Těžké nabíjení

18. února

IZRAEL: Příslušnice IDF (Izraelské obranné síly) demonstruje náročné nabíjení kanónu v bojovém tanku Merkava ze 70.let minulého století. 

6.9 /10

košík

Zhlédnuto: 28 052x Hodnocení: 6.9/10 Komentářů: 81 Kategorie: technika

Značky: army , izrael , voják , tank , armáda , idf , bojové vozidlo , munice

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Proč asi v Abramsech dělaj nabíječe statní negři 🤔
to ještě neexistuje samonabíjející mechanismus ?
Existuje, jako Leclerc a tanky od T-72, T-64, T-80, T-90. Ale US Army má spočítané (a Izraelci asi taky), že první asi dva až tři výstřely jsou v ručním podání rychlejší a je tedy větší pravděpodobnost zničení tanku vybaveným automatem. Může se zdát, že automat je ok, ale ruská tanková škola tím vyhodila jednoho člena posádky a zmenšila extrémně věž a podmínky jsou paradoxně pro posádku horší vlivem stísněných podmínek.
Krom Armaty a T-80 jsou vsechny Rusky tanky spatny.Jsou pomaly, nemaji anti-vybusny sklad na ulozeni munice jako abramsy, jsou pomale, nemuzou se otacet na miste, krom T-80 zvladaji dozadu 4km/h a jeste k tomu se tam prej v starejch t-72 dusily posadky v Syrii kdyz strileli nepretrzite z kanonu, takze spatna ventilace.Ale aspon jsou levny
Bol si niekedy v takom tanku za jazdy a pri nabíjaní? Pradvepodobnosť, že ťa hodí v tom menšom priestore pod kanon je minimálna, iba pozeráš do optiky, vyberáš druh striel a mačkáš tlačítko nabíjania. Prípadne ešte laser a streľba. A to niesi ani pripútaný- proste netreba. Pre tlstého amerického kokota je však veža malá vždy, aj keby tam nebolo nič.
Ventilácia je ok, len ju treba vedieť ako používať. Príklopy musia byť totiž uzavreté, v tanku je následne vytvorený mierny pretlak vzduchu a tzv. ejektor na hlavni po výstrele vytvára podtlak,ktorý odsaje komplet všetky povýstrelové splodiny z kanona.
A to, že ručné nabíjanie je rýchlejšia ako automat napr u T-72 je blud, a za jazdy v teréne to ručne nenabije ani keby sa pojebal. Automat u T-72 je premakaný kvalitne a porucha zvyčajne nastane len pri blbej osádke...
Vím, jak to funguje a zacvičená osádka je prostě rychlejší, než automat s dělenou municí. Západní tanková škola je ve všech směrech úspějšnější, než ta Ruská. Tady se asi nebavíme o teorii, ale o realitě bojů IOS a US Army. Poslední konkurenceschopný tank na straně východu byla T-62, pak už to vlivem zásahů Chruščova šlo dolů. A automat znamená karusel a ten znamená pro osádku k.o. při zásahu.
Ale je pravda, že při delší palbě se začne projevovat vyšší rychlost palby s automatem kvůli únavě nabíječe. Ale v tom je ten fór, manuál nedovolí bojovat dlouho. Západ má lepší SŘP a s rychlým manuálním nabíjením ( dva výstřely, možná tři), tak východní tank už prostě hoří.
O ktorých bojoch prosímťa píšeš?
Tvl píše slušný hovna popř. jízda vzad Maximální rychlost: vpřed: 61 km.h -1, v terénu: 44 km.h -1, vzad: 14 km.h -1 T-72.. Na další výplody chorého mozku nebudu reagovat.. prej se dusily nemůžou se otáčet na místě ty si prostě retard viděl si někdy tank ?
On byl na blízkým východě taky problém v tom, že jejich posádky obvykle stály za hovno. Američani tam poslali důkladně vycvičený a sehraný profíky.
Presne tak. Osádka musí mať aj niečo odstrieľané a niekto rozumný musí tomu bordelu okolo aj vedieť veliť. Toto dnes už ale málokto napíše, dôležité je len to, že americká "demokracia" zase vyhrala....
Prvni libanonská válka ( merkava mk1 vs T-72) a záliv. Nevýhody karuselu se projevují při všech střetech. Čečna T-80, záliv T-72, Ukrajina, Sýrie.
Skús si o týchto konfliktoch poštudovať viac. Vojan v zálive- tam to dopadlo takto pre absolútnu nevycvičenosť osádok a chybné spravodajské informácie.Čečensko- ojeb na zákazke s aktívnym pancierom.Ukrajina a sýria- chyba velenia, pretože tanky do mesta nepatria, ten ti znefunkční akýkoľvek bojovník s vhodnou RPG, a je jedno či ide o merkavu alebo Tčko..
Na ukrajine bojujú americké a izraelské tanky s ručným nabíjaním? Kde presne? Nikdy to ale nezlyhalo na tom, že tank má nabíjací automat, ak poznáš taký prípad, sem s ním. A tak nejak si pozabudol, že zásah dobrý zásah do tanku je pre osádku fatálny bez ohľadu na to, kde je uložené strelivo.Takže pri zahorení munície (to tiež trvá zopár sekúnd) je to už osádke srdečne jedno... Skús sa dovzdelať, niečo si o technike zistiť a nepísať opakované drísty z internetu.
Ne, přímý zásah nemusí být fatální. Knih o IOS mám doma dost, tady by ses asi měl dovzdělat ty....jo a na vojně jsem byl ty experte. Na každou situaci selhání ruské tankové školy máš nějakou výmluvu.
Otázky zneli jasne, tak odpovedz, alebo zmlkni. Kníh s rozprávkami z iba jednej strany fronty mám doma kopu aj ja. Historiu vždy píšu víťazi, no realita je zvyčajne úplne niekde inde. A to na tej vojne si bojoval reálne kde a s kým? Alebo to tak bolo v hre World of tanks?
Pretože americký tank s černoškom čo nabíja vždy vyhrá, ale to iba kvôli tomu že černoch je síce pomalší a po tretej rane sa unaví, zatiaľ čo ruský s automatom namiesto černocha sype jednu ranu za druhou, prehrá kvôli tomu že má menej priestoru vo veži, karusel a že to niekto niekde napísal. Nemám výhovorky, ale fakty, zatiaľ čo ty tu trepeš jedno cez druhé a tank si videl možno tak na youtube a v pc hre. Preber sa do reality a skús si o tom niečo zistiť sám.
Nevadí, že vzhledem k osobnímu napadání,ti už nebudu odpovídat ruskej trolle? Víš o mě úplný hovno, na otázky jsem ti odpověděl a informací ohledně libanonské války je všude dost. Pravdu agresivním kvičením neohneš mužiku.
Neodpovedal si mi na všetky otázky. Nemáš argumenty, iba prax z pc hry, tak zrazu som tu ja za trolla, no ty si strieľajúci tank videl maximálne tak na obrázku... Samozrejme aj s američanmi, čo tam počítali výstrely a trafiali prvou ranou karusel.

Zobrazit celou diskuzi