš písemku? Ty vole se vzpamatuj, tyhle letadla lítaj podle čísel na palubovce a né podle toho jestli pilot kroutí kniplem. Ty bys nedokázal vzlítnout ani W10 Warthogem a kripl to dokáže jako bezproblému jo?
jsou o tom natočené dokumenty, kteří ti kucí si dělali licence, trénovali na trenažérech B. 767, atd. tak si to najdi, do piče.
podcenění nepřítele jako že na východ žijí jen opice, a na západ od nás jsou němí "němci", se opravdu nevyplácí
... podobně jako přecenění, že o nepřítele jde.
kamos lita s boeingem, rika ze uridit letadlo kdyz je uz ve vzduchu zvladne v podstate kazdej, skvele plachti, dobre se ovlada. problem je vzlet a hlavne pristani. ale tak tomu se tihle borci zkusene vyhnuli... jo neni to zednar, zidofasista ani okamurovec, jen rika jak to je. a je to easy.
jakmile se usvedcuji zpetne "teroristi" tak to jsou natocene dokumenty.. jakmile se vyvraci, ze to udelali oni, pac dukazu je 1000x vic, nez ze to udelali, tak jsou to konspiracni teorie.. je mi te opravdu lito chlapce 😄 😄
Jaroušku, 1) ne, je na to turbo kurz v Plzni woe. 2) asi myslíš A-10 Thunderbolt II ("Warthog" je neofiko označení, tedy přezdívka). 3) ta čísla tam musí někdo zadat, tedy musí vědět jaká čísla, jak a kde. To se nenaučíš doma v posteli. Jo a s tou A-10 by nevzlítl asi nikdo z nás tady. Zkus si to v DCS World. Jen předletovka mi trvala napoprvé asi půl hodiny s nápovědou. Takže ne, není to tak že sednu a letí. Radši se věnuj svým chemtrails.
první letadlo nevidím kurva ,ne ! ani čmouha ! nic !
  • LUF
  • 14.09.2018 01:44
Takže to musela být raketa?
velice matná šmouha je vidět zhruba na 20 políčkách, ale rozlišení a kvalita je mizerná. naštěstí existují i jiné záznamy.
...dvťák a byl pěknej průser. A to je ode mne asi tak všechno k 9/11.
Já byl tenkrát na vojně, na cvičení v Boleticích. Dělal jsem údržbu v autoparku a tam jsme měli nějakou spojařskou vé3esku s takovýma malýma čb tv a čuměli jsme, jak to hoří a padá...cvičení skončilo, byla pohotovost a nedostali jsme se asi 6 týdnů z kasáren. Tedy mimo "strážení" kasáren a jiných "strategických cílů", které spočívalo v obcházení objektů se samopalem bez nábojů...a při tom strážení jsme se jednou pěkně nalili a chytil nás...
Jako sorry ale ten zvuk před prvnim nárazem mi přijde jako zvuk né letadla a hlavně ten záber je dost dlouhej aby se to tam aspon mihlo před nárazem. Za mě jasná malá dom...
Kurva lidi není za tím něco víc ? Nějaký 👽 nebo tak .. přijde mi že je to nějaký zapeklitý.. stejně jako let Američanů na měsíc .. takových nejasností a jasností kolem toho jest a přesto není jasná odpověď ..jednou to vypadá že je to pravda a potom zase naopak .. ty Američani jsou asi prokletý 🙂
Hledáš za tím bůh ví co.... asi nejjednodušší odpověd budou peníze.... když si to tak vemeš, tak od jakživa neměl lidský život žádnou cenu a v dnešní době to není jinak... vždy byly peníze a bohatství na prvním místě....
  • LUF
  • 14.09.2018 01:45
Odpovědi na všechno jsou, zkus trochu zagooglit
Na všechno ne.
Jenom naprostej debil s vymytým mozkem může věřit tomu že za to mohl usama bin ladin
To je jasný...a kdo teda?
muj tata
jenom naprostej debil s vymytým mozkem jako ty může věřit nějaké konspiraci
2 veze sou malo